La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs ORGANITZACIÓ DE 4t ESO Matèries comunes

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs ORGANITZACIÓ DE 4t ESO Matèries comunes"— Transcripción de la presentación:

1 Curs 2014-2015 ORGANITZACIÓ DE 4t ESO Matèries comunes
Matèries optatives

2 DISTRIBUCIÓ DE GRUPS 4t A 4t B MAP 4t C 4t D Mòdul d'aprenentatge
Productiu (12 alumnes) 4t C 4t D

3 MATÈRIES COMUNES Català 3 hores Castellà 3 hores
Idioma estranger hores Matemàtiques hores Ciències Socials hores Educació física hores Religió/activitats alternatives 1 hora Educació etícocivica hora

4 MATÈRIES OPTATIVES Física i química 1 Física i química 2
Biologia i geologia Tecnologia (industrial) Tecnologia (empresa) Dibuix (tècnic) Dibuix (artístic) Informàtica Llatí Música Francès (2n idioma estranger) Física i química 2

5 FRANGES DE MATÈRIES OPTATIVES
Franja 1 Física i química 1 Física i química 2 Tecnologia (empresa) Informàtica Llatí Franja 2 Biologia i geologia Música Dibuix (tècnic) Franja 3 Francès (2n idioma) Tecnologia (industrial) Dibuix (artístic) Els alumnes hauran d’escollir una matèria de cada franja.

6 DESCRIPCIÓ DE LES MATÈRIES OPTATIVES
Física i química S’estudiaran els mateixos temes en els dos nivells, per tal de donar els coneixements científics necessaris sobre mecànica, energia, forces en els fluids, propietats de la matèria, transformacions químiques... per comprendre el món que ens envolta i també per conèixer la seva implicació social, com condicionen la vida humana i com modifiquen el medi ambient. Física i química 1 Es proposaran activitats d’aprofundiment i/o ampliació en determinats casos, i així proporcionar als alumnes una base sòlida que els permeti cursar sense problemes estudis científics o tecnològics.

7 Física i química 2 Es proposaran suficients activitats de reforç a tots aquells nois i noies que tinguin curiositat per aquest camp de les ciències, amb les quals aconseguiran assolir una consolidació dels continguts i la comprensió de molts fets quotidians relacionats amb fenòmens físics i químics.

8 La matèria es distribueix en tres parts:
Biologia i geologia La matèria es distribueix en tres parts: Genètica: Transmissió dels característiques hereditàries de pares a fills, funcionament de l’ADN, les lleis de Mendel i la biotecnologia. Evolució: Teories evolutives (Lamark, i Darwin), origen i evolució de l’home i l’origen de la vida. Geologia, Cristal·lografia. Fem cristalls al laboratori. Estratigrafia i estudi dels fòssils. Els fòssils als carrers de Vilafranca. Està pensada per alumnes que tinguin curiositat per les ciències naturals i vulguin saber-ne més. No és una matèria de reforç.

9 Tecnologia industrial
Es treballaran tres grans temes: L’habitatge: el disseny, les instal·lacions bàsiques i l’estalvi energètic. Electrònica: components bàsics i les lleis relacionades que ens permeten dissenyar circuits electrònics. Automatismes: els elements bàsics per tal d’analitzar i dissenyar circuits elementals. Adreçat a alumnes que vulguin realitzar estudis relacionats amb l’àmbit de la tecnologia industrial, com per exemple el batxillerat tecnològic, i que tinguin bones capacitats tecnològiques i matemàtiques.

10 Tecnologia (empresa) Es treballaran dos grans temes: l’habitatge i l’empresa. Pel que fa a l’habitatge es treballaran les instal·lacions més comunes que es poden trobar en una vivenda: aigua, gas i electricitat, incidint en la documentació relacionada, factures, hipoteques, etc. En el tema de l’empresa s’analitzaran els objectius, les funcions i el tipus d’empreses que existeixen al mercat, així com la documentació mercantil i la comptabilitat bàsica d’aquestes. Adreçat a alumnes que vulguin realitzar estudis relacionats amb l’àmbit administratiu i empresarial, com el batxillerat social o els CF d’administració i empresa, o comerç.

