La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA VEU I EL CANT. QUALITATS DE LA VEU La veu expressa, comunica i ens identifica. Quan parlem la nostra veu te una altura indeterminada (no sabem quina.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA VEU I EL CANT. QUALITATS DE LA VEU La veu expressa, comunica i ens identifica. Quan parlem la nostra veu te una altura indeterminada (no sabem quina."— Transcripción de la presentación:

1 LA VEU I EL CANT

2 QUALITATS DE LA VEU La veu expressa, comunica i ens identifica. Quan parlem la nostra veu te una altura indeterminada (no sabem quina nota estem fent) Quan cantem la veu emet uns sons amb una altura determinada (notes)

3 Les veus La veu natural és la que fem servir normalment la majoria de persones per parlar i cantar. La gran majoria d’artistes actuals l’utilitzen. La veu impostada és aquella que fan servir els cantants d’òpera. Cal molta tècnica i estudi per aconseguir arribar a notes tan agudes i greus amb tanta intensitat.

4 CLASSIFICACIÓ DE LES VEUS Per classificar les veus cal tenir en compte l’altura a la que podem arribar. La distància existent entre la nota més greu i més aguda que una mateixa veu pot dir es la tessitura i marca la categoria on quedaria registrada.

5 Classificació de les veus Infantil o blanques Tiple (aguda) Contralt (greu) Femenines Soprano (aguda) Mezzosoprano Contralt (greu) Masculines Tenor (aguda) Baríton Baix (Greu)

6 AGRUPACIONS VOCALS

7 L’ésser humà fa mil·lennis que fa servir el cant per fer les seves activitats. Durant la prehistòria i l’antiguitat (grecs, romans, egipcis…) el cant i la dansa s’utilitzaven per celebar rituals.

8

9 A partir d’aleshores els cants formen part de la vida de les dones i homes. Amb el temps les formacions han anat variant i s’han adaptat als gustos i necessitats del moment.

10 Podem classificar les agrupacions segons el nombre de components: Agrupacions petites: –Duo –Trio –Quartet...

11 Agrupacions mitjanes: Cor / coral (Aprox. 15-20 membres).

12 Agrupacions grans –Gran cor –Escolania –Orfeó


Descargar ppt "LA VEU I EL CANT. QUALITATS DE LA VEU La veu expressa, comunica i ens identifica. Quan parlem la nostra veu te una altura indeterminada (no sabem quina."

Presentaciones similares


Anuncios Google