La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

COM PRESENTAR UN TREBALL

Presentaciones similares


Presentación del tema: "COM PRESENTAR UN TREBALL"— Transcripción de la presentación:

1 COM PRESENTAR UN TREBALL
COM FER UN DOSSIER COM PRESENTAR UN TREBALL

2 ESTRUCTURA DEL DOSSIER
El dossier ha de tenir diverses parts. Unes són obligatòries; unes altres variaran segons la matèria i us les especificaran els professors corresponents. PARTS OBLIGATÒRIES Portada Índex general Material degudament classificat o ordenat. Full en blanc

3 ESTRUCTURA DEL TREBALL
El treball ha de tenir diverses parts. Unes són obligatòries i unes altres dependran de la matèria i del tipus de treball. PARTS OBLIGATÒRIES Portada Índex general Parts del treball demanat: cos del treball Fonts documentals: bibliografia/webgrafia Full en blanc

4 PORTADA La portada inclou: El títol (Si s’escau, una il·lustració)
El nom de l’autor (Alumne/a:) El nom del professor (Professor/a:) La data de realització El curs acadèmic (Curs ) El nom del centre educatiu (Institut Els Tres Turons)

5 ÍNDEX GENERAL Hi consta la relació de totes les parts del document,
inclosos els títols dels capítols, acompanyades del número de la pàgina en la qual apareixen. S’han de numerar cada un dels apartats i subapartats. Pot haver-hi dos apartats en el mateix full. Si l’apartat ocupa més d’una pàgina, només es posa el número de la primera. Exemple: 2. Les lloses de la riera……………………………………....….. 4 2.1. Origen………………………………………..……………. 4 2.2. Anàlisi geològic…………………………..………………. 7

6 FOTOGRAFIES I IL·LUSTRACIONS
Totes les fotografies, esquemes, taules que s’utilitzin en el dossier o treball han d’estar citades o esmentades en el text. Col·oqueu les imatges centrades. Podeu fer-los una vora perquè quedin més ben acabades. Cadascuna de les imatges ha de tenir un peu de fotografia, amb lletra de cos més petit que el text. Peu de foto (cos 9)

7 BIBLIOGRAFIA És imprescindible fer saber d’on s’ha tret la informació, les imatges, etc. Per això cal escriure’n la referència correctament. Si la informació està extreta d’internet, no es pot posar com a referència un cercador de pàgines (google.es, youtube.com, etc.) ja que són només les eines que ens porten a la pàgina d’informació. [LLIBRE D’UN SOL AUTOR] SOLÀ, J. Ensenyar la llengua. Barcelona: Empúries, (Biblioteca universal; 1979)

8 BIBLIOGRAFIA [LLIBRE DE MÉS D’UN AUTOR]
ESCARDINO BENLLOCH, A.; BERNA PRATS, À. Introducció a l’enginyeria dels reactors químics. València: Universitat de València, (Educació. Materials; 67) Si hi ha més de dos autors, cal posar el primer i “i altres”. [DOCUMENTS EN LÍNIA] DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT [En línia]. Generalitat de Catalunya. [Consulta: 30 de setembre de 2016]

9 NORMES DE PRESENTACIÓ Si el dossier o treball és fet a mà, cal que hi hagi marges, espai entre línies, bona cal·ligrafia i bona presentació. Si el dossier o treball és fet amb l’ordinador, tingueu en compte el següent: Interlineat d'un espai i mig. Lletra sempre de la mateixa família (preferiblement Arial), d'un cos o grandària d' punts per al text principal.

10 NORMES DE PRESENTACIÓ Títols amb lletra més gran que l’emprada en el cos del treball. Els títols no porten punt final. Paginació dels fulls correlativa. És recomanable escriure la numeració centrada a la part inferior de la pàgina. Les pàgines en blanc, les que només es reserven per a un títol o les que són ocupades completament per una il·lustració també compten com a pàgines, però no han de dur impresa la numeració. Es compta a partir del primer full, amb l’excepció de la portada.

11 NORMES DE PRESENTACIÓ Després de punt i a part, separeu amb una línia en blanc els diferents paràgrafs del text.

12 NORMES DE PRESENTACIÓ Revisió del text. Si treballeu amb l’ordinador, corregiu el text amb un corrector ortogràfic. S’ha de presentar sense faltes. ( Repàs i relectura del text sencer abans de la impressió definitiva i/o del relligat. En el cas que hàgiu detectat algun error, refeu o reimprimiu el que faci falta. Relligat amb algun element que asseguri que no es desmuntarà ni quedaran fulls solts. Podeu incloure al marge superior (o inferior) un logo o una línia o el títol del treball...; algun element que aporti un toc diferencial a la vostra feina.

13 HO HE FET BÉ? He comprovat que hi ha tots els apartats?
He posat tota la informació de la portada? No He fet l’index amb els apartats numerats i amb el número de la primera pàgina? He seguit les normes generals de presentació pel que fa a lletra, presentació, marges, títols, espai entre paràgrafs... He posat les fotografies centrades i amb vora? He repassat si hi ha faltes d’ortografia? He escrit bé la bibliografia? He posat la ressenya de totes les pàgines web i llibres que he utilitzat? He repassat si hi ha errors d’ordre? He posat un full blanc al final? He relligat bé els fulls?

14 INSTITUT ELS TRES TURONS


Descargar ppt "COM PRESENTAR UN TREBALL"

Presentaciones similares


Anuncios Google