Tema 4: Clima i Vegetació d’europa

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
FACTORES SITUACIÓN GEOGRÁFICA: España como puente entre África y Europa. Aislamiento debido a que apenas afectó la última glaciación. Endemismos. CONTRASTES.
Advertisements

CLIMA y VEGETACIÓN de EUROPA.
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Socials tema -2 Meritxell Bachpol Adell Daniel Galvez Àvila
CLIMES I PAISATGES DEL MÓN
LES COMARQUES D’INTERIOR Les comarques d’ interior són les que estan a la zona menys muntanyosa de Catalunya i que no tenen costa. La majoria d’aquestes.
DISTRIBUCIÓN DE LOS MEDIOS NATURALES
CLIMAS DEL MUNDO AINHOA MARCOS FERNÁNDEZ
5º de Primaria.
1.Les grans unitats del relleu terrestre
OS CLIMAS 1.º FP BÁSICA.
Castellsagues Nogueras, Nil
El tipus de vegetació natural1 que podem contemplar a les diverses comarques del País Valencià és determinat per tots els condicionants, pel clima tant.
Hi ha canvi climàtic de debò?
Paisatge i medi ambient
Climogrames i Biomes.
Maria Fajardo Jordi Casado Pol Ayats Arnau Brunat Joel Rodriguez
Els paisatges naturals
3. LES UNITATS DEL RELLEU D’ESPANYA
MAPA DEL MÓN.
Index Que és el bosc tropical humit
Presentació de socials
T. 3 DINÀMICA I RISCOS ATMOSFÈRICS
5. Les costes i els rius d’espanya
CLIMES I PAISATGES DEL MÓN
LES AIGÜES SALVATGES Les aigües de torrentera procedeixen de la pluja
LES PLANTES I LES SEVES PARTS
LES COMARQUES DE COSTA Les Comarques de litoral són les situades a la costa mediterrània. S’estenen de nord a sud, des dels Pirineus fins al delta.
Comprensió del canvi climàtic
LES COMARQUES DE MUNTANYA
Ciències socials ceip portal nou
Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
El Planeta Terra.
ELABORACIÓ i COMENTARI de GRÀFIQUES DE RÈGIMNS FLUVIALS
ELS ECOSISTEMES CURS TERCER.
Abderrahman, Coraima, Joel i Meritxell
Introducció als materials
EL JOC DELS PINS CAMP D’APRENENTATGE D’EMPÚRIES
TIPUS DE PAISATGES.
Introducció En aquest apartat haurem de treballar algunes dades sobre la vegetació, ja saps: el món de les plantes en el seu medi. Cal que penquis de valent.
LA METEOROLOGIA.
ATLES COMARCAL DE L’ALT EMPORDÀ
Coneixement del Medi Social i Cultural
ELS ECOSISTEMES.
Les costes i els rius de Catalunya
Tema 4. La Terra i la Lluna. Pàg 52
LES COMARQUES D’INTERIOR
La Conca de Barberà.
Helena Caballeria Batlle Carme Via Fonollà
Inventari Ecològic i Forestal de Catalunya
La vegetació de Catalunya
Mapa de Biomes terrestres
VALLÉS ORIENTAL.
EL PAISATGE I EL CLIMA.
Tema 8 Els paisatges naturals
Els corriols Piu i Piua.
Coneixement del Medi Social i Cultural
Paisatge oceànic Adrià Valls, Alex Folqué, Kevin Almirall i Marc Casassas.
Introducció En aquest apartat haurem de treballar algunes dades sobre la vegetació, ja saps: el món de les plantes en el seu medi. Cal que penquis de valent.
8.SISTEMES MORFOCLIMÀTICS
Erosió, transport i sedimentació. Condicions
EL CLIMA I LA VEGETACIÓ D’EUROPA
Campanya d’incendis 2015 Departament d’Interior
Rius de la Península Vessant Longitud Cabal Règim Vessant mediterrani
ECOSISTEMES FORESTALS A LES SALINES
ANOIA.
TAIGA Vegetación propia de las zonas de clima continental frío, compuesta por grandes bosques de coníferas y arbustos.
EL CANVI CLIMATIC.
EL TACTE.
Transcripción de la presentación:

Tema 4: Clima i Vegetació d’europa Mapa d’europa representat amb cada tipus de vegetació. I cada clima Mapa d’europa representat amb tots els climes Socials Tema 4: Clima i Vegetació d’europa

Clima i vegetació d’Europa Clima: conjunt de temperatures que presenta l’atmosfera en un lloc determinat, durant molt de temps Clima d’alta muntanya Clima Mediterrani Clima Atlàntic Clima Continental Clima Polar Temperatura, normalment, freda. temperatures suau a l’hivern, alta a l’estiu Temperatures suaus tot l’any. Temperatures extremes a l’estiu i baixas a l’hivern Temperatures molt fredes a l’hivern. temperatures temperatures temperatures Pluja escassa i irregular. precipitacions Pluja abundant, humitat sol ser alta Pluja escassa i humitat baixa Pluges abundants a l’estiu. Nevades freqüents precipitacions precipitacions Bosc mediterrani. Bosc atlàntic. vegetació Estepas i praderas. Bosc d’alta muntanya. Tundres i taigàs. vegetació vegetació vegetació

Estepes i praderes Les estepes i les praderes, pròpies del clima continental a l’est. Són formades per grans planes sense arbres i amb vegetació resistent a la sequera, com ara prats i formacions vegetals herbàcies. Clima Continental Clima Continental, que correspon a la zona interior d’europa. Es el més estès d’europa. Temperatura extrema alta a l’estiu, molt baixa a l’hivern. Pluja escassa i humitat baixa.

Bosc Mediterrani En els boscos Mediterranis hi predominen les pinedes i els alzinars. El sotabosc és dens d’arbustos com el bruc, l’esbarzer,l’arboç o el lligabosc. Clima Mediterrani Clima Mediterrani, que correspon a la costa mediterrània. Temperatura suau a l’hivern, alta a l’estiu. Pluja escassa i irregular.

Tundres i taigàs Tundres, situades a les zones més fredes. El sòl està glaçat i els arbres no hi poden créixer. Les més destacades són els líquens, molses, arbustos petits i alguns matolls. Tundres Les taigàs, situades una mica més al sud que les tundres, a la zona del clima polar. Es formada per boscos de coníferes, boscos de pins, avets, làrixs, etc.. Taigàs Clima Polar Clima Polar, que correspon a les zones més cap al sud d’europa. Estius frescos i temperatures molt fredes a l’hivern.

Bosc D’alta Muntanya La vegetació s’organitza de manera esglaonada: A les menys fredes boscos de faig i roure. A les intermèdies boscos de pi negre i avet. A les més altes hi ha prats. Clima Mediterrani Clima D’alta Muntanya Clima D’alta Muntanya, que correspon als cims de les muntanyes. Temperatura, normalment, freda. Nevades freqüents a l’hivern, Pluges abundants a l’estiu

Bosc Atlàntic Els boscos atlàntics són propis del clima atlàntic. Hi predominen arbres fulla caduca, com el faig, el castanyer, el roure,el bedoll i l’om. Clima Atlàntic Clima Atàntic, que correspon a la costa atlàntica. Temperatura suau tot l’any. Pluja abundant humitat alta