La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Modificacions de la Llei 20/2009. (PCAA)

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Modificacions de la Llei 20/2009. (PCAA)"— Transcripción de la presentación:

1 Modificacions de la Llei 20/2009. (PCAA)
DIPUTACIÓ DE BARCELONA Recinte Escola Industrial Edifici 25 Aula S7. C/Urgell 187 6 de novembre de 2015 Xavier Nicolau. Cap OGAU Barcelona 1 [Podeu deixar la pastilla grisa o substituir-la per una imatge de 7 x 11,4 cm]

2 S'afegeixen tres definicions per a tres nous conceptes:
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 4 S'afegeixen tres definicions per a tres nous conceptes: Conclusions de les millors tecnologies disponibles. (MTD’S) Informe base o informe de la situació de partida. Substancies perilloses.

3 comportin una disminució de la seva capacitat de producció
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 59 S’afegeix l’apartat 3 per regular les modificacions de les activitats de l’annex I.1 que comportin una disminució de la seva capacitat de producció Procediment per activitats que passin a estar incloses en l’annex II. l’Autorització Ambiental (AA) atorgada empara el funcionament de l’activitat fins que no es produeixi l’adaptació. La Generalitat haurà de dictar una resolució que deixi sense efecte l’Autorització Ambiental concedida.

4 Es modifica l’apartat 1 per tal d’establir els supòsits
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 62 Es modifica l’apartat 1 per tal d’establir els supòsits de revisió de les AA atorgades. Activitats de l’annex I.1 cobertes per les conclusions relatives a les MTD Revisió d’ofici per l’òrgan ambiental. Un cop revisada  implantació mesures i comprovació en un termini de quatre anys a partir de la publicació de les conclusions. Activitats de l’annex I.1 no cobertes per cap de les conclusions relatives a les MTD Quan l’òrgan ambiental justifica que els avenços en les MTD permeten una reducció significativa de les emissions. Activitats de l’annex I.2 Revisió periòdica cada dotze anys.

5 Modificació del procediment i abast de la revisió
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 63 Modificació del procediment i abast de la revisió Activitats de l’annex I.1 El procediment s’inicia d’ofici, encara que també es pot iniciar a instancia de part. S’inicia amb una resolució motivada i un requeriment de documentació a aportar. Quan es tracti d’una revisió per adequar les Autoritzacions Ambientals a les condicions de MTD,s s’ha d’aportar els resultats dels controls d’emissions i dades que permetin comprovar el funcionament de l’activitat amb les MTD’s descrites a les conclusions i els nivells d’emissió associats.

6 Modificació del procediment i abast de la revisió.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 63 Modificació del procediment i abast de la revisió. Activitats dels annexos I.2 i II. Revisió periòdica a instancia de part. Revisió anticipada d’ofici. Sol·licitud 8/6 mesos abans de la data de finiment de l’Autorització Ambiental o de la llicència. Sol·licitud acompanyada d’una avaluació ambiental verificada que es pot substituir per la darrera acta de control periòdic sempre que s’hagi dut a terme amb una antelació màxima de 6 mesos a comptar des de la data de presentació de la sol·licitud.

7 Modificació del procediment i abast de la revisió
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 63 Modificació del procediment i abast de la revisió Activitats amb EMA,s presentar document d’exempció. En la resolució de REVISIÓ es poden modificar valors límit d’emissió i la resta de condicions i afegir-ne de noves sense cap dret a indemnització.

8 Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA)
Article 66 bis S’afegeix aquest article en relació a especificacions en el cessament definitiu de les activitats de l’annex I.1 El titular ha de comunicar a l’Administració el cessament definitiu de l’activitat i de l’explotació de la instal·lació. El titular ha d’aportar en aquesta comunicació el resultat de l’avaluació de l’estat del sol i la contaminació de les aigües subterrànies en relació a les substàncies perilloses rellevants. Si l’establiment disposa d’informe base i el resultat de l’avaluació determina que l’activitat ha causat contaminació significativa, el titular de l’activitat, sense cap pronunciament previ de l’administració ha de prendre mesures i restablir l’emplaçament de l’activitat a la situació de partida.

9 Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA)
Quan l’establiment no disposi d’informe base ,el titular ha d’adoptar les mesures necessàries a retirar, controlar, contenir o reduir les substancies perilloses rellevants per tal que l’emplaçament ja no creï un risc significatiu per la salut humana i el medi ambient. L'òrgan ambiental, en qualsevol cas, ha de portar a terme una verificació del compliment de les condicions de tancament total o parcial i quan aquesta resulti positiva ha de dictar una Resolució, en el cas de cessament total que autoritzi el tancament i extingeixi l’Autorització Ambiental i en el cas de tancament parcial modifiqui l’Autorització Ambiental.

