La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’EXPEDICIÓ CATALANA DE LA 1ª CIRCUMVAL·LACIÓ AL MÓN, ( )

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’EXPEDICIÓ CATALANA DE LA 1ª CIRCUMVAL·LACIÓ AL MÓN, ( )"— Transcripción de la presentación:

1 L’EXPEDICIÓ CATALANA DE LA 1ª CIRCUMVAL·LACIÓ AL MÓN, (1518-1521)
Juan Sebastián el Cano/Sebastià Çacirera del Canós, cap de l’expedició de la 1ª Volta al Món, cofat amb una barretina Musca. Ja fa dies que us estem mostrant una argumentació iconogràfica variada i de l’època, en la que es demostra com és la senyera, la que apareix relacionad en totes las grans gestes militars i de descoberta, que segons la història oficial varen ser fetes pels castellans. Aquests vegada li toca el torn a la “1ª Circumval·lació al Món” ( ) iniciada per Magallanes i conclosa per un Castella del País Basc anomenat Juan Sebastián el Cano. Però independentment del seu lloc d’origen oficial, -nosaltres des de la fundació tenim seriosos dubtes d’aquesta procedència-, hi ha quelcom molt clar; en els gravats de l’època on apareixen dibuixats els vaixells de l’expedició no hi surten ni castells i lleons. Podeu endevinar quina es la senyera que porten aquestes naus?...

2 1/2 Atles de Guillaume le Testu (1555): Nau “Victoria” passant pel Cap de Bona Esperança, en la 1ª circumval·lació al Món. La Nau llavors ja era Comandada per Joan Çacinera del Canós.

3 2/2 Atles de Guillaume le Testu (1555): Nau “VICTORIA” passant pel Cap de Bona Esperança, en la 1ª circumval·lació al Món. La Nau llavors ja era Comandada per Joan Çacinera del Canós/Juan Sebastián el Cano.(I)

4 Atles d’Abraham Ortelio (157x): Nau “VICTORIA” passant pel Cap de Bona Esperança, en la 1ª circumval·lació al Món

5 Gravat extret del Llibre Le Grand Livre Du Pacifique (Roselene Dousset and Etienne Taillemite) on es veu, entre d’altres la nau “VICTORIA” arribant a les Illes Filipines.

6 1948 J.P. Pinchon, French Artist “Argentina” (Image size is 8.75 x 11.25 (inches)).
“The Old Map Gallery (Denver, Colorado)” Pictorial Maps (Categories).

7 Enric Guillot, www.histocat.cat (projecte cartogràfic).
Conclusions Aquest cop, l’evidència ens allibera d’escriure conclusions. Però si que us farem una pregunta. Perquè la historia oficial castellana, la escrita pels guanyadors, no ha deixat constància de ni una sola persona de cert renom, com a protagonista conquistador, descobridor, artista, militar, etc, que fos nascut o originari de les nacions catalanes?. Ajuda’ns a reconstruir la nostre desapareguda i oblidada història enviant-nos les teves imatges i coneixements a Enric Guillot, (projecte cartogràfic).


Descargar ppt "L’EXPEDICIÓ CATALANA DE LA 1ª CIRCUMVAL·LACIÓ AL MÓN, ( )"

Presentaciones similares


Anuncios Google