La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Cicle Superior, 5è Curs 2016-2017.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Cicle Superior, 5è Curs 2016-2017."— Transcripción de la presentación:

1 Cicle Superior, 5è Curs

2 Novetats avaluació curs 2016-2017
L’ avaluació per ÀREES DIMENSIONS i BLOCS DE CONTINGUTS

3 MESTRES A C. Superior, 5è 5èA 5èB
Anna Boixadera, tutora Marta Labartra, tutora Jaume Bergadà, Medi social Àngels Casas, Matemàtiques Jordi Calderó Educació Física-reptes Jaume Bergadà Agrupaments-racons-SEP Marta Rodríguez Música Montse Mora Anglès Albert Marsol Agrupaments-racons-religió Sílvia Salas Reptes Núria Caldú Reptes Laura Gamero N. Educatives Específiques

4 Normes bàsiques de funcionament de l’escola
L’horari lectiu és de 9:00 a 12:30 i de 15:00 a 16:30. Els aniversaris dels infants se celebren a l’escola amb activitats adequades a cada nivell, no s’han de portar cap tipus de llaminadures, regals o invitacions a festes. No s’han de portar joguines, mòbils o altres objectes. Quan calgui algun material o estri concrets, es demanarà a les famílies. L’escola no administrarà medicaments de cap tipus, sense la recepta mèdica i l’autorització signada de la família.

5 Les autoritzacions per marxar sols/es de l’escola només serveixen per les hores de sortida, i Aneu revisant el correu : som Escola Verda Aviat posarem en funcionament el bloc de 5è. Ja sabeu que és una eina molt interessant per anar seguint tot el que anem fent. La kinesiologia forma part de la nostra identitat i afavoreix un treball més global i més eficaç, connectant les diferents àrees cerebrals. Aprenem i practiquem diferents exercicis.

6 La nostra manera de treballar
Treballem sense llibres de text, adaptant-nos a la diversitat de l’aula, utilitzant-ne com a eines de suport i de consulta. Plantegem activitats diverses, atractives, motivadores, partint dels interessos i necessitats dels infants, sense lligar-nos a un sol tipus de material: REPTES, PROJECTE, RACONS... Els nens i nenes aprenen a partir de l’experimentació, la manipulació i la relació que estableixen entre allò que aprenen i la vida quotidiana.

7 A LES NOSTRES AULES DE 5è:
A part dels quadernets i activitats complementàries, també s’utilitzen fulls quadriculats de colors per realitzar determinats treballs. S’introdueix el treball en foli blanc llis. Al final del trimestre es recull tot junt a l’àlbum. Cada alumne té la seva carpeta classificadora que cal utilitzar correctament per tenir-ho tot ben organitzat. Cal fer un bon ús de l’agenda per portar al dia totes les feines. És recomanable revisar-la ja que és un dels mitjans de comunicació entre família i l’escola. Es fan proves cada un o dos temes per veure el grau d’assoliment dels objectius proposats. Els deures no tindran un dia fixat. Tindran caràcter de suport al que s’ha treballat a l’aula.

8 ORGANITZACIÓ A l’ escola treballem amb diferents agrupaments:
- GRUP PARTIT: Racons. 1 nivell, 2 mestres. - GRUPS REDUÏTS : Reptes. 4 nivells, 5 mestres. Agrupaments de llengua i matemàtiques. 2 nivells, 4 mestres. - GRUPS COOPERATIUS ( dins del gran grup)

9 Impliquem a les famílies en l’aprenentatge de l’alumnat i en la vida diària de l’escola, a través del suport en activitats, tallers, sortides... Us recordem que disposem d’una borsa de famílies per fer aquest suport. Rebreu una enquesta telemàtica per conèixer la vostra disponibilitat.

