TFC Intranet Escolar Desenvolupament d’una aplicació Java2 EE

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
TFG – Àrea Enginyeria del programari
Advertisements

EL NOU CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA de l’escola
AUTOGESTIÓ I INNOVACIÓ EN L’AULA OBERTA
Disseny i desenvolupament d’un framework MVC en PHP
Sistema de gestió APPCC
Gestió d’Incidències Post Venda de Productes Electrodomèstics
MOBILITAT D’ESTUDIANTS ERASMUS
Projecte Fi de Carrera Disseny i desenvolupament d’un esquema criptogràfic per gestionar de forma segura els historials mèdics dels pacients a través d’una.
Desenvolupament d’una aplicació online amb J2EE Tienda Ebooks
Treball Fi de Carrera – J2EE
Escola Montserrat Sant Just Desvern
PFC Auto-enregistrament del dolor a través de telefonia mòbil Andrés Masero Universitat Oberta de Catalunya Autor: Andrés Masero Director: Roman.
Treball Final de Màster Professionalitzador
TFC J2EE - Bucumap Buscador unificat de cursos, màsters i postgraus.
i el que no es pot avaluar
sistema gestor de vacances
Campanya de branding i identitat visual saló recreatiu “Modo Arcade”
Gestió de projectes àgils distribuïts
Disseny de la interfície d’un smartwatch i l’aplicació mòbil
Estudi per a la identificació de
uoc-domo CONTROL DOMÒTIC AMB ARDUINO UOC-DOMO
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi:.
TFC – JEE SUPORT I SEGUIMENT TFC ANNAPURNA
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
Sistema de votació ciutadana a nivell Europeu a través d’Internet
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
TFC - Antoni Romanos Arasa
Disseny i implementació d’una base de dades relacional
Juan Antonio Elena Castiñeira Grau d’Enginyeria Informàtica  
SISTEMA GESTOR D’EMPRESA D’EXCAVACIONS
TFC-Disseny d’aplicacions per a iOS Viral Zombies TD
Aplicacions web per treball col·laboratiu
Control de posició GPS i avís d'incidències via SMS
Desenvolupament d’aplicacions mòbils (HTML5 o Windows Phone)
Projecte d’Itineraris Formatius
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
TREBALL DE FINAL DE CARRERA
Immobiliària 2.0, adequació als estàndards actuals
Víctor Ruiz Marquès Enginyeria en Informàtica   Juan Martínez Bolaños
Aplicació de gestió d’una perruqueria
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
Resultats DIAGNOSI SOCIO CULTURAL DE L’ENTORN FAMILIAR DELS I DE LES
Votacions europees per Internet
Treball de Fi de Carrera
Projecte eTaller Disseny i implementació d’una aplicació de gestió web JEE per a petits tallers de reparació d’automòbils © Jaume López Diaz – Treball.
Enginyeria del software II
L’orientació acadèmica i professional dels alumnes d’ESO:
Anna Casacuberta Puig Enginyeria Informàtica Semestre Febrer 2017
Jonathan Ceballos Rodriguez ( ) Zenón Perisé Alía ( )
Treball de Recerca de Batxillerat
Projecte final de carrera Què és?
TECNOLOGIA.
Projecte Gestió de precintes de vehicles
Serveis de Formació.
Llorenç Seguí capllonch 11 de juny de 2018
Gestió de comandes, clients i comissions
Dipòsit Digital de la Universitat de Barcelona
Projecte Fi de Carrera - J2EE Alumne: Daniel Clemente Marcè
Tenda Virtual TFC – J2EE Maria del Mar Balibrea Vich
Estudiant: Eva Muñoz Altimis
Desenvolupament de l’aplicació mòbil MyUppy
Sistema de descàrrega d’aplicacions per a mòbils intel·ligents
Analitzador de Concordances en Python
Projecte: Videojocs.cat
Màster d’Aplicacions Multimèdia
ARTS PLÀSTIQUES Eva Navas Vela 1.
Presentació assignatura
Reunió centres 25 juny 2019.
Desenvolupament d'una aplicació web per a viatgers
CICLES FORMATIUS.
Transcripción de la presentación:

TFC Intranet Escolar Desenvolupament d’una aplicació Java2 EE Elena Mistou Fité E.T. Informàtica de gestió 20 de juny de 2012 Consultor: Albert Grau Perise Universitat Oberta de Catalunya

