La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L'any 1982, tres pediatres i dues assistents socials de Catalunya van coincidir a París en el IV Congrés Internacional sud els Enfants Maltraités et Negligés.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L'any 1982, tres pediatres i dues assistents socials de Catalunya van coincidir a París en el IV Congrés Internacional sud els Enfants Maltraités et Negligés."— Transcripción de la presentación:

1

2 L'any 1982, tres pediatres i dues assistents socials de Catalunya van coincidir a París en el IV Congrés Internacional sud els Enfants Maltraités et Negligés. Com a resultat d'aquest Congrés es va gestar un Grup de Treball al nostre país sobre la Infància Maltractada i Abandonada.

3 Des de 1985 i fins a 1988, el grup va mantenir reunions i va elaborar la definició de "Nen Maltractat". El 1986 el grup va ser consultat pel Parlament de Catalunya durant el procés d'elaboració de les recomanacions sobre el maltractament infantil. A partir d'elles, la Cambra va iniciar un marc normatiu per a la protecció de la infància i el reconeixement de les seves necessitats específiques.

4 Grup d’Estudi de la Societat Catalana de Pediatria - 1984
El 8 març 1988 es va procedir formalment a la fundació de l'Associació Catalana per la Infància Maltractada - ACIM Grup d’Estudi de la Societat Catalana de Pediatria

5 L’any 1990, juntament amb les associacions germanes del País Basc (AVAIM) i Madrid (APIMM), ACIM va co-fundar la Federación de Asociaciones para la Prevención del Maltrato Infantil (FAPMI), d'àmbit estatal i amb seu a Madrid.

6 Diferents activitats:
Programa ACULL Obre be els ulls: Un de cada cinc Tallers de Sensibilització Drets en acció Grup de Treball I: Vulneració dels drets de la infància en  les ruptures conflictives de parella Grup de Treball II: Violències visibles i invisibles  a l'escola

7 La delegació ACIM TERRES DE PONENT funciona des de 1994 amb socis i col·laboradors, professionals d'àmplia experiència en els àmbits de la Pedagogia, la Psicologia, el Treball Social i la Pediatria.

8 Amb el patrocini de la Diputació de Lleida, de l'Institut d'Estudis Ilerdencs i de la Universitat de Lleida, ACIM Ponent imparteix un Curs Universitari d'Estiu sobre el Maltractament Infantil i l'Abús Sexual Infantil, dirigit a persones que treballen en l'àmbit de la infància , professionals o no, que tinguin interès a adquirir uns coneixements bàsics del fenomen del maltractament i l'abús sexual infantil.

9 Des de l'any 1995, els membres de l'Associació Catalana per a la Infància Maltractada de les Terres de Ponent hem trobat al Monestir de les Avellanes l'espai més adequat per desenvolupar, cada dos anys, les Jornades ACIM Terres de Ponent.

10 La ubicació, les seves condicions i la serenor que el Monestir desprèn, ens han permès organitzar diferents reunions de formació sobre continguts i aptituds específiques. L'estada al Monestir ha permès espais de reflexió per poder sentir-nos, els cuidadors, cuidats i amb això millorar les nostres a aptituds en la cura dels nens i les seves famílies.

11 Fidel Delgado ha col·laborat en la cura dels professionals dedicats a l'atenció dels nens i les seves famílies

12 Des de fa pocs anys, les sinergies han permès dipositar al Monestir de les Avellanes el Fons Documental de l'ACIM sobre "Bon tractament i Maltractament infantil". Això permetrà fer cerques i consultes sobre aquests temes, in situ, amb allotjament al mateix Monestir. Ara està prevista la propera posada en marxa d'una biblioteca virtual de documentació per a consultes a distància.

13 Aquest 2016, la Junta Directiva de l'ACIM ha donat curs a la sol·licitud dels socis de Ponent per crear la Delegació Territorial ACIM Terres de Ponent i ens sembla del tot coherent que el lloc físic de la nostra seu sigui el Monestir de les Avellanes.

14 La Jornada del 26 de novembre de 2016 servirà com una mostra més d'agraïment al Monestir de les Avellanes, per la seva acceptació de ser la seu de la Delegació ACIM Terres de Ponent i per l'acollida que sempre ens han ofert. Desitgem fer d'aquest acte de signatura una jornada d'alegria i, alhora, de compromís amb la nostra tasca al servei dels infants i les seves famílies.

15 Agraïm a la Dra. Victoria Noguerol que ens apadrini en un dia tan especial per a l'ACIM Terres de Ponent. I que, 20 anys després de la Jornada del Curs 96/97 en la qual ens va obrir els ulls sobre l'Abús Sexual Infantil, ens posi al dia sobre aquest tema que avui, lamentablement, segueix sent de penosa actualitat.

16 Una bona jornada per a tots i que impliqui una major conscienciació de la població en el bon tracte de l'infant i les seves famílies


Descargar ppt "L'any 1982, tres pediatres i dues assistents socials de Catalunya van coincidir a París en el IV Congrés Internacional sud els Enfants Maltraités et Negligés."

Presentaciones similares


Anuncios Google