La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PRIMERS AUXILIS OBJECTIU PRINCIPIS D’ACTUACIÓ EN PRIMERS AUXILIS (PAS)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PRIMERS AUXILIS OBJECTIU PRINCIPIS D’ACTUACIÓ EN PRIMERS AUXILIS (PAS)"— Transcripción de la presentación:

1 PRIMERS AUXILIS OBJECTIU PRINCIPIS D’ACTUACIÓ EN PRIMERS AUXILIS (PAS)
Recordar les normes bàsiques d'actuació davant accidents que poden produir-se en l'àmbit laboral. Una de les normes bàsiques és actuar ràpidament i correctament sempre mantenint la persona ferida amb vida i evitar danys majors fins que pugui rebre ajuda mèdica especialitzada. PRINCIPIS D’ACTUACIÓ EN PRIMERS AUXILIS (PAS) PROTEGIR, AVISAR, SOCÓRRER PROTEGIR: adoptar les mesures per a evitar riscos: apartar la víctima de les zones de perill. Cal fer segur el lloc de l'accident, senyalitzar-lo i adoptar totes les mesures d’autoprotecció necessàries. AVISAR: avisar els serveis de socors Donar el màxim d'informació sobre l'accident, nombre de ferits, estat que presenten, lloc de l'accident. És important mantenir lliure la línia telefònica utilitzada per comunicar l'accident: sempre has de penjar en darrer lloc. SOCÓRRER: aplicant els teus coneixements en primers auxilis. És imprescindible la valoració de l'accidentat abans de qualsevol actuació i tenint en compte aquestes prioritats: 1. Salvar la vida del ferit 2.Evitar que s'agreugin les lesions. No moure innecessàriament la persona ferida. No donar-li menjar ni beure. DAVANT UN ACCIDENT Protegeix Avisa Socorr

2 PRIMERS AUXILIS QUÈ HE DE FER EN CAS DE:
Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques PRIMERS AUXILIS QUÈ HE DE FER EN CAS DE: FERIDES: rentar-se les mans, utilitzar protecció personal amb guants, netejar la ferida amb aigua i sabó utilitzant gases estèrils, aplicar un antisèptic, cobrir la ferida amb gases estèrils. No s’han d’extreure mai els elements estranys que s’han clavat al cos. HEMORRÀGIES: utilitzar una protecció personal amb guants, fer una compressió directa sobre el punt sagnant amb gases. Si aquest mètode no funciona, intentar la compressió arterial (sempre que sigui una extremitat). Cal mantenir la compressió fins que arribin els sanitaris. Elevar l'extremitat afectada. No fer torniquets (només es fan en cas d’amputació). CREMADES: l'actuació dependrà de si són de 1r, 2n o 3r grau. 1r grau: aplicar-hi aigua freda (no gel) durant 15 minuts. Si és possible en remull, no sota l’aixeta. 2n grau: no rebentar les ampolles i, si s'han rebentant, tractar-les com una ferida. 3r grau: refrescar amb aigua i cobrir amb gases humitejades amb sèrum fisiològic, no retirar les restes de roba ni aplicar pomades i acudir a un centre sanitari. TRAUMATISMES: aplicar-hi fred local, immobilitzar l'articulació afectada en la posició que es trobi i acudir a un centre sanitari. Si és una fractura, no s’ha d’introduir mai l'os dins de l'extremitat. INTOXICACIONS: separar la víctima de la font tòxica. Identificar i anotar el tòxic. Consultar el Centre d'Informació Toxicològica. Consultar si hi ha la fitxa de dades de seguretat. Traslladar la persona intoxicada a un centre sanitari. CONVULSIONS: estirar la persona en terra. Evitar que es lesioni apartant els objectes perillosos, col·locar un mocador doblegat entre les dents perquè no es mossegui la llengua i col·locar en la posició lateral de seguretat (PLS) en cas que presenti vòmits o secrecions. Acudir al metge.


Descargar ppt "PRIMERS AUXILIS OBJECTIU PRINCIPIS D’ACTUACIÓ EN PRIMERS AUXILIS (PAS)"

Presentaciones similares


Anuncios Google