La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MARIO S. LA PREHISTÒRIA.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MARIO S. LA PREHISTÒRIA."— Transcripción de la presentación:

1 MARIO S. LA PREHISTÒRIA

2 EL PALEOLÍTIC EI paleolític és el període més antic i més llarg de la Prehistòria. Comença amb l´aparició de l´ésser humà fins l'aparició de l'agricultura (9.000 a.C.). Els homes vivien d´allò que els oferia la natura. Eren nòmades. Vivien en coves i, de vegades, en cabanes. S'organitzaven en clans. Fabricaven les seves eines i estris amb pedres. Utilitzaven el foc per cuinar, protegir-se, il·luminar-se i per escalfar-se del fred. Es vestien amb pells d’animals. La seva vida era molt curta. Duraven uns 20 anys. Feien pintures rupestres a les coves, convençuts de que així caçarien més.

3 El Neolític Comença cap al 9.000 a.C. Fins 4.000 a.C.
Apareix l’agricultura i la ramaderia, tornant-se sedentaris. La població augmenta, organitzant-se en tribus més grans. Vivien i emmagatzemaven les collites en cabanes més resistents fetes de fang, canyes i branques. Els homes comencen a polir les pedres per inventar les seves eines i estris. Substitueixen les pells per vestir amb peces de lli, cotó o llana. Inventen la roda, l’arada i el telar. Seguien fent pintures rupestres i descobreixen la ceràmica. Construeixen monuments funeraris: menhir i dolmen.

4 Edat dels Metalls Comença cap a l’any a.C. fins l’aparició de l’escriptura. Milloren les tècniques agrícoles i ramaderes i intercanviaven entre altres comunitats. S’organitzen en poblats. Especialitzen el treball. Apareixen desigualtats en la societat per l’acumulació de riqueses. Amb metalls elaboren objectes d’ornament.

5 Edat del Coure Els humans van descobrir que escalfant el coure, es fonia, i servint-se de motlles el podien moldelar. Amb aquest metall van fabricar ornaments i algunes armes no massa dures.

6 Edat del Bronze Al igual que el coure, aquest metall, molt més dur, es treballava escalfant-lo i fent ús de motlles.

7 Edat del Ferro Amb molta més resistència que el coure i el bronze, per treballar-lo, i elaborar tot tipus d’eines de treball, fa necessària desenvolupar la tècnica de la forja (el ferro s’escalfa, es colpeja fins donar-li forma, i es refreda en aigua per endurir-lo.


Descargar ppt "MARIO S. LA PREHISTÒRIA."

Presentaciones similares


Anuncios Google