La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze"— Transcripción de la presentación:

1 Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze
Mol·luscs Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze

2 característiques Són animals de cos tou i generalment protegit per una closca. Inclou els cargols, de mar i de terra, llimacs, cloïsses, musclos i similars, pops, sípies i calamars. Tenen un òrgan musculós o peu que els serveix per moure’s. N’hi ha d’aquàtics, fonamentalment marins i terrestres Són el segon grup en importància quant a nombre d'espècies després dels artròpodes. Tenen cèl·lula eucariota i són pluricel·lulars.

3 ANATOMIA

4 alimentació El seu règim alimentari també és molt divers:
- Herbívors: com molts cargols - Carnívors: pops, calamars, cargols de mar - Filtradors: musclos - Detritívors

5 Reproducció La reproducció dels mol·luscs és sempre sexual.
Hi ha grups amb: - Sexes separats: - Hermafrodites: Produeixen gran quantitat d’ous (ovípars) en una sola posta. En el cas del aquàtics dels ous en surt un larva que neda lliurement fins formar l’adult

6 Com es mouen? Com que només disposen de musculatura llisa, de contraccions lentes, els associem a moviments lents, tot i que hi ha algunes formes que, mitjançant la utilització d'altres recursos,destaquen per ser uns excel·lents nedadors.

7 classificació de mol·luscs
Bivalves Gasteròpodes Cefalòpodes

8 bivalves Inclou les Cloïses, les Ostres, els Musclos, les Navalles i les Tellerines No tenen cap. Tenen el cos entre dues closques o valves articulades a dins de les quals hi ha la massa visceral Són filtradors de petites partícules o petits organismes de l’aigua Els bivalves són exclusivament aquàtics. De totes maneres algunes, com els musclos, poden sobreviure fora de l'aigua per a períodes curts de temps tancant les valves.

9 Parts d’un bivalve

10 gasteròpodes Els gasteròpodes constitueixen el grup més important dels mol·luscs. Són els Cargols i els Llimacs, les Pegellides, Cargols de punxes. Molts són aquàtics però també terrestres. Al cap hi tenen tentacles i ulls. Tenen un peu força musculós per desplaçar-se i el mantell forma una closca en espiral o no tenir-ne La respiració pot ser pulmonar o branquial segons el medi on visquin. La reproducció és sexual i són hermafrodites.

11 Parts d’un gasteròpode

12 cefalòpodes Són els Pops, les Sèpies i els Calamars
Tenen dos ulls grossos i molt perfeccionats i un cap ben destacat. Poden tenir diversos tipus de closca. Els Pops no en tenen i els Calamars i la Sèpia la tenen interna. El peu està format per tentacles amb ventoses que envolten la boca. Disposen d’un sifó que pot expulsar aigua i poden nedar a gran velocitat. Alguns presenten un sac de tinta. Són depredadors. Respiren per brànquies

13 cefalòpodes Tenen fecundació interna.
El pop és l’animal amb el cervell més desenvolupat de tots els invertebrats. Hi ha calamars gegants que poden arribar a tenir 18 m de longitud. Quan tenen cries les femelles arriben a deixar de menjar fins que neixin les cries, i després moren.

14 Parts d’un cefalòpode

15 Video dels mol·luscs


Descargar ppt "Paula Aguilar Ian Garcia Ayoub Garra Paula Cabrera Vano Barbakadze"

Presentaciones similares


Anuncios Google