La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Fet per Michelle Membrilla

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Fet per Michelle Membrilla"— Transcripción de la presentación:

1 Fet per Michelle Membrilla
La Prehistòria Fet per Michelle Membrilla

2 Prehistòria: Període extens
Prehistòria: Període extens. Quan apareix l’espècie humana a la Terra i acaba amb la invenció de l’escriptura (4000 aC) Etapes de la PREHISTÒRIA: A.- Paleolític. B.- Neolític. C.- Edat dels metalls.

3 CARACTERÍSTIQUES DE LES ETAPES:
a.-) PALEOLÍTIC: Eren depredadors( s’alimentaven de tot allò que els oferia la natura. Caçaven, pescaven i recol·lectaven fruits) També eren nòmades( es movien d’un lloc a l’altre per trobar aliments) que vivien en coves i a l’aire lliure. Utilitzaven eines que fabricaven amb: pedres, ullals, banyes i ossos d’animals. Van dominar el FOC i els primers en fer PINTURES RUPESTRES.

4 b.-) NEOLÍTIC: Eren sedentaris( tenien un lloc fix on viure) i vivien en poblats. Els seus camps de conreu es trobaven al seu voltant. Gràcies a les feines agrícoles es van inventar eines: l’arada, la falç o el molí per moldre el gra. Van descobrir com fer ceràmica a mà, el fus de filar i el teler. Van crear MEGALITS:Construccions de pedra amb finalitats religioses.

5 c.- EDAT DELS METALLS: Van descobrir que alguns metalls com: el coure, la plata, l’or, l’estany, el ferro o el plom se’ls podia donar forma en fred COLPEJANT-LOS. Després els van fondre’ls donant-los forma. Van obtenir bronze ( joies, armes...) barrejant coure i estany. Apareix els intercanvis comercials(els de la metal·lúrgia amb els que es dedicaven a l’agricultura i la ramaderia) Els poblats eren més grans i es construeixen en llocs elevats amb muralles per defensar-se. Altres avenços a destacar: la roda i les tècniques de navegació(intercanvis amb altres cultures)

6 ELS IBERS A CATALUNYA. Els ibers constituïen un conjunt de pobles que van viure a la península Ibèrica (VII aC i dc) a la costa mediterrània i Andalusia. Compartien una mateixa cultura i costums: els cossetans, els laietans o els ilergets. Els ibers construïen poblats en llocs elevats per la seva defensa. Les cases eren petites formant carrers. Alguns poblats tenien espais d’ús comunitari: els forns(coure el pa, ceràmica) les cisternes... Coneixien l’escriptura, l’ús de la ceràmica i fabricaven estris de ferro. Eren agricultors i ramaders. Podem trobar restes de poblats ibers a Catalunya molt a prop d’aquí a ULLASTRET.


Descargar ppt "Fet per Michelle Membrilla"

Presentaciones similares


Anuncios Google