Introducció Objectius Planificació Productes obtinguts

Introducció consisteix en realitzar l’anàlisi, el disseny i la implementació d’una aplicació en una interfície web, mitjançant la tecnologia Java i l’arquitectura J2EE. El present treball fi de carrera consisteix en l’anàlisi, disseny i implementació d’una aplicació web fent ús de la tecnologia Java 2 EE. L’aplicació TFC-Intranet Escolar pretén proporcionar una eina més de comunicació entre l’escola, els professors i les famílies dels alumnes. No és objectiu d’aquest projecte la de donar una solució definitiva com a Intranet Escolar, ja que les funcionalitats desenvolupades s’han dirigit a la creació d’una estructura bàsica, com és el manteniment d’usuaris que poden entrar a l’aplicació, el manteniment d’alumnes i expedients i la possibilitat per part dels usuaris famílies de poder sol·licitar una entrevista amb els professors. Falten doncs moltes de les funcionalitats d’una verdadera Intranet Escolar, però ens pot servir com a base per un projecte molt més ampli.  

Objectius La tecnologia Java i l’arquitectura J2EE s’han convertit en referent en el món de l’industria pel desenvolupament distribuït d’aplicacions empresarials a Internet. Els objectius principals del TFC han estat: Aplicar els coneixements adquirits en Enginyeria del programari, Bases de dades i Gestió Bases de dades en la part d’anàlisi i disseny de l’aplicació. Aprofundir en el estudi del patró MVC. Conèixer les diferents opcions de disseny arquitectònic dins l’àrea de J2EE com ara son: Struts2, JSP, HTML, HIBERNATE , ….

Planificació del TFC Definició i planificació del TFC Anàlisi i disseny funcional Desenvolupament i implementació Documentació i proves

Productes obtinguts El productes obtinguts al finalitzar el TFC són els següents: La memòria, que estableix el projecte a desenvolupar definint tots els aspectes funcionals i tècnics que descriuen el projecte .   La presentació, que ens dona un resum del TFC remarcant les fases per les quals ha passat el projecte i el resultat obtingut. L’ aplicació web, basada en J2EE .

Anàlisis funcional   Disseny funcional Disseny de pantalles   Implementació

Anàlisis funcional Actors Els actors son les persones, entitats o programa que intervenen en l’aplicació   Hi han tres actors corresponents als tres perfils diferents d’usuaris: Administració. Es L’usuari amb més rols a l’aplicació. Realitza les funcions de manteniment de les dades necessàries per al sistema. Professor. Podrà consultar els expedients dels alumnes i les entrevistes sol·licitades per les famílies. Família. Podrà consultar els expedients dels seu/s fill/s i sol·licitar entrevistes amb els professors.

Funcionalitats de l’actor Administració. Recerca/ llistat usuaris. Manteniment i gestió dels usuaris de Recerca/Llistat alumnes. Manteniment i gestió de les fitxes dels alumnes. Recerca/Lllistat expedients de l’alumne. Manteniment i gestió dels expedients de l’aplicació. Funcionalitats de l’actor Professor. Recerca/Llistat expedients. Consulta expedients. Modificació expedients (sols camp observacions dels expedients). Llistat sol·licitud d’entrevistes. Modificació sol·licitud d’entrevistes. Funcionalitats de l’actor Família. Alta sol·licitud d’entrevistes.  

Disseny funcional: es defineixen les classes d’entitat principals i els seus atributs així com la transformació en un model de base de dades relacional.

Disseny de pantalles

Implementació: Es descriu l’arquitectura i el software utilitzat per el desenvolupament del projecte. Així com l’estructura final d’aquest i les instruccions necessàries per la seva instal·lació. Per a la realització del projecte m’he decidit per la implementació del patró MVC (Model-Vista-Controlador) amb el ‘framework’ Struts2.

Per al tractament de la persistència de les dades HIBERNATE, considerat un dels ORM de codi obert més madur i més complet fins ara. Com a gestor de base de dades MySQL 5. Servidor WEB : Apache Tomcat

Conclusió En la realització d’aquest projecte he pogut aplicar molts dels conceptes estudiats a la carrera de ETIG com és Programació Orientada a Objectes, Enginyeria del Programari, Bases de dades I i II i Gestió de Bases de Dades sobretot en la part de l’anàlisi funcional de l’aplicació.   La part de desenvolupament de programari , encara haver adquirit uns coneixements bàsics de Java durant aquests anys d’estudi , ha estat la que m’ha ocupat més temps.