La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Necessitat Protecció Sistema Sanitari Són una sèrie de mecanismes que ens protegeixen davant de determinades situacions com: Pèrdua de treball Vellesa.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Necessitat Protecció Sistema Sanitari Són una sèrie de mecanismes que ens protegeixen davant de determinades situacions com: Pèrdua de treball Vellesa."— Transcripción de la presentación:

1

2 Necessitat Protecció Sistema Sanitari Són una sèrie de mecanismes que ens protegeixen davant de determinades situacions com: Pèrdua de treball Vellesa Pèrdua de salut

3  Modalitat contributiva:  Hi ha un període mínim de cotització prèvia són( 180 dies)  S'inclouen tots els espanyols i estrangers que realitzin una activitat per exemple un estudiant.  Aquestes cotitzacions es faran càrrec al sistema de la Seguretat Social mitjançant els empresaris i els treballadors.  Modalitat no contributiva: No hi ha cotització prèvia o s’hi arriba al mínim.  Es poden acollir tots els espanyols i els estrangers amb convenis internacionals per exemple els estudiants.  D’aquesta contribució es fa càrrec Els Pressupostos Generals de l’Estat. La finalitat de la Seguretat Social es garantir la protecció de familiars o assimilats en diferents situacions Universalitat: S’aplicarà a totes les persones establertes per la legislació Unitat : Tots els elements estaran coordinats per les seves finalitats. Solidaritat: En les situacions de necessitat estaran cobertes pel total de les aportacions Igualtat de tracte: Absència total de discriminació, tant per deures com per obligacions

4 S’estructura mitjançant la Secretaria d’Estat de la Seguretat Social i Secretaria d’Estat i d'Ocupació Tresoreria General de la Seguretat Social Principals funcions: inscripcions d’empreses, afiliació, altes i baixes de treballadors i la gestió i el control de la cotització. L’Institut Nacional de la Seguretat Social: S’encarrega de les prestacions econòmiques del sistema de la Ss i el reconeixement del dret a l’assistència Sanitaria. Institut Social de la Marina: S’encarrega de les altes i baixes a la Seguretat Social dels empresaris i treballadors del mar, i,col·labora amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.  Servei Públic d’ocupació : Gestiona i controla les prestacions per atur i els programes de formació per l’ocupació.

5  Assistència Sanitaria a la seguretat social: Proporciona ajuda per a la rehabilitació física d’un treballador.  Prestació econòmica per IT temporal: es cobreix la falta d’ingressos quan un treballador a patit un accident. Prestacions econòmiques per maternitat: Es quan un treballador suspèn els seu període de treball per gaudir d’una baixa degut a la seva maternitat Són una sèrie de mesures que preveuen, reparen o superen determinades situacions d’adversitat que solen originar-se per la falta d’ingressos  Prestació econòmica per paternitat: Es dóna quan un treballador és pare i suspèn el contracte per gaudir el seu dret.  Prestació per jubilació: Es un ajut econòmic del que disposa un treballador quan cessa la seva vida laboral.  Atur: La prestació per atur proporciona ingressos que substitueixen el “sou” que ja es percep. Subsidi: No es per substituir el sou, es per minimitzar la carència de recursos econòmics.

6  Inscripció empresarial Es un acta administratiu que sol·licita un empresari a la Tresoreria General de la Seguretat Social. Un cop feta se li assigna un codi de cotització, aquest es numèric. En el moment de la inscripció a d’indicar on vol que es cobreixin les malalties professionals o accidents de treball, ho pot cobrir una mútua o l’INSS.  Afiliació dels treballadors És una sol·licitud que fa l’empresari per poder “inscriure” els treballadors, s’ha de realitzar abans de la prestació de serveis dels treballadors. Es pot presentar d’ofici a la Tresoreria General de la Seguretat Social corresponent. Un cop feta se li assigna un número d’afiliació a la seguretat social (NASS) Aquesta sol·licitud es formalitza amb el model TA.1-C Són: inscripció empresarial, l’afiliació, l’alta, la baixa i variació de dades dels treballadors i l’extinció,cessament o variació de dades empresarials

7  Alta dels treballadors: Es produeix cada vegada que un treballador inicia o reprèn la seva activitat laboral. Les sol·licituds d’alta dels treballadors es realitzaran amb anterioritat al seu inici. Baixa dels treballadors: Es realitza quan un treballador cessa en la seva activitat,el termini de presentació es de 6 dies naturals a partir del cessament. Variació de dades dels treballadors: Sorgeix desprès de donar d’alta a un treballador si varia alguna dada, la Seguretat Social haurà d’estar al corrent.

8  Avantatges del sistema RED Eliminació de gestions administratives : els avantatges són en comoditat, temps i costos. Connexió directa: a través d’Internet al fitxer general d’afiliació. Es necessita disposar un certificat SILCON Ampliació d’horari d’actuació: hi ha la possibilitat de transmetre la informació 24 hores els 365 dies a l’any Resposta immediata de la TGSS permet assegurar-se si els tràmits s’han realitzat correctament.  Des de l’1 de gener de 2011 aquest servei es obligatori per a totes les empreses del Règim General. Les empreses estan obligades a : Utilitzar-lo en àmbits de cotització, baixes, altes, variació de dades i informes d’incapacitat temporal. Hi ha dues modalitats de transmissió RED Internet: permet a tot tipus d’empreses complir amb les obligacions de presentar documentació a la TGSS a través d’un programa especial de nòmines RED Directe: permet fins a 15 treballadors, es presenta exclusivament de forma electrònica i sense un programa especial de nòmines Es la remissió electrònica de documents, es un servei que ofereix la Tresoreria General de la Seguretat Social per intercanviar informació i documents telemàticament.


Descargar ppt "Necessitat Protecció Sistema Sanitari Són una sèrie de mecanismes que ens protegeixen davant de determinades situacions com: Pèrdua de treball Vellesa."

Presentaciones similares


Anuncios Google