10 Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA)
Article 68 Es modifica el control ambiental integrat, introduint un sistema d’inspecció Les activitats incloses en l'àmbit d’aplicació de la Llei 20/2009 estan sotmeses a un seguiment ambiental mitjançant un sistema d’inspeccions o de control ambientals. Activitats de annex I.1; es sotmeten al sistema d’inspecció d’acord amb el PLA i el programes d’inspecció integrada aprovats per la DGQA i també estan sotmeses als corresponents controls sectorials. Activitats de l’annex I.2 i II es sotmeten al sistema de control ambiental; es tracta del control inicial previ a la posada en marxa i els control periòdics segons estableixi l’Autorització Ambiental o la llicència.

11 S’afegeix aquest article sobre el PLA d’inspecció ambiental integrada
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 68 bis S’afegeix aquest article sobre el PLA d’inspecció ambiental integrada El PLA D’INSPECCIÓ AMBIENTAL INTEGRADA; és un document de caràcter plurianual que estableix les orientacions estratègiques en matèria de comprovació i verificació de les activats de l’annex I.1. EL PLA D’INSPECCIÓ AMBIENTAL INTEGRADA ha de tenir contingut mínim següent: Avaluació generals dels problemes de MEDI AMBIENT. Zona geogràfica que cobreix. Registre de les instal·lacions que cobreix. Procediment per elaborar els programes d’Inspecció. Procediment de les inspeccions ambientals programades i no programades.

12 S’afegeix aquest article sobre el Programa d’Inspecció Integrada
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 68. S’afegeix aquest article sobre el Programa d’Inspecció Integrada Document EXECUTIU que es basa en el PLA D’INSPECCIÓ. Recull la informació per a dur a terme les inspeccions i els recursos. Recull la freqüència de les visites d’inspecció d’acord amb: 1ª visita, a efectuar en el termini d’un any a comptar des de la data d’inici de l’activitat fixada en la declaració responsable. El període entre dos visites d’inspecció es basa en l’avaluació de riscos; de manera que les activitats amb més risc no serà superior a l’any i les de menys risc no serà superior a tres anys. Si una inspecció detecta un incompliment GREU, la següent INSPECCIÓ s’ha de fer com a màxim en sis mesos.

13 La visita d’inspecció s’ha de reflectir en una ACTA D’INSPECCIÓ.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 68. S’afegeix aquest article sobre l’actuació administrativa relativa les visites d’inspecció. La visita d’inspecció s’ha de reflectir en una ACTA D’INSPECCIÓ. El Personal de l’Administració encarregat de la INSPECCIÓ ha d’elaborar un informe. L’informe d’INSPECCIÓ ha de recollir les conclusions respecte el compliment de les condicions de l’Autorització Ambiental i les actuacions necessàries posteriors. Aquest INFORME s’ha de notificar al titular en el termini de 2 mesos des que finalitza la inspecció i el titular pot formular al·legacions en el termini de 15 dies. En un termini de 4 mesos des que finalitza la inspecció s’ha d’haver elaborat un INFORME FINAL DE LA INSPECCIÓ i se li ha d’haver donat publicitat. L'òrgan competent ha de requerir al titular perquè adapti totes les mesures necessàries indicades en l’informe final en un termini que no pot ser superior als sis mesos.

14 Criteris per l’AVALUACIÓ DE RISCOS.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 68. S’afegeix aquest article sobre el Programa d’Inspecció Ambienta Integrada Criteris per l’AVALUACIÓ DE RISCOS. Impacte potencial i ral sobre la salut humana i el medi ambient. Sostenibilitat del medi ambient. Risc d’accident. Historial de compliment de l’Autorització Ambiental Integrada EMAS. L’actuació material d’Inspecció “IN SITU” l’ha de fer una Entitat Ambiental de Control (EAC).

15 Inspeccions programades: Avaluació dels Riscos Ambientals
Es valoren de “0” a “5” IC1. Tipus d’instal·lació (s/ epígraf annex I RD 815/2013 IC2. Emissions aire IC3. Emissions aigües IC4. Transferència de residus (RP i RNP) IC5. Entrades de residus (RP i RNP) IC6. Risc d’accident (SEVESO) IC7. Sensibilitat del medi (distància a àrees sensibles) CATEGORIA DE RISC (RC) COMPORTAMENT DE L’OPERADOR (OCP) CRITERIS D’IMPACTE (IC) “-1” (bons), “0” (moderats o neutres) i “+1” (dolents) OCP 1. Sistemes de Gestió Ambiental Aplicació de la regla (número de màxims) Assignació categoria de risc: RC= 5 RC= 4 RC= 3, 2 o 1

16 Avaluació dels Riscos Ambientals: Freqüència d’inspecció

17 Actuació d’Inspecció programada: Documentació formalitza EAC
Acta d’inspecció Formulari tècnic parametritzat Annex específic Abans 5 dies Informes mesuraments/proves

18 De manera indicativa els terminis seran el següents:
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 71 Es modifica l’apartat 2 d’aquest article relatiu als controls periòdics. Per les activitats de l’annex I.2 i II es mantenen els controls periòdics amb el següents terminis: Tenir en conte els terminis establerts en altres declaracions o controls sectorials preceptius. De manera indicativa els terminis seran el següents: Activitats I.2; cada 4 anys. Activitats II; cada 6 anys.

