La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Línies de suport a la creació i promoció cultural 2018

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Línies de suport a la creació i promoció cultural 2018"— Transcripción de la presentación:

1 Línies de suport a la creació i promoció cultural 2018

2 Línies de suport a la creació i promoció cultural 2018
Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals Menorca Música i Teatre Ajuts al foment de l’ús del català Pla SALM / Circuït d’escriptors Pla de foment de les arts escèniques Suport a la creació en arts visuals

3 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals

4 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Objectius Promoure i donar suport a la realització de projectes culturals desenvolupat en l’àmbit de Menorca per les entitats culturals de l’illa. Oferir durant tot l’any activitats culturals arreu de Menorca, potenciant els projectes sde les entitats sense ànim de lucre.

5 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Pressupost

6 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Beneficiaris Associacions culturals sense ànim de lucre, inscrites en el Registre d’associacions de les Illes Balears. Àmbit d’actuació: Menorca. Associacions de veïns: únicament per activitats culturals. Queden excloses entitats esportives, educatives, juvenils, de gent gran, grups folklòrics, fundacions, entitats que tenguin un ajut nominatiu. Queden excloses les activitats consistents en l’ensenyament de les diferents arts plàstiques i escèniques.

7 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Baremació A partir d’enguany, s’estableixen uns barems per a l’assignació de la subvenció: Pressupost del projecte Qualitat i interès cultural del projecte Impacte social i territorial del projecte Altres aspectes d’interès (ús del català, desestacionalització, cooperació organitzativa, enregistrament i dipòsit a AISM) Aquests aspectes s’hauran de detallar a l’imprès de sol·licitud (compromís que s’haurà de justificar)

8 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Terminis La convocatòria s’aprova pel Consell Executiu a finals de març. Publicació immediata al BOIB. Presentació de sol·licituds: 30 dies naturals des de la publicació al BOIB. Cobreix activitats des de dia 1/01/2018 fins dia 31/12/2018. Termini de justificació: 30 de març de 2019.

9 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Observacions Possibilitats d’avançament: Les subvencions de fins a 3.000€, es paga el 100% per avançat. Les entitats que tenguin una antiguitat de 10 anys d’activitat, i facin un programa d’activitats durant tot l’any, poden demanar un avançament del 100%. Si aquestes entitats fan una activitat puntual només durant una època de l’any, poden demanar un avançament del 75%. Les altres entitats poden demanar fins un màxim de 3.000€ per avançat.

10 1. Convocatòria d’ajuts a les entitats culturals
Observacions Justificació: Es poden justificar projectes i activitats, no despeses de manteniment ordinari de l’entitat sense vinculació a les activitats. En el pressupost dels projectes d’activitats es pot imputar un % de despeses de gestió (personal, despesa corrent). Quan es justifiqui, s’ha de justificar pel mateix percentatge. Si una entitat presenta diversos projectes, el pressupost de cada projecte ha de desglossar les despeses de gestió, i justificar-ho per separat.

11 2. Menorca Música i Teatre

12 2. Menorca Música i Teatre
Objectius Promoure i donar suport als artistes i grups musicals i teatrals de Menorca, creant un circuït insular d’actuacions. Ajudar les entitats sol·licitants perquè puguin programar actuacions musicals i teatrals amb un cost més reduït (el Consell dóna una ajuda, no paga el catxet sencer).

13 2. Menorca Música i Teatre
Pressupost

14 2. Menorca Música i Teatre
Beneficiaris Sol·licitants: Ajuntaments (6 sol·licituds/any) Entitats culturals (3 sol·licituds/any). Associacions de veïns (2 sol·licituds/any). Clubs de jubilats (2 sol·licituds/any). Beneficiaris: Artistes i grups inscrits en el programa (formulari al web del Consell). Cant coral, música clàssica, tradicional, pop-rock, balls tradicionals, arts escèniques, animació infantil, altres espectacles.

15 2. Menorca Música i Teatre
Terminis Convocatòria aprovada pel Consell Executiu dia 05/03/2018. Sol·licituds d’actuacions: fins dia 31 de maig (i sempre fins 7 dies abans de l’actuació), per actuacions entre dia 1 gener i 15 de desembre de Les actuacions del 15 al 31 de desembre anirien a càrrec de la convocatòria de l’any que ve. Sol·licituds d’inscripció al programa: tot l’any.

16 2. Menorca Música i Teatre
Observacions L’entitat demana l’ajuda, però qui factura és el grup o artista, per evitar duplicar la tramitació. Els grups han d’autoritzar (a l’imprès de justificació) que l’entitat sol·licitant els endossi la facturació. Altrament, cobrarà l’entitat, i després s’haurà de liquidar amb el grup.

17 3. Ajuts al foment de l’ús del català

18 3. Foment de l’ús del català
Objectius Promoure la producció de llibres, música i vídeos en català, per afavorir la viabilitat, assegurar l’oferta, i potenciar la llengua oficial i pròpia de Menorca. Donar suport als autors, cantants, intèrprets i productors audiovisuals que creen i editen en català. Donar suport a les empreses, els comerços i els clubs esportius per actuacions de foment de l’ús del català.

19 3. Foment de l’ús del català
Pressupost

20 3. Foment de l’ús del català Suport genèric a l‘edició (llibres, discos i vídeos)
Beneficiaris Empreses editorials i productores, associacions i altres entitats amb seu social a l’illa de Menorca. Persones físiques (editor, productor o autor) nascudes o residents a Menorca. En el cas que la temàtica de l’obra sigui d’especial interès per a Menorca, també s’hi poden acollir associacions, empreses i persones físiques de fora de l’illa.

