La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

TREBALL REALITZAT PER: ÀLEX CABERO I LAIA ORTEGA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "TREBALL REALITZAT PER: ÀLEX CABERO I LAIA ORTEGA"— Transcripción de la presentación:

1 TREBALL REALITZAT PER: ÀLEX CABERO I LAIA ORTEGA
Bernat Metge TREBALL REALITZAT PER: ÀLEX CABERO I LAIA ORTEGA

2 Vida Va Néixer Barcelona entre el 1340 i el 1346.
Considerat un dels millors prosistes del tombant del segle XIV. Metge havia d’entendre tasques com l’administració dels delmes que el papa Climent VII havia atorgat a Joan I el 1392 Va entrar al servei del duc de Girona. Va ser processat per corrupció i traïció amb altres funcionaris ( 1396). Va escriure la seva obra mestra Lo somni (1399). Va viure a Barcelona fins a la seva mort al 1413.

3 OBRES Les obres conegudes de Bernat Metge són les següents:
· Tres en vers: Sermó (sense datació) Llibre de Fortuna e Prudència (1381) Medecina (1396) · Quatre en prosa: Ovidi enamorat (abans del 1399) Valter e Griselda (s.XVII) L’apologia (1395) Lo somni (1399)

4 LO SOMNI Lo Somni és una obra dialogada i dividida en quatre llibres:
1. L'autor, tancat a la presó, rep, en un somni, la visita del rei Joan 1, mort recentment i acompanyat de dos personatges. En aquest moment s'inicia un dialeg sobre la immortalitat de l'anima. 2. El rei, amb els personatges mítics Tiresies i Orfeu,dialoga sobre les circumstancies en que el rei va morir i el destí que ha rebut. 3. En aquest tercer llibre, Orfeu narra part de la seva vida. Intervé Tiresies, l'endeví, maleint les dones i el sentiment amorós. 4. Metge contesta a Tiresies amb un elogi de les dones, entre les quals s'hi troben sis reines catalanes i fa un atac contra els defectes i vicis dels homes.

5 Fi


Descargar ppt "TREBALL REALITZAT PER: ÀLEX CABERO I LAIA ORTEGA"

Presentaciones similares


Anuncios Google