La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

` Mònica Calderó Loncà 4t.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "` Mònica Calderó Loncà 4t."— Transcripción de la presentación:

1 ` Mònica Calderó Loncà 4t

2 Eren nòmades, es a dir, no vivien en un lloc fix.
PALEOLÍTIC És el període mes llarg i més antic de la prehistòria comença amb l’aparició de l’ésser humà fins a l’ aparició de l’agricultura. Vivien d’allò que els oferia la natura fruits que recol·lectaven, carn que caçaven… Eren nòmades, es a dir, no vivien en un lloc fix. Vivien en coves en les que feien pintures rupestres i en cabanes. S’ organitzaven en clans (petits grups familiars) Feien us de les pells d’animals. La població era escassa, la vida de les persones era molt curta.

3 Comença cap al 9.000 a.C. fins 4.000 a.C.
NEOLITIC NEOLTÍC Comença cap al a.C. fins a.C. En aquest període apareix l’agricultura i la ramaderia. Els animals i el conreu necessiten molta cura i van passar a ser sedentaris. Continuaven vivint en cabanes l’únic que hi van afegir fang. S’ organitzaven en tribus (més grans que els clans) cadascú tenia una feina. Van substituir la pell d’animal per peces de lli, cotó o llana que teixien ells mateixos. Inventen la roda, l’arada i el telar. Descobreixen la ceràmica També construeixen monuments funeraris

4 EDAT DELS METALLS Milloren les tècniques agrícoles i ramaderes. Aprenen a fer ús de les veles per navegar aprofitant la força del vent cosa que millora l’ intercanvi de productes. S’ organitzen en poblats cada persona del poblat té una feina. L’ edat dels metalls es divideix amb 3 edats l’ edat del coure, l’ edat del bronze i l’ edat del ferro. Edat del coure Els humans van descobrir que escalfant el coure es desfeia i li podien donar formes utilitzant motlles. Edat del bronze És una barreja de coure i estany. Es treballava com el coure. Aquest material era més dur. Feien armes, anells diademes... Edat del ferro El ferro és el més dur dels tres. Per treballar-ho van inventar la forja: s’ escalfa, es colpeja fins donar-li la forma desitjada. Van poder elaborar tot tipus d’eines de treball.

5 PINTURES RUPESTRES Al paleolític feien pintures rupestres a les coves. Algunes pintures tenien una intenció màgica, pensaven que així caçarien més. La pintura estava feta amb sang d’ animals, fems, terra de diferents colors, carbó, plantes tacades, resines d’ arbres i grassa d’animals.

6 CERAMICA PREHISTÒRICA
Al neolític continuen fent pintures rupestres però s’ inventen la ceràmica. Elaboraven recipients de fang que coïen al foc per tal de fer-los més durs i resistents. Les coses que feien servien per posar el menjar que plantaven, cuinar, menjar , veure…

7 ESCULTURES PREHISTÒRIQUES
Segons les troballes arqueològiques, l’escultura va precedir a l‘arquitectura, i era una forma d’art practicat per gairebé totes les tribus antigues. L'escultura prehistòrica és un art mobiliari, realitzat principalment amb pedra i ossos, materials emprats per l‘home primitiu.

8 Al neolític també construïen monuments funeraris:
ART MEGALÍTIC Al neolític també construïen monuments funeraris: Menhir: enormes pedres clavades en forma vertical en el terra. Dolmen: tombes col·lectives formades per diverses pedres verticals amb una o més grans lloses horitzontals a sobre, coberts posteriorment amb terra.

9 Edat dels metalls: van fer noves eines amb coure, bronze i ferro.
Paleolític: fabricaven les seves eines i estris amb pedres que tallaven colpejant-les les unes amb les altres, o bé de fustes, ossos, banyes d’animals, pells, petxines… Neolític: van començar a polir les pedres per fabricar les seves eines i estris. S’ inventen eines noves per les diferents tasques que feien: falç per segar els cereals i el molí de pedra per triturar-los o produir farina. Edat dels metalls: van fer noves eines amb coure, bronze i ferro.

10 S’ HAN FET DIBUIXOS ANIMATS DE LA PREHISTÒRIA
com els “Picapedres”

11 Treball molt ben fet. Hi havia algunes faltes d’ortografia però acceptables pel nivell de 4t. He canviat l’ordre de les diapositives perquè és important que primer s’expliqui que era la Prehistòria i posteriorment parlar de l’art i les eines.


Descargar ppt "` Mònica Calderó Loncà 4t."

Presentaciones similares


Anuncios Google