La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

agricultura L’AGRICULTURA DEL SEGLE XIX HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "agricultura L’AGRICULTURA DEL SEGLE XIX HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA"— Transcripción de la presentación:

1 agricultura L’AGRICULTURA DEL SEGLE XIX HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA
GRUP SETZE agricultura L’AGRICULTURA DEL SEGLE XIX HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA

2 Primers canvis i transformacions Liberals
•La desamortització de Mendizábal (1836). Van ser les primeres desamortitzacions, centralitzades sobretot en les terres eclesiàstiques •Desamortitzacions de Madoz (1855): Centralitzades en les terres eclesiàstiques però també en les terres civils o de propietats comunals.

3 Conseqüències de les desamortitzacions
Positives: · Augment de les terres de conreu gràcies a l’entrada de nous productes (patata, blat de moro etc) · Modernització i introducció d’adobs químics. Negatives: · Augment dels poders dels terratinents, aristòcrates, comerciants, industrials i clergues. · Que van agreujar la inseguretat i la inestabilitat dels agricultors · Impediment dels agricultors a accedir a la propietat privada · Converteix el camperol en proletari del camp.

4 Característiques generals de l’agricultura

5 FONTS A ANALITZAR

6

7 Transformacions agràries: (L'activitat econòmica més important era l'agricultura.)
Característiques generals de L’agricultura espanyola (proudctivitat i propietat) agricultura estancada i endarrerida caràcter rendista i poc emprenedor dels propietaris (nobles i eclesiàsics) terres en règim de propietat comunal i municipal (mal cultivades), en mans mortes Primers Canvis i transformacions liberals: -augment de la superfície conrreada (nous productes) -modernització agrícola (adobs químcs) -vendre de 3/5 parts de terres -40% de propitats noves produïen reformes liberals de les Corts de Cadis desamortitzacions + poder de terratinents Mendizábal (1836) Madoz (1855) Inseguretat i inestabilitat de molts agriculors Diferències entre les diverses zones del país: algunes zones del país avenços que van provocar l’aparició d’una agricultura comercial. concretament costa mediterrània Espanya (en general): continuava el predomini de cereals (poc competitius) Agricultura especialitzada en l’exportació interior i exterior Vinyes (fil·loxera) provocava la demanda de proteccionisme


Descargar ppt "agricultura L’AGRICULTURA DEL SEGLE XIX HISTÒRIA D’ESPANYA I CATALUNYA"

Presentaciones similares


Anuncios Google