La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS DINOSAURES.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS DINOSAURES."— Transcripción de la presentación:

1 ELS DINOSAURES

2 QUAN VA APARÈIXER EL PRIMER ÉSSER VIU A LA TERRA?
La Terra es va formar fa uns milions d’anys. La vida a terra ferma va començar quan algunes espècies de plantes i artròpodes podien viure a l’aire lliure. Els primers vertebrats terrestres van ser els amfibis, capaços de viure fora i dintre de l’aigua.

3 Com era el primer dinosaure?
A finals de l’època del carbonífer la terra es transforma i surten rèptils que evolucionaran en dinosaures. Els dinosaures més antics venien de Sudamèrica. Les restes fòssils més antigues pertanyen als dos tipus de dinosaures. L’Eraptor va ser un dels primers saurisquis.

4 COM ES CLASSIFIQUEN ? Els dinosaures es classifiquen segons la mida de la seva cintura: Dinosaures amb cintura de llangardaix: SAURISQUIS Dinosaures amb cintura d’ocell: ORNITISQUIS

5 QUINS NOMS TENEN ? Dinosaure és una paraula grega que vol dir “llangardaix terrible”. Els seus noms fan referència a alguna característica física de l’animal o a la seva manera d’actuar. Per exemple: - Maiasaurus: llangardaix maternal - Oviraptor: lladre d’ous - Triceratops: 3 banyes

6 QUANTS ANYS VAN EXISTIR?
Els Dinosaures van aparèixer durant el període Juràsic ara fa uns 230 milions d’anys. I van desaparèixer fa 65 milions d’anys en el període Cretaci.

7 Com són i com es diuen els ossos dels dinosaures?
Els dinosaures es poden classificar segons l’estructura de la cintura: Els ornitisquis tenen la “cintura d’ocell” i els saurisquis tenen la “cintura de rèptil”.

8 De quins colors eren els dinosaures?
Els científics no saben de quins colors eren. Es suposa que n’hi havia de grisos com els elefants, i d’altres amb taques fosques per poder amagar-se millor enmig de la malesa.

9 QUINES MIDES TENIEN? Hi ha dinosaures de mides diferents.
El Compsonathus és el dinosaure més petit trobat fins al moment, ja que no era més gran que una gallina. El Brachiosaurus era un dels més grans de tots. També hi havia el Seismosaurus que era força gran.

10 COM TENIEN LES DENTS? Dents Terribles:
Els Allosaurus tenien 40 dents a la mandíbula superior i 32 a la inferior. Les seves dents tenien una forma espatulada i estaven ornamentades per sots. Al contrari que els humans, els dinosaures carnívors es podien oblidar de les seves dents. No està del tot demostrat però hi ha científics que creuen que quan se’ls trencava una dent els en creixia una altre al mateix lloc. Els dinosaures vegetarians posseien unes dents adequades per la seva dieta.Tenien les dents dissenyades per esmicular i triturar plantes dures.

11 COM TENIEN ELS FILLS? Els dinosaures naixien d’ous, com els ocells i els rèptils actuals. Les closques dels ous eren fràgils com les de ocells , perquè les cries poguessin trencar-les.

12 COM ES DEFENSAVEN? Els grans carnívors sempre estaven buscant herbívors als que sorprenien. Però els herbívors tenien moltes maneres de defensar-se: Els dinosaures més petits escapaven. Alguns dinosaures estaven protegits per una armadura o per plaques d’os o per pues. Altres, com el triceratops, s’agrupaven en manades.

13 ELS HERBíVORS, D’ON TREIEN EL MENJAR?
Mentre els sauròpodes s’alimentaven de la verdura de les copes dels arbres, altres dinosaures s’encarregaven de les plantes que creixien en el terra. N’hi havia que s’alimentaven bàsicament de falgueres i molses.

14 COM CAÇAVEN? El menú dels dinosaures carnívors eren els altres dinosaures i també insectes, llangardaixos, ocells i mamífers peluts. Els Tyranosaure Rex va ser un dels carnívors més grans de la terra. Alguns dinosaures caçaven en manada per superar en força les seves víctimes. Aquest tipus de caça exigeix intel·ligència i treball.

15 QUINS EREN ELS MÉS PERILLOSOS?
Hi ha dinosaures molt perillosos com el tiranosaure, l'alosaure, el velociraptor, l'espinosaure .... Tots aquests dinosaures eren carnívors. Els dinosaures carnívors eren animals amb un cap gros en proporció al cos. La seva boca estava plena de dents agudes i corbades cap a la gola.

16 EL COCODRIL ÉS UN DINOSAURE ?
No, l'avantpassat del cocodril és un dels primers animals que va sortir fora de l’aigua. No es deia cocodril sinó aryops.

17 HI HAVIA DINOSAURES QUE VOLAVEN?
No són dinosaures, són rèptils voladors com ara: L’archaeopteryx, el dimorphodon, tropeognathus, rhamphorhynchus, pteranodon, archaeopteryx. Pterosaurios significa rèptils voladors, alguns eren petits com pardals i altres, tan grans que cada ala media com un autobús.

18 COM ES VAN EXTINGIR ? Fa 65 milions d’anys els dinosaures van desaparèixer . Diuen que van desaparèixer després que un meteorit xoqués amb la Terra. N’hi ha una prova: un cràter de 90 km de diàmetre. N’hi ha que diuen que va ser per erupcions volcàniques o el canvi climàtic. N’hi ha d’ altres que diuen que va ser per malalties.


Descargar ppt "ELS DINOSAURES."

Presentaciones similares


Anuncios Google