La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ELS MÈTODES D’EXPLORACIÓ DEL COS HUMÀ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ELS MÈTODES D’EXPLORACIÓ DEL COS HUMÀ"— Transcripción de la presentación:

1 ELS MÈTODES D’EXPLORACIÓ DEL COS HUMÀ
UD1 L’ORGANITZACIÓ DEL COS HUMÀ

2 ÍNDEX Què són els mètodes d’exploració del cos humà
2. Exploracions anatòmiques: a)Radiografia b)Ecografia c)Escàner d)Endoscòpia 3. Exploracions funcionals: a)Termografia b)Tomografia per emissió de positrons (PET) c)Resonància magnètica

3 1. Què són els mètodes d’exploració del cos humà
Són tècniques d’imatge que permeten explorar les estructures internes de l’organisme i determinar si hi ha una alteració en l’estructura o en la funció d’un òrgan.

4 2. Mètodes d’exploració anatòmiques
Permeten observar, situar, descriure i fins i tot reparar les estructures internes de l’organisme

5 2.a. Radiografies Es basa en la capacitat dels raig X de travessar els òrgans. Una part de la radiació, s’absorbeix, segons la densitat del teixit. Quan surten del cos els raig X es projecten en una placa fotogràfica, i s’obté una imatge de la zona estudiada.

6 2.b. Ecografia Tècnica que utilitza ones sonores d’alta freqüència, els ultrasons. S’aplica un petit dispositiu transductor que emet les ones sonores a la zona del cos que es vol estudiar, el transductor recull l’eco d’aquestes ones i el visualitza a una pantalla d’ordinador.

7 2.c. Escàner Utilitza els raigs X, es una tècnica més potent que les radiografies. Permet observar seccions tridimensionals del cos.

8 2.d. Endoscòpia Es fa amb amb un instrument anomenat endoscopi. Aquest es petit en forma de tub flexible que projecta llum i permet visualitzar òrgans a la pantalla d’un ordinador.

9 3. Mètodes d’exploració funcionals
Permeten observar el funcionament anòmal dels òrgans del cos.

10 3.a. Termografia Mesura el calor corporal emes per la pell.
Es poden fer mapes de temperatura de tot el cos o d’una part. Sútilitza per diagnosticar inflamacions, càncer de mama, transtorns musculars, artritis,….

11 3.b. Tomografia per emissió de positrons (P.E.T.)
Tècnica no invasiva de diagnòstic per la imatge que permet mesurar l’activitat metabòlica de diferents teixits del cos. S’injecta una substància radioactiva

12 3.c. Ressonància magnètica
Tècnica basada en el fenomen físic de la ressonància en aplicar forts camps magnètics que actuen sobre els àtoms. Els teixits emeten ones diferents segons la densitat i el contingut en aigua. Un ordinador reconstrueix la imatge del cos. Permet una exploració precisa de tots els òrgans


Descargar ppt "ELS MÈTODES D’EXPLORACIÓ DEL COS HUMÀ"

Presentaciones similares


Anuncios Google