La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La llum i el so.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La llum i el so."— Transcripción de la presentación:

1 La llum i el so

2 ÍNDEX: 1. La llum 2. La reflexió i la refracció 3. El color 4. El so

3 1. La llum La llum és una forma d’energia. Per això també es pot anomenar energia lluminosa. La llum provenir de fonts naturals o fonts artificials. Fonts naturals: Com el Sol i la resta d’estrelles. Fonts artificials: Com les bombetes o les espelmes. La llum es propaga en línia recta, en totes les direccions i a gran velocitat (com a màxim a km/s). Materials transparents: deixen passar la llum i es veu perfectament el que hi ha al darrere Materials trannslúcis: deixen passar la llum en part, i es veu el que hi ha al darrere, però de forma borrosa. Materials opacs: no deixen passar la llum i no es veu el que hi ha al darrere.

4 2. La reflexió de la llum La reflexió és quan la llum es troba amb un cos, rebota i canvia de direcció. Els miralls experimenten la reflexió. Els miralls poden ser: Miralls plans: No distorsionen ni modifiquen la imatge. Miralls convexos: Tenen la superfície corbada cap enfora, de manera que distorsionen la imatge i la fan més petita. Miralls còncaus: Tenen la superfície corbada cap endins, de manera que distorsionen la imatge i la fan més gran.

5 2.1. La refracció Quan la llum passa d’un medi a un altre, els rajos lluminosos poden experimentar un canvi de direcció. Aquest fenòmon s’anomena refracció. Les lents són objectes de plàstic o vidre transparent que serveixen, entre altres coses, per a corregir trastorns visuals. Les classifiquem en dos grups: Lents convergents: Són més amples del centre que dels extrems, i tenen la propietat de concentrar els raigs lluminosos. Lents divergents: Són més amples dels extrems que del centre, i tenen la propietat de dispersar els raigs lluminosos.

6 3. El color La llum blanca que prové del Sol es pot descompondre en set colors diferents: vermell, taronja, groc, verd, blau, indi i violeta i sempre en aquest ordre els veiem a l’arc de Sant Martí. La descomposició es pot provocar fent-la passar per un prisma, en un disc compacte… Hi ha tres colors primaris: verd, blau i vermell Hi ha tres colors bàsics: magenta, groc i cian. Si ajuntem els colors bàsics obtindrem els colors primaris. I si ajuntem els colors primaris, obtindrem la resta de colors.

7 4. El so El so és una forma d’energia que es produeix per unes vibracions que fan alguns cossos. Una vibració és un moviment de vaivé d’una banda a una altre, que es propaga per mitjà d’ones sonores. Les ones sonores sempre necessiten un medi per desplaçar-se (aigua, aire…). L’eco és la reflexio d’ones sonores per un obstacle. Les característiques que poden diferenciar el so són: Intensitat: Permet diferenciar sons febles i sons forts. To: Permet diferenciar entre sons greus i sons aguts. Timbre: Permet diferenciar dos sons que tenen la mateixa intensitat i el mateix to.

8 Fet per: Daniel Rodríguez Ruiz Espero que us hagi agradat!


Descargar ppt "La llum i el so."

Presentaciones similares


Anuncios Google