10 SUPORT ESCOLAR PERSONALITZAT - SEP
Es tracta d’un suport que es fa tant en horari escolar com extraescolar: En horari escolar: una hora setmanal. En horari extraescolar: de a del migdia. (grups reduïts de matemàtiques i de llengua)

11 HORARI 5è A HORARI 16-17 –CINQUÈ A Franja horària DILLUNS DIMARTS
Franja horària DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES CATALÀ RACONS CASTELLÀ D’ANGLÈS MATEMÀTIQUES ASSEMBLEA RELIGIÓ-VALORS MÚSICA AGRUPAMENTS A-B ANGLÈS 12.30 – 15.00 15.00 – 15.30 PLÀSTICA ANGLÈS MEDI SOCIAL REPTES MEDI NATURAL EDUCACIÓ FÍSICA 15.30 – 16.00 16.00 – 16.30

12 HORARI 5è B

13 LLENGUA CATALANA 1 hora - GRAMÀTICA (explicació de conceptes teòrics)
1 hora - COMPRENSIÓ LECTORA (Quadernets) Als racons - EXPRESSIÓ ORAL Als agrupaments – EXPRESSIÓ ESCRITA I ORTOGRAFIA (quadernet Ortogrup) Al llarg de la setmana, estones de minuts dedicades a la LECTURA Primer Trimestre: minuts diaris “Mètode Gabarró”, ortografia visual.

14 LLENGUA CASTELLANA La COMPRENSIÓ LECTORA, l’ORTOGRAFIA, la GRAMÀTICA i l’EXPRESSIÓ ESCRITA es treballen amb els quadernets QP (2 hores setmanals). Als racons – EXPRESSIÓ ORAL Al llarg de la setmana, estones de minuts dedicades a la LECTURA. L’àrea d’Educació Física es fa en llengua castellana.

15 LLENGUA ANGLESA Els diferents blocs de l’àrea es treballaran:
A la sessió setmanal. Als racons (grup partit) A l’àrea de Visual i Plàstica, oral

16 MATEMÀTIQUES 1 hora - EXPLICACIÓ TEÒRICA I PRÀCTICA DELS CONTINGUTS
1 hora - RESOLUCIÓ DE PROBLEMES (Quadernets) 1 hora - ACTIVITATS COMPETENCIALS (quadern de C.B.) 45 minuts - RAPIDESA DE CÀLCUL MENTAL i PROBLEMES QUINZET Agrupaments- RESOLUCIÓ DE PROBLEMES i MECÀNICA OPERACIONS

17 Coneixement del medi 1 sessió d’ 1 hora i ½ per a treballar els continguts de MEDI SOCIAL I CULTURAL. (Temes de geografia i història) MEDI NATURAL- REPTES ( 4 cursos de C.S. repartits en 5 grups) en rotació: 1- Circuits Elèctrics 2- Experimentació i Observació 3- Imatge, tractament digital 4- Projecte d’ emprenedoria (millorar el pati) 5- Coneixement de l’Entorn

18

19 ACTIVITATS I SORTIDES ACTIVITATS SORTIDES Deixalleria
Setmana mobilitat segura i sostenible (dia sense cotxes) Setmana del medi ambient Dia de l’alimentació saludable Setmana de la ciència Xerrada internet segura, Mossos d’Esquadra Taller de fotònica i energies renovables Taller de l’associació d’Alzeimer Animacions a la lectura Piscina trimestral Biblioteca comarcal Santa Cecília Nadal Carnestoltes Dia de la Pau i la No violència Concurs de contes Guixanet Concurs de lectura en veu alta SORTIDES Deixalleria Itinerari industrial (Cal Trepat) La mona Bicicletada Tren a Bellpuig ( Pifarré) Camp d’aprenentatge de Tremp Esquiada Sortides i activitats a concretar, Informacions a la web i via agenda Pagament únic per les sortides i activitats a Tàrrega, autorització ja signada.

20 MOLTES GRÀCIES PER LA VOSTRA ATENCIÓ


Descargar ppt "Cicle Superior, 5è Curs 2016-2017."

Presentaciones similares


Anuncios Google