La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"— Transcripción de la presentación:

1 Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
La declaració jurada

2 Definició És el document mitjançant el qual es manifesta un fet sota jurament o promesa. Pot fer-se per voluntat pròpia del ciutadà o per requeriment d’una autoritat administrativa.

3 Característiques No cal iniciar el document amb el logotip de cap entitat, tot i que, si l’entitat receptora en té un model, sí que pot aparèixer-hi. Temps verbal: present d’indicatiu. Persona: primera persona del singular.

4 Estructura (I) Capçalera (si l’entitat ofereix un model de document)
Identificació Nom i cognoms Document d’identitat Altres dades requerides per la declaració Informació professional o personal rellevant Normativa (si escau): referència succinta a la normativa legal que regula la declaració.

5 Estructura (II) Cos S’introdueix amb l’estructura DECLARE SOTA JURAMENT / PROMESA (o també, JURE / PROMET SOTA LA MEUA RESPONSABILITAT). A continuació, una frase que expose la declaració que s’hi fa. Si hi ha més d’un fet declarat, cal descriure’ls en paràgrafs diferenciats i numerats. Signatura: cal posar-hi només la signatura, per tal com ja hem expressat abans el nom i els cognoms. Datació Destinatari: àmbit administratiu a què s’adreça. Aquest apartat només és escaient quan la declaració es fa per iniciativa d’una persona i no per requeriment administratiu.

6 Altres tipus de declaracions
Declaració simple: substitueix la fórmula DECLARE SOTA JURAMENT / PROMESA per una altra de molt més simple: DECLARE o FAIG CONSTAR. Declaracions de l’àmbit judicial: de fallida, de rebel·lia, d’hereus, d’utilitat pública o d’interès social.

7 Fraseologia Declare sota jurament / promesa: Que...
Jure / Promet sota la meua responsabilitat: Que... ...fent ús del dret que m’atorga l’article... ...a l’efecte de ser nomenat funcionari... ...que no he estat separat de cap de les administracions públiques... ...que no em trobe inhabilitat per a exercir... ...que no he rebut cap quantitat a càrrec de...

8 Esquema visual Capçalera (si l’entitat n’ofereix un model)
Identificació de qui declara Normativa (si escau) Cos: DECLARE SOTA JURAMENT / PROMESA: Que... Signatura Datació Administració receptora (si escau)


Descargar ppt "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"

Presentaciones similares


Anuncios Google