La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Fet per: Judit Camposo i Dajanna Jinez

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Fet per: Judit Camposo i Dajanna Jinez"— Transcripción de la presentación:

1 Fet per: Judit Camposo i Dajanna Jinez
MEDUSA Fet per: Judit Camposo i Dajanna Jinez

2 QUI ÉS? Medusa és un monstre femení molt important dins de la mitologia grega. Va ser la filla de Forcis i Cetos, fills de Gea (Terra) i Oceà. Amb la mirada convertia la gent en pedra. Era l’única mortal de les tres germanes Gorgones. Tenia una cabellera daurada, era una bella donzella i feia de sacerdotesa d’ Atena. Se l’ anomena Gorgona o Medusa.

3 LLEGENDA Segons la llegenda, Posidó es va enamorar d’ella i la va seduir en un temple dedicat a Atena. Sembla ser que Posidó i Atena eren rivals, ja que havien competit pel patronatge d’Atenes. Més tard Atena va saber el que havia passat en un dels seus temples i va castigar Medusa convertint-la en un monstre amb serps en comptes de cabell. Estant Medusa embarassada pel déu Posidó, Perseu (fill de Zeus i la mortal Dànae), enviat pel rei de Polidectes i ajudat per Atena i Hermes, la va decapitar. Atena i Hermes l’havien ajudat donant-li un sac, un casc que el feia invisible, una falç, unes sandàlies alades i un escut.

4 Va aconseguir tallar-li el cap i de la sang del coll tallat que va caure al terra va sorgir el cavall alat Pegàs. Per precaució, Perseu va posar el cap dins del sac i va tornar a Sèfiros. Allà va matar Polidectes amb el cap de Medusa i ell es va convertir en pedra per haver-li desitjat la mort. També va usar el cap de Medusa per rescatar Andròmeda. Més tard, Perseu va regalar el cap de la Gorgona a la deessa Atena perquè l’utilitzés d’ escut. D'altra banda, la sang de Medusa va ser recollida per Atena i entregada a Asclepi, ja que tenia el poder de ressuscitar els morts.

5 DIFERÈNCIES ENTRE LA PEL·LÍCULA I LA MITOLOGIA
1-En la mitologia grega tenia ales i en la pel·lícula no en portava. 2-En el mite , Perseu té un escut perquè Medusa es mirés en ell i la vencés i en la pel·lícula , Medusa es va mirar al reflex del mòbil de Percy i la va vèncer . 3-En el mite , Perseu va usar el cap de Medusa per convertir Atlas, el déu que sostenia el cel , en pedra i en la pel·lícula Percy la va usar per convertir l’ hidra en pedra. 4-A la mitologia el cap de Medusa és enviat a l'Olimp una vegada Perseu li arrenca el cap, però a la pel·lícula Grover fa servir el cap de Medusa per convertir la Hydra en pedra.

6 FI


Descargar ppt "Fet per: Judit Camposo i Dajanna Jinez"

Presentaciones similares


Anuncios Google