La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

DEFINICIÓ DEL PROCÉS QUIRÚRGIC A L´HOSPITAL DE VILADECANS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "DEFINICIÓ DEL PROCÉS QUIRÚRGIC A L´HOSPITAL DE VILADECANS"— Transcripción de la presentación:

1 DEFINICIÓ DEL PROCÉS QUIRÚRGIC A L´HOSPITAL DE VILADECANS
Juliol 2017

2 Membres de l´equip Jordi Amores Garzón José Luis Campuzano García
Sandra Escobar Jorqueras Giovanni García Carrillo Meritxell López Hernández Daniel López Ruiz Maite Mañoso Noriego Miquel Martínez Vilalta Graciela Recoba Zoff Jorge Ríos Marco Carme Ruiz Mora

3 Problema rellevant No existeix una definició prèvia del procés quirúrgic al nostre centre, on únicament existeix un circuit del procés de cirurgia major ambulatòria (CMA).

4 Problemes Com no existeix un diagrama del procés quirúrgic, no és possible analitzar el funcionament del mateix. La visió dels diferents professionals pot diferir al no existir un procés homogeni, el que impedeix l´anàlisi i la resolució dels possibles problemes.

5 Objectiu Diagramar el procés quirúrgic per que tots els professionals implicats disposin d´una visió i una praxi homogènia.

6 Solucions S´ha creat un diagrama del procés quirúrgic, tant de les intervencions quirúrgiques programades (CMA i hospitalització) i d´urgències. S´ha analitzat l´estructura de drenatge de l´àrea quirúrgica, entrada i sortida dels pacients a diferents nivells (quiròfans, reanimació, planta d´hospitalització) per valorar les dificultats existents, l´organització estructural de personal i de llits disponibles a reanimació.

7 Anàlisi situació actual. Punt de partida

8

9

10

11 Anàlisi de capacitat de l´àrea de reanimació
Seguiment de l´activitat assistencial als llits de REA: Llit disponible Llit ocupat per pacient en fase de preparació prequirúgica Llit bloquejat per pacient a quiròfan Llit ocupat per pacient en postoperatori

12 Seguiment setmanal de la capacitat dels llits de REA
Lliure Pacient en preparació Pacient a quiròfan / llitera en reserva Pacient en fase postoperatòria

13 Seguiment setmanal de la capacitat dels llits de REA
Punts febles: Bloqueig del llit de REA mentre el pacient resta a dintre del quiròfan. No disponibilitat de llits lliures a última hora del programa del matí per a poder preparar els primers pacients del programa quirúrgic de la tarda. Coincidència de cirurgies llargues de diferents especialitats programades el mateix dia.

14 Accions de millora per a l´organització de la capacitat de REA
Programar en primer lloc IQ de CMA abans de convencionals (més llargues). Categorització de tipus de cirurgia segons la durada prevista i el temps preoperatori. Nou model de programació quirúrgica segons categorització: Optimitzar els espais lliures o bloqueig dels llits de REA.

15 Timpanoplàstia tipoo III/IV Colon Paròtida
Classificació dels procediments quirúrgics per tipologia segons el temps d´ocupació dels llits de REA TIPO A TIPO B 5-7 h 3,30 a 4,30 h Nefrectomia Timpanoplàstia tipoo III/IV Colon Paròtida Histerectomia vaginal + plastia Mamas amb lindadenectomia Cirurgia de muscle PTR PTC Laparocòpia Ooforectomia Histerectomia Abdominal Mamas amb gangli centinela Prostatectomia radical RTU

16 Fractures d´extremitats Cistocele Rizartrosi /Dupuytren
Classificació dels procediments quirúrgics per tipologia segons el temps d´ocupació dels llits de REA TIPO C TIPO D 1-1,45 h 2- 3 h Timpanoplàstia I-II Fractures d´extremitats Cistocele Rizartrosi /Dupuytren Hèrnia inguinal Eventració Hallux Valgus Colecistectomia Septoplàtia Hemorroides Conització Hèrnia umbilical Amigdalectomia Quist sacre Síndrome Canal Carpià Dit en resort Histeroscòpia Quirúrgica

17 Proposta de combinació del programa quirúrgic per tipologia de IQ
TIPO B TIPO A TIPO D TIPO C

18 Valoració treball en equip
Hem treballat en un ambient laboral molt bó i favorable, amb bona comunicació entre els integrants de l´equip i bona predisposició, amb repartiment de tasques i participació comú.

19

20


Descargar ppt "DEFINICIÓ DEL PROCÉS QUIRÚRGIC A L´HOSPITAL DE VILADECANS"

Presentaciones similares


Anuncios Google