La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ECLIPSI ANULAR DE SOL Dilluns, 3 d’octubre de 2005

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ECLIPSI ANULAR DE SOL Dilluns, 3 d’octubre de 2005"— Transcripción de la presentación:

1 ECLIPSI ANULAR DE SOL Dilluns, 3 d’octubre de 2005

2 Cada dia la Terra dóna una volta sobre ella mateixa.
Cada any la Terra dóna una volta al Sol. Cada mes la Lluna dóna una volta a la Terra.

3 Cada mes la Lluna dóna una volta a la Terra.

4 El pla del Sol i el pla de la Lluna no coincideixen.

5 Quan Sol, Lluna i Terra queden alineats i en el mateix pla (eclíptica) es produeix un eclipsi.

6 En un eclipsi de Sol la Lluna fa ombra i penombra al damunt de la Terra.

7 L’ombra i penombra de la Lluna al damunt de la Terra.
MIR Eclipsi99 MIR Eclipsi

8 Els eclipsis de Sol són totals o anulars.
Eclipsi total Eclipsi anular

9 Dilluns, 3 d’octubre de 2005. Eclipsi anular de Sol.
AAS

10 Dilluns, 3 d’octubre de 2005. Eclipsi anular de Sol.
AAS

11 Dilluns, 3 d’octubre de 2005. Eclipsi anular de Sol.
Eclipsi parcial Eclipsi anular AAS

12 Dilluns, 3 d’octubre de 2005. I contacte (inici eclipsi): 9h 43m
Catalunya Eclipsi parcial I contacte (inici eclipsi): 9h 43m Màxim: 11h 03m IV contacte (final eclipsi) 12h 30m Eclipsi anular I contacte (inici eclipsi): 9h 41m II contacte (principi anularitat): 10h 58m Màxim: 11m 00m III contacte (final anularitat): 11h 02m IV contacte (final eclipsi): 12h 27m

13 Com treballar l’eclipsi anular?

14 UNS DIES ABANS: A la classe o al pati representar els moviments de la Lluna al voltant de la Terra.

15 UNS DIES ABANS: Un matí que faci Sol, sortir al pati i simular amb la maqueta Terra-Lluna eclipsis de Sol i de Lluna.

16 UNS DIES DESPRÉS: Cada tarda sortir al pati
UNS DIES DESPRÉS: Cada tarda sortir al pati. Mirar i dibuixar la Lluna creixent. UNS DIES ABANS: Cada matí sortir al pati. Mirar i dibuixar la Lluna minvant.

17 ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.
UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg del matí mirar el Sol amb vidres de soldador. Intentar dibuixar la nostra observació. MOLTA PRECAUCIÓ! ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.

18 ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.
UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg del matí mirar indirectament el Sol. Jugar a “la rateta”. Intentar dibuixar i fotografiar la nostra observació. MOLTA PRECAUCIÓ! ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.

19 ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.
UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg del matí mirar indirectament el Sol. Utilitzar uns prismàtics. Intentar dibuixar i fotografiar la nostra observació. MOLTA PRECAUCIÓ! ÉS MOLT PERILLÓS MIRAR EL SOL.

20 UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Observar, dibuixar i fotografiar les ombres de les fulles dels arbres. DIA ECLIPSI: Ombres més definides i Sol eclipsat ABANS: vores poc definides i rodones

21 UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg d’un matí prendre mesures de temperatura. Utilitzar un termòmetre. La temperatura pujarà. No pujarà tant el dia de l’eclipsi.

22 UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg d’un matí prendre mesures de la pressió atmosfèrica. Utilitzar un baròmetre. L’atmosfera s’escalfa, s’expandeix i la pressió baixarà. No baixarà tant el dia de l’eclipsi.

23 UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Al llarg d’un matí prendre mesures del vent. Utilitzar un anemòmetre i un pannell. Registrar la velocitat i la direcció del vent. Potser notarem canvis.

24 UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Fer fotografies de l’escola
UNS DIES ABANS I EL DIA DE L’ECLIPSI: Fer fotografies de l’escola. Utilitzar una camera fotogràfica mantenint la mateixa exposició i diafragma. Al llarg del matí la llum ambiental augmentarà i les fotos quedaran cremades. El dia de l’eclipsi la llum anmbiental baixarà.

25 EL DIA DE L’ECLIPSI: Encara que és molt difícil de detectar, poden haver canvis en el comportament dels éssers vius. Intentar veure aquests canvis: - Pètals de flors que s’obren i es tanquen - Ocells que canten i/o criden - Nerviosisme de les persones i els animals...

26 Desitgem que el dilluns, 3 d’octubre de 2005, el cel estigui serè i així poder gaudir d’un espectacle tant impressionant.


Descargar ppt "ECLIPSI ANULAR DE SOL Dilluns, 3 d’octubre de 2005"

Presentaciones similares


Anuncios Google