La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EQUILIBRI ACIDO-BÀSIC.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EQUILIBRI ACIDO-BÀSIC."— Transcripción de la presentación:

1 EQUILIBRI ACIDO-BÀSIC

2 EQUILIBRI ACIDO-BÀSIC
SISTEMES DE REGULACIÓ DE pH 1.TAMPONS ACIDO-BÀSIC 2. SISTEMA RESPIRATORI 3. SISTEMA EXCRETOR

3 SISTEMES DE REGULACIÓ DE pH
1.TAMPONS ACIDO-BÀSIC Bicarbonat- àcid carbònic: el més important i eficaç : el CO2 es pot retenir o eliminar (respiració) H CO2  H2CO  H HCO3 - A més diòxid de carboni  més protó Hemoglobina: el segon en importància: alta concentració d’Hemoglobina (150 g/litre) i cada molècula de Hb té 38 histidines: Proteïnes plasmàtiques: molt inferior a les anteriors. Es basa als aminoàcids bàsics i àcids de les proteïnes Tampó fosfat: de poca importància en sang. És més important a orina.

4 SISTEMES DE REGULACIÓ DE pH
2. SISTEMA RESPIRATORI: control de pH amb: HIPOVENTILACIÓ  [CO2 ] increment de [H+]  acidificació del pH  ACIDOSI RESPIRATÒRIA HIPERVENTILACIÓ   [CO2 ]  pèrdua de [H+]  alcalinització pH  ALCALOSI RESPIRATÒRIA

5 SISTEMES DE REGULACIÓ DE pH
3. SISTEMA EXCRETOR: control de pH amb: Alcalosi: es compensa disminuint la reabsorció renal de bicarbonat (sòdic) Acidosi : es compensa augmentant la reabsorció renal de bicarbonat (sòdic) El bicarbonat sòdic és una sal amb caràcter bàsic (sal d’àcid dèbil i base forta)

6 SISTEMES DE REGULACIÓ DE pH
CAUSES DE: ACIDOSI METABÒLICA: cetoacidosi, acidosi làctica, insuficiència renal, pèrdua de bases,... ALCALOSI METABÒLICA: vòmits, drenatges gàstrics, tractament amb diurètics, Cushing,... ACIDOSI RESPIRATÒRIA: bronconeumònies, enfisemes, transtorns cardíacs,... ALCALOSI RESPIRATÒRIA: asma, edema, ansietat, infeccions,...

7 Valors Normals de pH pH sang total : 7.38 – 7.44
pH sang arterial: – 7.41 pH sang venosa: pH orina : – (tires reactives) Mètodes analítics: la mesura del pH, pO2 i pCO2 de la sang arterial i venosa es fa principalment amb elèctrodes selectius.

8 Comproveu la diferència entre els valors d’oxigen i CO2 a sang arterial i venosa.

9 Excés de base L’excés de base (−3 to +3 mmol/L) és usat per a la valoració del component metabòlic dels desequilibris àcid- base i indica si el pacient té acidosi metabòlica o alcalosi metabòlica. Un excés de base positiu indica que el pacient té alcalosi metabòlica (primària o secundària a acidosi respiratòria. Un excés de base negatiu (dèficit de base) indica que el pacient té acidosi metabòlica (primària o secundaria a alcalosis respiratòria).


Descargar ppt "EQUILIBRI ACIDO-BÀSIC."

Presentaciones similares


Anuncios Google