21 3. Foment de l’ús del català Suport genèric a l‘edició (llibres, discos i vídeos)
Terminis La convocatòria s’aprovarà pel Consell Executiu a finals de març. Publicació al BOIB el mes d’abril. Presentació de sol·licituds: fins dia 15 de setembre. Dates d’edició: Entre l’1 de novembre de 2017 i el 31 d’octubre de 2018.

22 3. Foment de l’ús del català Suport genèric a l‘edició (llibres, discos i vídeos)
Observacions Exclusions: Llibres de text Llibres de bibliòfil, clubs de llibres, venda a terminis o a domicili Obres en fascicles, i publicacions periòdiques Edicions d’institucions públiques Butlletins d’institucions, associacions i partits polítics Obres de distribució gratuïta Obres que per àmbit geogràfic o temàtica no tenguin interès per a Menorca Enregistraments que hagin tingut suport en altres convocatòries del CIM

23 3. Foment de l’ús del català Suport genèric a l‘edició (llibres, discos i vídeos)
Observacions Obres en diversos volums editats dins un mateix any, es consideren com un sol llibre. Càlcul de l’ajuda per baremació. Puntuació segons les bases. Quantia màxima de l’ajuda: 2.000€

24 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca
(pla SALM)

25 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM)
Objectius Reforçar els programes i actuacions que ja duu a terme el Consell Insular de Menorca, i en especial la Xarxa de biblioteques, per a la promoció i difusió dels autors menorquins i les seves obres. Establir lligams entre el món de la creació literària i l’àmbit educatiu. Donar als autors menorquins més presència social i en els mitjans de comunicació.

26 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM)
Accions principals Continuïtat del Circuït d’escriptors. Web Passeig literari pel segle XVIII: Col·lecció Plecs de lectura

27 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca
(Pla SALM) Pressupost

28 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM)
Beneficiaris (Circuït d’escriptors) Sol·licitants: ajuntaments, biblioteques, centres educatius, associacions i entitats culturals o cíviques, llibreries i empreses de gestió cultural (editorials, programadors, productors). Beneficiaris: Escriptors i escriptores adherits al Pla SALM (sol·licitud al Departament de Cultura).

29 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM)
Terminis Sol·licituds d’activitats: tot l’any, a través de la web del CIMe. Adhesió d’autors: obert tot l’any.

30 4. Pla de suport als autors literaris de Menorca (Pla SALM)
Observacions Circuït d’escriptors: Presentacions de llibres, tertúlies literàries, lectures públiques, recitals poètics, conferències, tallers de creació, actes d’homenatge, autors a les aules... Plecs de lectura: Distribució gratuïta mensual. Sol·licituds al Departament de Cultura.

31 5. Pla de suport als autors literaris de Menorca
(pla SALM)

32 5. Pla de foment a les arts escèniques
Objectius Definir una línia de treball per al foment de les arts escèniques a Menorca. Estimular la qualitat artística i l’impacte cultural i social del sistema de les arts escèniques a Menorca. Donar suport econòmic a iniciatives de creació, formació, producció, gestió d’espais i creació de públic.

33 5. Pla de foment a les arts escèniques
Pressupost

34 5. Pla de foment a les arts escèniques
Beneficiaris Ajuntaments. Companyies i grups teatrals, professionals i amateurs Actors i actrius Centres educatius

35 5. Pla de foment a les arts escèniques
Accions principals Creació de la Taula d’Arts Escèniques de Menorca Suport a la programació dels equipaments teatrals Suport a la professionalització dels gestors teatrals públics Suport a la professió teatral: produccions teatrals Suport a la professió teatral: projectes individuals d’artistes Accions de dinamització (teatre escolar, jove, adulta amateur)

36 6. Suport a la creació en arts visuals

37 6. Suport a la creació en arts visuals
Objectius Impulsar les bones pràctiques de les administracions públiques de Menorca en la gestió de les arts visuals. Donar suport econòmic a la creació en arts visuals. Donar suport econòmic a la pre-producció i post-producció de projectes audiovisuals professionals.

38 6. Suport a la creació en arts visuals
Pressupost

39 6. Suport a la creació en arts visuals
Beneficiaris Artistes visuals, a títol individual o col·lectiu Entitats culturals sense ànim de lucre Agents culturals i equipaments artístics privats o d’iniciativa social (galeries, museus, espais d’art, associacions, etc.), quedant excloses les entitats públiques

40 6. Suport a la creació en arts visuals
Accions principals Línia 1: Projectes d’investigació artística Línia 2: Projectes de formació en arts visuals Línia 3: Producció d’exposicions Línia 4: Producció d’obra Línia 5: Pre-producció i post-producció de projectes audiovisuals professionals (documentals i audiovisuals de ficció: curtmetratges, sèries i llargmetratges.

41 Resum de l’evolució dels ajuts culturals
Consell Insular de Menorca

42 Consultes Ajuts a les entitats culturals Joana Quintana
Àrea / Convocatòria Responsable Ajuts a les entitats culturals Joana Quintana Menorca Música i Teatre Foment de l’ús del català Eva Florit Pla SALM Joana Garau / Francesc Florit Nin Arts escèniques Arts visuals ILLENC (projecció exterior) Conselleria Cultura GOIB

43 7. Projecció exterior


Descargar ppt "Línies de suport a la creació i promoció cultural 2018"

Presentaciones similares


Anuncios Google