19 S’afegeix un apartat 4 a l’article
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 73 Es modifica l’apartat 1 d’aquest article en relació als controls de les activitats de l’annex III Activitats de l’annex III es poden sotmetre a autocontrols cada 6 anys, sense perjudici que les ORDENANCES puguin establir freqüència diferent atenent a les necessitats de fer comprovacions de tipus sectorial. Article 74 S’afegeix un apartat 4 a l’article Possibilitat de fer visites d’INSPECCIÓ NO PROGRAMADES per activitats de l’annex I.1 per investigar denúncies greus sobre aspectes mediambientals, accidents greus i incidents ambientals, Aquestes visites les poden fer personal de l’Administració encarregats de la funció inspectora o be EAC,s designades a aquest efecte.

20 Sufragar el cost de les inspeccions.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 75. Es modifica l’apartat 1 d’aquest article en relació amb les obligacions de les persones o empreses titulars de les activitats Canvis relacionats amb les actuacions inspectores de l'Administració i les EAC’s (per exemple permetre l’accés a les EAC’s, etc). Sufragar el cost de les inspeccions.

21 Eliminar la referència que es feia al CONTROL INICIAL.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 80. Es modifica la lletra a de l’apartat 1 d’aquest article sobre tipificacions de les infraccions Eliminar la referència que es feia al CONTROL INICIAL. Es suprimeix la lletra h de l’apartat 2 d’aquest article relatiu a les infraccions greus. Eliminar no dur a terme la revisió periòdica. Es modifiquen les lletres i i j de l’apartat 2 d’aquest article No sotmetre l’activitat a inspeccions programades preceptives (canvi per els controls periòdics). Falsejar certificats tècnics i altres actes d’inspecció o de verificació.

22 No sotmetre l’activitat del regim de comunicació a autocontrols.
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Article 82. S’afegeix la lletra e a l’apartat 4 d’aquest article que fa referència a la tipificació de les infraccions. No sotmetre l’activitat del regim de comunicació a autocontrols. Article 83 Adaptar les mesures complementaries que estableix l'òrgan competent per tal d’assegurar de nou el compliment de l’Autorització Ambiental Integrada i evitar altres incidents o accidents. Article 89 Taxes per informe d’inspecció i visites d’inspecció.

23 Disposició addicional setena
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Disposició addicional setena Es modifica aquesta disposició en el sentit de modificar automàticament els annexos Quan es produeix la modificació de les legislacions d’origen on restem modificats automàticament els ANNEXOS. ANNEXOS S’afegeix l’apartat mineria a l’annex I.2 un nou epígraf el 2.2. FRACKING ( Perforació per l’explotació i investigació amb mètodes geofísics o geoquímics, que incloguin tècniques de fracturació hidràulica, estimulació de pous o altres tècniques de recuperació secundaria)

24 Es suprimeix de l’annex II els epígrafs 12.36 i el 12.44 a
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) ANNEXOS Es suprimeix de l’annex II els epígrafs i el a Hotels > 400 habitacions. Instal·lacions de radiocomunicació. Se suprimeixen de l’annex III els epígrafs següents: Hotels fins a 400 habitacions. Casa de Colònies, granges escola, aules de natura, albergs. Campaments juvenils. Centres docents. Establiments comercials amb superfície superior a 400 m2. Turisme rural Apartaments turístics.

25 Disposició Transitòria quarta
Modificacions de la llei 20/2009. (PCAA) Disposició Transitòria quarta Es modifica l’apartat 2 d’aquesta disposició sobre el termini, dels controls periòdics, canviat on diu annex I per annex I.2 ________________________________________________________________ Disposició addicional setena Estableix la obligació de tramitar revisions. Activitats annex I.1 que ha iniciat la revisió periòdica abans del 14 de març l’han de continuar tramitant. Activitats annex I.1 que ha iniciat la revisió periòdica després del 14 de març no han de tramitar-la.


Descargar ppt "Modificacions de la Llei 20/2009. (PCAA)"

Presentaciones similares


Anuncios Google