La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Gestió de les emocions PEX. SPR Curs 2012-2013 U B.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Gestió de les emocions PEX. SPR Curs 2012-2013 U B."— Transcripción de la presentación:

1 Gestió de les emocions PEX. SPR Curs U B

2 La comunicació intrapersonal determina l'estat afectiu amb el qual el formador afronta l'activitat formativa. Aquest estat afectiu és el que comunica els continguts actitudinals i modela la naturalesa de la relació entre el formador i els seus alumnes. Afrontar la formació en un estat de plenitud de recursos permet que els alumnes puguin copsar del model del docent i que aquest afronti la seva tasca amb seguretat, eficiència i satisfacció. La PNL es presentarà com un possible mitjà per aprendre generativament en aquest camp.

3 Punt clau 1: Estat emocional i aprenentatge
L'estat emocional influeix poderosament en l’aprenentatge. D'una banda l'alumne ha de sentir-se implicat i segur emocionalment en el procés de formació, perquè aquest pugui complir els seus objectius. D'altra banda el formador ha de sentir un estat emocional de plenitud de recursos per dur a terme les seves competències formatives.

4 Punt clau 2: Què significa Programació neuro lingüística?
La programació Neurolingística és bàsicament una tècnica de comunicació en el sentit més ampli del terme. La PNL ofereix un model de com les persones estructuren les experiències individuals de la seva vida en un marc complex i comunicatiu. Representa una actitud de la ment davant del món. Una actitud de comunicació.

5 Punt clau 3: Els estats directors
Els pensaments són representacions perceptives amb què operem cognitivament. Cada persona té un sistema director que caracteritza el canal perceptiu pel qual s'elaboren i recuperen els pensaments. Si una persona és capaç d'identificar el seu sistema director i també el sistema director dels seus interlocutors serà més conscient a l'hora de modelar el seu comunicació intra i intepersonal Els sistemes directors són fonamentalment tres: el visual, el verbal o auditiu i el sensitiu o cinestèsic. Per identificar els estats directors ha unes pistes d’accés ocular, postural i lingüístic.

6 Punt clau 4: El control de les emocions a través de control dels pensaments. Ancoratge de recursos
Com són els nostres pensaments? No tots pensem igual. En primer lloc s'ha de ser conscient de la nostra pròpia manera de pensar i manipular la realitat, és a dir, hem de ser conscients de les submodalitats del nostre pensament Les submodalitats són el vincle entre el nostre llenguatge interior i les nostres emocions. El calibratge és el terme que significa el procés de reconeixement dels diversos estats emocionals pels quals pot estar travessant una persona La inducció és el procés mitjançant el qual s'aconsegueix generar un estat emocional particular. L'ancoratge és el mètode pel qual podem induir i controlar les nostres emocions.

7 On obtenir més informació
El papel de la percepción social en la interacción didáctica. Mª Purificación Perez. Revista de la Educación nº 296. Septiembre- Diciembre 1991 Introducción a la PNL. O’Conor,J. Seymour J. De. Urano. Barcelona.1995 La comunicación entre los profesores, un difícil laberinto y una vía de autorrealización. Zaragoza E. , Vera J. , Sacristán D Universidad Complutense de Madrid. 1996 PNL para formadores. O’Conor,J. Seymour J. De. Urano. Barcelona1996


Descargar ppt "Gestió de les emocions PEX. SPR Curs 2012-2013 U B."

Presentaciones similares


Anuncios Google