11 Dibuix tècnic i científic
Es tracta d’una assignatura eminentment pràctica, on es realitzaran treballs individuals i també projectes en grup. L’opció orientada cap al dibuix tècnic i científic inclou els següents blocs de contingut: La geometria com a element bàsic per al disseny i l'arquitectura: traçats geomètrics i aplicacions, iniciació als sistemes de representació. Arquitectura i projectació - Estudi d'algunes figures importants de la història de l'arquitectura i realització d’una maqueta urbanística. Les imatges com a eina de representació i informació: dibuix del natural i científic, fotografia digital, imatge i presentació.

12 El còmic (amb possible excursió al Saló del Còmic de Barcelona).
Dibuix artístic Es tracta d’una assignatura eminentment pràctica. L’opció orientada cap al dibuix artístic i el disseny inclou: El dibuix com a eina de representació del que veiem: el retrat, el paisatge (profunditat, espai i perspectiva) Iniciació al disseny: Fotografia digital - Tipografia - Composició i cartellisme – Disseny de logotips i marques - Publicitat - Disseny d’elements tridimensionals (envasos...) Narració en imatges: El còmic (amb possible excursió al Saló del Còmic de Barcelona). Animació amb ordinador on farem una animació pas a pas. Vídeo

13 Informàtica Es treballarà el funcionament de programari lliure. S’utilitzarà programari de tractament de so, retoc fotogràfic, creació de presentacions, creació de pàgines web, autoedició i funcionament de xarxes informàtiques. Adreçat a l’alumnat que vulgui realitzar a posteriori, estudis relacionats amb l’àmbit informàtic o que vulgui ampliar els seus coneixements. És necessari que l’alumnat porti ordinador portàtil.

14 Llatí L’estudi d’aquesta matèria suposa un apropament a la llengua i cultura llatina, amb continguts lingüístics i culturals complementaris entre si. Es vol aconseguir: iniciar un estudi bàsic de la llengua conèixer els aspectes més rellevants de la cultura i la societat romanes per poder relacionar-los amb els del món actual. S’adreça a tot aquell alumnat que tingui curiositat per conèixer les arrels de la nostra llengua i cultura. Els continguts antics que es treballen es relacionen sempre amb els mots, institucions i fets de l’actualitat, per mostrar els fonaments culturals que ens apropen a Europa. Pot ser útil per als que vulguin cursar el batxillerat humanístic i per tots els que volen aprofundir en la cultura i llengua dels romans.

15 Música Els continguts principals del crèdit són la pràctica instrumental i la història de la música. L’instrument fonamental serà la flauta de bec soprano i les plaques: xilòfon  o  metal·lòfon, a  escollir, amb  l’objectiu  de  crear  un  conjunt  instrumental. El nivell serà d’aprofundiment. Treballarem cançons de diferents estils, èpoques, a dues veus i a cànons. Pel que fa a la història de la música, treballarem les següents èpoques: classicisme, romanticisme i segle XX. Es fomentarà l’hàbit d’escoltar atentament i significativament obres musicals de diferents èpoques.

16 Francès (2n idioma estranger)
Continuació de l'aprenentatge d'una segona llengua estrangera, francès, la qual ja s'ha començat a estudiar com a matèria optativa a 2n i a 3r d'ESO.

17 Què aconsellem per una bona tria?
Donar prioritat a interessos acadèmics. Cal mirar cap a l'horitzó (futurs estudis). Evitar triar en funció de què trien els companys/es.

18 Moltes gràcies


Descargar ppt "Curs ORGANITZACIÓ DE 4t ESO Matèries comunes"

Presentaciones similares


Anuncios Google