La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Roxana Simon i Carla Rodríguez

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Roxana Simon i Carla Rodríguez"— Transcripción de la presentación:

1 Roxana Simon i Carla Rodríguez
PERSEU Roxana Simon i Carla Rodríguez

2 Mite Grec de Perseu: Tot comença quan Acrisi, rei d’Argos, rep un oracle que l’avisa de que el seu nét , fill de Dànae, el mataria. Per això tanca a la seva filla en un soterrani de portes de bronze. Ningú va poder entrar, excepte Zeus, que transformant-se en una pluja d’or va accedir-hi. Van concebre Perseu.. Acrisi en saber-ho va deixar Dànae i a Perseu en una barca sense provisions a la deriva pel mar. Quan la barca passava per Sèrifos, un pescador germà del rei Polidectes, els va recollir. Quan Perseu ja era gran, Polidectes no deixava d’insistir amb que Dànae es cases amb ell. Ella amb el suport del seu fill s’hi negava. Finalment, Polidectes va desafiar Perseu a matar Medusa i portar-li el cap. Sense pensar-s’ho va acceptar el repte. Medusa era una de les Gòrgones, monstres amb ales, unes urpes i uns ullals terrorífics i amb una cabellera de serps verinoses. La seva arma més poderosa era la seva mirada que petrificava a tothom qui la mires. Zeus sabia que no podria tot sol, així que va demanar als déus que l’ajudessin. Hermes li va deixar unes sandàlies voladores, Hades un casc per fer-se invisible i Atena un escut perquè pogués veure el reflex de Medusa. Perseu va arribar a l’Atlas on vivien les Graies, germanes de les Gòrgones. Les Graies només tenen un ull i una dent per les tres, els qual Perseu els prengué exigint-els-hi que l’indiquessin el camí cap a Medusa. Un cop ho va saber es va dirigir cap a Hiperboris, a l’extrem nord del món. Allà vivien les Gòrgones en una cova, junt amb les seves víctimes petrificades. Se les va trobar mentre dormien, es va acostar d’esquena mirant endarrere amb l’ajuda de l’escut. Sense girar-se li va tallar el cap i el va posar en un sarró de roba gruixuda. De la sang de Medusa va sorgir Pegàs, el cavall alat.

3 Mite Grec de Perseu: Amb l’ajuda de les sandàlies i el casc va poder sortir. Quan passava pel nord d’Àfrica va veure el tità Atlas, el qual sostenia el món. Perseu va tenir pietat i el va convertir en pedra. Més endavant, es va trobar encadenada una jove nua en un penya-segat. La va alliberar i li oferí la capa per cobrir-se. La noia era Andròmeda, filla del rei d’Etiòpia. La seva mare, Cassiopea, havia dit que tant ella com la seva filla eren més formoses que les Nereides, nimfes del mar. Posidó havia enviat un monstre a Etiòpia i un oracle deia que l’única manera de salvar-se era sacrificant Andròmeda. Llavors el monstre va sortir del mar. Perseu va poder matar el monstre gràcies als regals dels déus. Per poder-se casar amb ella es va haver d’enfrontar amb Fineu, oncle i pretendent d’Andròmeda. El va convertir en pedra ensenyant-li el cap de Medusa. Llavors Perseu va anar a buscar la seva mare a Sèrifos, el dia que Polidectes la obligava a casar-s’hi. Va entrar al palau, on Polidectes i els seus amics estaven reunits i els va convertir en pedra. En acabar, Perseu va tornar els presents als déus. El cap de Medusa el va donar a Atena, qui el va posar a l’ègida. Un dia, va anar a uns jocs d’Argos per provar la seva habilitat en el llançament de disc. Acrisi presidia els jocs. Quan Perseu va llançar el disc, la mala sort el va fer patinar i el disc va dirigir-se cap a la tribuna, donant un cop al cap al seu avi, i el matà instantàniament. Finalment l’oracle s’havia acomplert. Perseu va succeir al seu avi i va viure amb Andròmeda al palau. Quan van morir els van convertir en constel·lacions.

4 Comparació Pel·lícula i Mite:
En el mite, Perseu és fill de Zeus, però en la pel·lícula és fill de Posidó. Quan volia matar a Medusa en lloc de mirar-la a través d’un mirall, la mirava amb el reflex del mòbil. En la pel·lícula, la mare és veu obligada a casar-se amb un alcohòlic per tapar la identitat de Perseu, i en el mite el rei Polidectes és volia casar amb la mare de Perseu, però ella amb el suport del seu fill, és negava. En la pel·lícula, Hades, no va ajudar a Perseu a matar Medusa, en canvi, en el mite li va donar un casc per a que es fes invisible. Quan Perseu li va tallar el cap a Medusa, de la sang va sortir un cavall amb ales, Pegàs, però en la pel·lícula, quan la va matar, de la sang no en va sortir res. En la pel·lícula, Perseu no es casa amb ningú, però en el mite es casa amb Andròmeda, filla del rei d’Etiòpia.


Descargar ppt "Roxana Simon i Carla Rodríguez"

Presentaciones similares


Anuncios Google