La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El cànon social 2015 Març de 2015.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El cànon social 2015 Març de 2015."— Transcripción de la presentación:

1 El cànon social 2015 Març de 2015

2 Amb l’aprovació de la Llei 3/2015, de l’11 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives, que modifica el Decret Legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, s’amplien els col•lectius (de 2 a 8) que poden accedir al cànon social, el qual va ser creat per mitjà de la Llei 7/2011, de 27 de juliol, de mesures fiscals i financeres. Aquest tipus de gravamen, l’anomenat cànon social, garanteix la cobertura de les necessitats bàsiques d’aigua i estableix un valor del cànon de l’aigua adaptat a les situacions de vulnerabilitat de la població menys afavorida. Cánon Social 2015

3 Ordre del dia En què consisteix el CÀNON SOCIAL?
Amb caràcter general la tarifa del primer tram és de 0,3999 €/m3, valor que es manté al preu inicial de l’any Aquest tipus es pot veure afectat per coeficients reductors en funció dels nivell de sanejament del municipi. Així, l’aplicació del cànon social depèn del consum de la factura: quan una factura emesa a l’abonat que gaudeix del cànon social ha superat la dotació del primer tram (i per tant a la factura apareix el segon tram del cànon de l’aigua), l’abonat no gaudirà d’aquest tractament en aquesta factura i se li aplicaran les modalitats ordinàries vigents del cànon de l’aigua. Aquest fet no cancel·la el dret a l'aplicació del cànon social en futures factures si s'ajusten al consum establert.

4 Ordre del dia Qui en pot gaudir?
Els sol·licitants han de ser persones físiques titulars d’un contracte domèstic de subministrament d’aigua i només ho poden per l’habitatge on es troben empadronats, que es trobin en les següents situacions: 1. Sol·licitants que formin part d’una unitat familiar amb tots els seus membres en situació d’atur, sempre i quan: els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), incrementat en un 30% de l’IRSC per cada membre addicional a partir del segon (veure taula).

5 Ordre del dia Qui en pot gaudir?
2. Perceptors d’una pensió mínima contributiva (o SOVI) per jubilació o viduïtat, sempre i quan: tinguin una edat mínima de 60 anys. els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), incrementat en un 30% de l’IRSC per cada membre addicional a partir del segon (veure taula). 3. Perceptors d’una pensió mínima contributiva per incapacitat permanent, sempre i quan: que els ingressos mensuals de la unitat familiar no superin en dues vegades el límit fixat per l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), incrementat en un 30% de l’IRSC per cada membre addicional a partir del segon (veure taula).

6 Import màxim dels ingressos de la unitat familiar*:
Límits Mensuals 1 o 2 persones 1.138,24 € 3 persones 1.308,98 € 4 persones 1.479,71 € 5 persones 1.650,45 € 6 persones 1.821,18 € n persones (IRSC * 2) + [(n-2)*(IRSC *0,30)] *IRSC 2015: 569,12 €/mes (30% IRSC: 170,74 €/mes)

7 Sense necessitat de justificar els ingressos de la unitat familiar:
Ordre del dia Sense necessitat de justificar els ingressos de la unitat familiar: 4. Perceptors d’una pensió no contributiva per jubilació, jubilació per invalidesa i invalidesa. 5. Destinataris dels fons de la prestació econòmica de la renda mínima d’inserció (RMI). 6. Perceptors de les prestacions socials de caràcter econòmic per atendre determinades situacions de necessitats bàsiques (Llei 13/2006, de 27 de juliol). 7. Perceptors del fons del règim Fons d’Assistència Social (FAS) 8. Perceptors del fons de la Llei d’Integració Socials dels Minusvàlids (LISMI).

8 Com es pot sol·licitar el cànon social?
Ordre del dia Com es pot sol·licitar el cànon social? Mitjançant el web de l’Agència. Tràmit en línia mitjançant un formulari en línia amb dues entrades: accés pel ciutadà o bé l’accés per tècnics dels serveis socials. Per tal de facilitar encara més la tramitació del cànon social als ciutadans, els tècnics de serveis socials, només identificant l’organisme que representen, poden emplenar per mitjà del seu accés al formulari web la sol·licitud del ciutadà que està assessorant. B. De manera presencial o per correu ordinari

9 Quina documentació s’ha d’aportar?
Ordre del dia Quina documentació s’ha d’aportar? 1. Si el tràmit es realitza per mitjà de la web (formulari en línia), no cal aportar documentació. 2. Si el tràmit es realitza de manera presencial o per correu ordinari, cal emplenar: Formulari de sol·licitud d’aplicació de la modalitat social del cànon de l’aigua que correspongui, emplenat, i La documentació addicional que s’assenyala a continuació:

10 Documentació específica
Ordre del dia Tipus de sol·licitud Documentació específica G5309: Pensió mínima contributiva Certificat emès per la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social, del Ministeri de Treball i Immigració, en què s’acrediti ser beneficiari d’una pensió mínima per jubilació, incapacitat permanent o viduïtat, o documentació justificativa. G5311: Col·lectius d’especial protecció Certificat o documentació justificativa que el sol·licitant pertany al col·lectiu que possibilita l’aplicació del cànon social: podeu sol·licitar aquests certificats al Departament de Benestar Social i Família, a excepció de la certificació de la Renda Mínima d’Inserció, que és competència del Departament d’Empresa i Ocupació.

11 Ordre del dia On ens poden informar? www.gencat.cat/aca
012 Atenció ciutadana Oficina Virtual de tràmits Oficina de l’ACA Adreça Municipi Serveis Centrals Provença, 204 08036 Barcelona Girona Ciutadans, 11 17004 Girona Lleida Av. Alcalde Areny, 24 25002 Lleida Tarragona Rambla Nova, 50 43004 Tarragona Terres de l’Ebre Maria Rosa Molas, 41 43500 Tortosa

12 Gràcies per la vostra atenció


Descargar ppt "El cànon social 2015 Març de 2015."

Presentaciones similares


Anuncios Google