La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Sabadell, 4 de novembre de 2014

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Sabadell, 4 de novembre de 2014"— Transcripción de la presentación:

1 Sabadell, 4 de novembre de 2014
Llei 9/2014 de la seguretat industrial dels establiments, les instal·lacions i els productes Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk lklllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll Sabadell, 4 de novembre de 2014

2 QUAN ENTRA EN VIGOR ?

3 Quan entra en vigor?

4 Quan entra en vigor?

5 QUE DIU AQUESTA LLEI ?

6 Que diu aquesta llei ? Es registren les industries, instal·lacions i organismes de control, en un organisme de la Generalitat de Catalunya. El titular declara que acompleix el requeriments legals i te la documentació que correspon. La documentació tècnica no s’ha de registrar : l’ha de disposar el titular.

7 El procediment de la inscripció al Registre es totalment telemàtic.
El registre de les instal·lacions es realitza per un organisme de la Generalitat de Catalunya. L’Oficina de Gestió Empresarial (OGE), es l’organisme competent del Registre. El procediment de la inscripció al Registre es totalment telemàtic. Tràmits: altes, baixes, canvi de nom,ampliacions Necessitat del Registre previ al funcionament.

8 Canal Empresa és el portal de la Generalitat adreçat a les empreses, professionals i intermediaris.
Conté informació dels tràmits i els serveis de les administracions públiques

9 El titular declara que acompleix el requeriments
El titular declara que acompleix el requeriments legals i te la documentació que correspon.

10 La documentació tècnica no s’ha de registrar : s’ha de disposar.
Continua sent la que correspon a cada cas, instal·lació i situació. Els documents tècnics : No s’han de dur a una entitat d’inspecció i control. (Excepte que es requereixi per la tramitació reglamentaria específica,com per exemple per necessitat d'inspecció inicial)

11 A QUI AFECTA ?

12 A qui afecta aquesta Llei ?

13 Als titulars de : Establiments amb risc d’accidents greus Instal.lacions amb reglaments de seguretat : BT (rbt), AT (rat), GLP (rglp), ITE (rite), AE (rae)… I als que intervenen : Agents de la seguretat industrial : Tècnics competens, instal.ladors, empreses distribució i especialment als organismes de control,…

14 LA TRAMITACIO PER INSCRIURE LA INSTAL·LACIO

15 El titular ha d’inscriure la instal·lació

16 A la DR queda identificada la instal·lació

17 La tramitació telemàtica de les instal·lacions
TRAMITACIÓ: es realitza a través de Canal Empresa FORMULARIS: es basa en l’enviament de: Un formulari pdf amb les dades d’identificació del titular de la instal·lació i les dades d’ubicació, A aquest formulari genèric s’annexen dos documents: un annex de dades específiques i una Declaració responsable Excepte el cas de Baixa tensió, en què no hi ha formulari genèric i es presentarà un formulari específic i una declaració responsable

18

19 DOCUMENTACIO REGLAMENTARIA

20 Documentació tècnica específica (RBT-RITE-GLP- RAE-...)
MTD : CERTIFICAT BT (butlletí). ELEC 1 (full instancia dades instal·lació). ELEC 2 (esquema unifilar). ELEC 3 (memòria tècnica). ELEC 5 (instal·lacions auxiliars amb reglament seguretat).

21

22 Documentació tècnica específica (RBT-RITE-GLP- RAE-...)
PROJECTE : CERTIFICAT BT (butlletí). PROJECTE ELECTRIC ELEC 1 (full instancia dades instal·lació). ELEC 4 (certificat enginyer). ELEC 5 (instal·lacions auxiliars amb reglament seguretat). CONTRACTE MANTENIMENT INSPECCIO INICIAL (indispensable per inscriure)

23

24 PER L’ORGANISME DE CONTROL

25 Les instal.lacions a les que calgui inspecció inicial, caldra inscriure-les amb acta favorable. Hauran de pasar revissió periódica :

26 EL CEIBT I LA CONTRACTACIÓ

27 Certificat d’instal.lació elèctrica

28 Documentació exigible per contractar
“ Responent a la consulta, en cas de no presentar el CIE segellat, caldrà adjuntar la declaració responsable firmada pel client i segellada pel registre (OGE). Si es presenta el CIE visat per Indústria també s’acceptarà, sense la declaració responsable. En resum:…“lo que se va a exigir es documento (CIE) sellado o documento sin sellar más declaración responsable firmada y sellada”... La resta de la documentació es manté igual a presentar: Elec 1, certificat d’inspecció. Qualsevol aclariment quedo a la vostra disposició. Salutacions,”

29 NOUS IMPORTS

30 Noves taxes i nous preus
Actualment a l’EIC, es paga el preu aprovat per Generalitat + la taxa. En aquesta Llei, s’estableix una taxa :

31 INSPECCIÓ, RESPONSABILITAT I SANCIONS

32 Inspecció

33 Responsabilitats Responsables del compliment de la llei:

34 Sancions En funció de la gravetat de la infracció :
Lleu : fins a eur Greu : entre i eur Molt greu : entre i eur

35 Sancions A efectes exemple :

36 NOTA FINAL No es una modificació normativa.
Es una modificació del tràmit. Els documents acreditatius son els mateixos. El número d’inscripció en lloc d’anar al CIEBT, va en un full apart (DR). El titular pot estar mal assessorat o caure en parany. La “picaresca” no necessariament s'incrementarà. S’ha de guardar la documentació 5 anys (ITC 03 7j de RBT) i s’han de vigilar les dates dels documents per tal de que siguin conseqüents. De les revisions i els manteniment son responsables els titulars. Del instal·lador el fer-les, si es el mantenidor.


Descargar ppt "Sabadell, 4 de novembre de 2014"

Presentaciones similares


Anuncios Google