La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

UD2: La cèl·lula.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "UD2: La cèl·lula."— Transcripción de la presentación:

1 UD2: La cèl·lula

2 LA TEORIA CEL·LULAR 1665 Robert Hooke, utilitzant el microscopi, descobreix que el suro està format per petites cavitats a les que anomena “Cèl·lula”.

3 A. Leeuwenhoek observa per primer cop veritables cèl·lules lliures.
1674 A. Leeuwenhoek observa per primer cop veritables cèl·lules lliures. leucòcit eritròcit

4 Pasteur demostra que no existeix la generació espontània.
1838 Schleiden i Schwann, determinen que tots els organismes estan constituïts per cèl·lules. 1855 R. Virchow demostra que les cèl·lules només es poden originar a partir de cèl·lules preexistents. 1859 Pasteur demostra que no existeix la generació espontània. 1888 Santiago Ramón y Cajal descobreix les neurones com a cèl·lules independents.

5 LA TEORIA CEL·LULAR La cèl·lula és la unitat estructural i funcional de tots els éssers vius. Totes les cèl·lules venen d’altres preexistents. Les funcions vitals dels organismes ocorren dintre de les cèl·lules, o en el seu entorn immediat, controlades per substàncies que elles secreten.

6 Totes les cèl·lules tenen...
Una membrana que les limita i regula els intercanvis amb l’exterior. Una maquinària biològica que utilitza l’energia dels aliments per formar noves molècules. Un programa genètic específic que permet la formació de noves cèl·lules del mateix tipus. Els virus NO són cèl·lules.

7 ORGANITZACIÓ CEL·LULAR i ACEL·LULAR
VIRUS i altres partícules (prions, viroides). PROCARIOTES Petits. sense membranes internes (sense nucli ni orgànuls). EUCARIOTES Grans. membranes internes (amb nucli i orgànuls).

8 MICROSCOPI És un instrument òptic que permet observar objectes de diversa grandària que són massa petits per a ser vists a ull nu. Microscopi òptic: És un instrument que funciona amb lents d’augment: dos sistemes de lents (objectiu i ocular) augmenten la imatge que els arriba després que la llum hagi travessat l’objecte que es vol mirar.

9 Microscopi electrònic:
Es basa en la creació d'un flux d‘electrons que són accelerats i canalitzats en un flux gràcies a l’acció de bobines electromagnètiques. En impactar sobre l’objecte a observar, donen lloc a la imatge.

10


Descargar ppt "UD2: La cèl·lula."

Presentaciones similares


Anuncios Google