La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI."— Transcripción de la presentación:

1 CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI DESCONEGUDA.

2 FORMACIÓ ESPECÍFICA Classes semipresencials (IES)
Suport on-line (pràctic) Infermer/a de Salut i Escola Entorn Escolar Com a temes rellevants, a part del paper de la infermeria de salut i escola, el medi en el qual ens anavem a ficar. Molt senzill per a uns, i molt complexe per uns altres.

3 Inicis Les primeres reunions Les primeres derivacions Inseguretat
Desconfiança DE LA MATEIXA MANERA QUE TOTS ELS COMENÇAMENTS, els inicis no han estat fàcils, on el sentiment que crec ha predominat durant un llarg tems ha estat el de la inseguretat. Tant per part nostra com a professionals dins d’un medi totalment nou i desconegut, com devant de la persona que ve a consultar-nos alguna cosa que els preocupa, esperant en nosaltres una solució immediata. Si més no, una sortida ràpida, o una resposta a la seva demanda que no fos ambigua, segura, amb fiabilitat. La teoria ens ha ensenyat que abans d’actuar, has primer d’assegurar-te del cas, tornar a fer venir a la persona un altre dia, donar la volta a la truita a veure per on surt… però el que volen en realitat és una solució, i una solució ara, no d’aquí una setmana o la propera visita. També inseguretat per part dels centres cap a nosaltres ( a veure aquest ara que els hi dira als nostres nois…) Les primeres reunions primer les més institucionals, després a les escoles, després amb la comissió de salut, i finalment

4 MACRO/MICRO Proximitat
Facilitat d’accés (alumnes, professionals, tutors…) Confiança

5 COMISSIÓ DE SALUT OFICIAL (Director, Cap d’estudis, E.A.P. d’educació, psicòleg, psicopedagog, tutor, infermera de salut pública, infermer/a de salut i escola, infermera de l’escola, la germana de la veïna del director de l’escola, … REAL (Tu, jo, i l’altre…) Destacar també la diferència entre una macro i una micro institució

6 REUNIONS DE LA COMISSIÓ DE SALUT
ABANS DESPRÉS

7 Control dels alumnes Formes de controlar Formes de no descontrolar
Comentar les diferents formes que conec, com l’Àngels i les tires de paper. Demanar permís a la tutora directament per accedir a la consulta oberta. Apuntar-se en una llista que té la cap d’estudis…

8 CONSULTES EN GRUP O INDIVIDUAL?
En general en grup no hi ha cap dificultat per expressar-se Una vegada m’ha passat que una alumna per estar amb més gent no ha volgut explicar més coses de les que volia, i quan he demanat a la tutora que li digués si volia venir no ha volgut.

9 TEMES COMUNS SEXE, DROGUES I ROCK AND ROLL

10 AIXÒ ÉS CONFIDENCIAL, NO!!!?.
PREGUNTA ESTRELLA TOTS, SENSE EXCEPCIÓ A LA PRIMERA CONSULTA PREGUNTEN EL MATEIX. AIXÒ ÉS CONFIDENCIAL, NO!!!?.

11 ACCÉS ALS SERVEIS DE SALUT
CSMIJ PASSIR SOD EAP CJAS JIS TDI BBC USA OTAN OPEP TV3 …. TENIM ENLLAÇ DIRECTE ALS DIFERENTS SERVEIS DE SALUT ALS QUALS PODEM DERIVAR ELS ALUMNES. Si més no els coneixem per poder accedir o adreçar als alumnes si fos el cas

12 GRÀCIES


Descargar ppt "CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI."

Presentaciones similares


Anuncios Google