La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

APLICACIÓ DEL PROCÉS HABER A L‘OBTENCIÓ INDUSTRIAL DE L'AMONÍAC

Presentaciones similares


Presentación del tema: "APLICACIÓ DEL PROCÉS HABER A L‘OBTENCIÓ INDUSTRIAL DE L'AMONÍAC"— Transcripción de la presentación:

1 APLICACIÓ DEL PROCÉS HABER A L‘OBTENCIÓ INDUSTRIAL DE L'AMONÍAC
Laia Riudavets Aina Vilanova Química 2n BATX A IES CTEIB 2016/17

2 INTRODUCCIÓ: - El nitrogen és un gas quasi inert i que difícilment reacciona per formar composts. - Tot i la gran quantitat de nitrogen que hi ha a l'aire, el sol és freqüentment pobre en Compostos de nitrogen. - Per exemple l‘àcid nítric i els nitrats, són importantíssims per la fabricació d’adobs, fertilitzants, colorants, plastics, explosius i altres productes químics.

3 UN POC DE HISTÒRIA - Als primers anys del segle vint, existia una gran demanda d'amoníac, per ser usat en la síntesi de fertilitzants i explosius. L'obtenció d'amoníac de manera natural, a partir de les reserves de guano a Xile, no eren suficients per satisfer aquesta demanda. Per aquesta raó, molts científics es van dedicar a estudiar la manera de sintetitzar amoníac a partir del nitrogen ambiental, fins que Haber va donar amb la solució, i Bosch va idear la manera de sintetitzar amoníac a gran escala. Premis Nobels de química per les seves aportacions a la ciència i a la indústria

4 PER QUI VA SER IDEAT I COM?
- Procés Haber Bosch - Fritz Haver, l’any Va descobrir un mètode per combinar el nitrogen atmosfèric amb hidrogen per formar anoníac - Comercialitzat l'any 1910 per Carlos Bosch.

5 N2 (g) + 3H2 (g) <-> 2 NH 3 (g)
EN QUE CONSISTEIX? - Reaccionar nitrogen i hidrogen gasosos, per formar amoníac. - Té gran importància a nivell industrial, ja que és el més usat per obtenir amoníac en grans quantitats. - La reacció s'aconsegueix realitzar amb un rendiment acceptable, sota condicions d'alta pressió i temperatura, i mitjançant un catalitzador de ferro, potassi i òxids d'alumini. - Aplica factors cinètics i termodinàmics per tal d'aconseguir que el rendiment de la fabricació de l'amoníac segons el següent equilibri sigui el màxim. N2 (g) + 3H2 (g) <-> 2 NH 3 (g)

6


Descargar ppt "APLICACIÓ DEL PROCÉS HABER A L‘OBTENCIÓ INDUSTRIAL DE L'AMONÍAC"

Presentaciones similares


Anuncios Google