La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

EL NOU CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA de l’escola

Presentaciones similares


Presentación del tema: "EL NOU CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA de l’escola"— Transcripción de la presentación:

1 EL NOU CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA de l’escola

2 Què és l’èpergam? L'ePèrgam és l’aplicació de gestió de les biblioteques escolars que ofereix el Departament  d'Ensenyament. És una aplicació basada en Internet i es caracteritza per: Aprofitar els avantatges de la xarxa per fer la catalogació (accés a catàlegs col·lectius). Permetre la consulta en línia dels catàlegs de les biblioteques escolars. Disposar de funcionalitats per incentivar l'ús de la biblioteca per part de la comunitat escolar (novetats, comentaris de llibres, guies de lectura...). Facilita el manteniment tècnic de les dades bibliogràfiques i d'usuaris.

3 L’epergam a l’escola Claret
Des d’aquest curs disposem d’un catàleg on-line de la biblioteca de l’escola gràcies a l’aplicació ePèrgam. En aquest catàleg estan enregistrats tots els llibres, vídeos, CDS, revistes… que tenim. A partir d’ara quan vulguem buscar un document a la biblioteca serà molt fàcil! Mitjançant el buscador del catàleg podrem buscar un llibre per: títol, autor, editorial, o fins i tot també el podrem trobar buscant per matèria, nivell o temàtica. I tot això ho podrem fer des de casa! A continuació us expliquem on trobar aquest catàleg i com utilitzar-lo...

4 Com accedim al catàleg? Tenim tres opcions per accedir al catàleg: 1. Web de l’escola: clicant sobre el banner que trobareu a la columna dreta de la pàgina d’inici:

5 Com accedim al catàleg? 2. Blog de la biblioteca: clicant sobre el banner que trobareu a la pàgina d’inici del blog i a l’apartat Catàleg:

6 Com accedim al catàleg? 3. Des de la web de l’ePèrgam: Un cop allà heu de seguir els següents passos: 3.1. Anar a l’entorn de consulta: 3.2. Buscar la biblioteca Claret dins del llistat:

7 Com accedim al catàleg? Un cop haguem clicat als banners o enllaços indicats, se’ns obrirà el catàleg de la nostra biblioteca. I com podeu veure, aquest consta de diferents apartats: CONSULTES I GUIES DE LECTURA I RECOMANATS I COMENTARIS I CONSULTA DE PRÉSTECS I CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA

8 Com fem una consulta? 1. CONSULTES
Es pot fer o bé una cerca simple o bé una cerca avançada: La cerca simple ens permet fer la cerca mitjançant quatre camps diferents: autor, títol, editorial i/o matèria. Si volem més camps, cliquem a Consulta avançada i des d’allà ens permetrà buscar per ISBN, col·lecció, etc.

9 Com fem una consulta? Si, per exemple, fem la búsqueda per autor i escrivim Victòria, abaix ens apareixeran tots els resultats que contenen la paraula Victoria dins del camp autor: En aquest cas només hi ha un resultat, i si cliquem al damunt veurem la informació detallada d’aquest document, així com el seu estat (prestat o disponible). El camp signatura, dins del requadre Exemplars, ens indica on podem localitzar físicament el document dins la biblioteca.

10 GUIES DE LECTURA, recomanats i comentaris
RECOMANATS: en aquesta secció la biblioteca ens recomana els llibres més destacats. Clicant al damunt de cada llibre podrem accedir a la seva fitxa. GUIES DE LECTURA: l’ePèrgam permet que els usuaris registrats* creïn Guies de Lectura, sobre una temàtica, per a un grup d’edat, etc. Podem consultar cada una d’elles clicant el seu nom. Seguidament podrem veure el llistat de documents que conformen la guia i clicant sobre els títols dels documents podrem veure la informació detalllada d’aquests. COMENTARIS: els usuaris registrats* poden fer comentaris sobre els documents que han consultat. Aquells comentaris validats pel responsable de la gestió del catàleg es veuran en aquest requadre.

11 CONSULTA DE PRÉSTEC I CREACIÓ DE GUIES DE LECTURA
La Consulta del préstec és d’accés restringit per als usuaris registrats*. La Creació de guies de lectura és d’accés restringit per als usuaris registrats*.

12 Usuaris registrats Els usuaris registrats tenen accés a totes les seccions de consulta i a les seccions restringides que permeten: - Consultar el préstec - Crear guies de lectura  - Afegir comentaris als documents. ! L’opció d’usuari registrat només s’adreça al professorat adscrit al centre. El professorat pot accedir a l’entorn restringit amb el seu codi d’usuari i contrasenya de la XTEC.

13 Per a qualsevol dubte veniu a la biblioteca i us ajudarem!
I fins aquí una breu presentació del nou catàleg. Per a qualsevol dubte veniu a la biblioteca i us ajudarem!


Descargar ppt "EL NOU CATÀLEG DE LA BIBLIOTECA de l’escola"

Presentaciones similares


Anuncios Google