La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"— Transcripción de la presentación:

1 Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
La sol·licitud

2 La sol·licitud. Definició
Document mitjançant el qual una persona s’adreça a l’administració per formular una demanda sobre una matèria reglada que inicia un procediment administratiu. Si la sol·licitud es fa sobre matèria no reglada, el document s’anomena petició. Els termes sol·licitud i instància són sinònims, encara que el primer és el preferent.

3 La sol·licitud. Característiques
Cada administració pública sol tenir els seus models propis de sol·licitud. Cal evitar les fórmules de tractament protocol·lari. Emissor: primera persona del singular (o, si el document és subscrit per més d’una persona, primera persona del plural). Destinatari: vós o tercera persona del singular (Que el tribunal accepte...). La sol·licitud pot incloure documents annexos.

4 La sol·licitud. Estructura (I)
Capçalera: identificació de l’organisme que ofereix el model de sol·licitud. Identificació del sol·licitant: nom, cognoms, DNI, domicili, codi postal i localitat. S’hi poden afegir unes altres dades: professió, telèfon, a/e, etc. Exposició de fets: en aquest apartat es justifica el motiu de la sol·licitud. EXPOSE: Que... EXPOSICIÓ DE FETS: 1r. Que n. 3r.

5 La sol·licitud. Estructura (II)
SOL·LICITE / DEMANE: Que... SOL·LICITUD: 1r. Que n. Signatura: no cal posar-hi el nom de qui signa, ja que ja apareix en l’apartat d’identificació. Datació. Destinació: s’escriuen amb majúscules i negreta, al peu del document. Les sol·licituds s’han d’adreçar a la unitat administrativa competent, mentre que la petició pot adreçar-se al càrrec responsable.

6 La sol·licitud. Fraseologia
Identificació del sol·licitant: nascuda a... domiciliat a... i amb DNI núm. ... Exposició de fets: Que s’han convocat... Que, tenint en compte... Que, d’acord amb el que estableix... Sol·licitud: Que accepteu aquesta petició... Que tingueu en compte la documentació adjunta... Que em siga concedida... Nivell que acredite amb el document de l’annex 1...

7 La sol·licitud. Esquema visual
Capçalera Identificació del sol·licitant Exposició: EXPOSE: Que... Que... Sol·licitud: SOL·LICITE: Que... Que... Signatura Datació Destinatari


Descargar ppt "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"

Presentaciones similares


Anuncios Google