La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS"— Transcripción de la presentación:

1 LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS
Perspectives de futur Experiències municipals Terrassa: exemple de gestió municipal

2 LA PRESTACIÓ DELS SERVEIS FUNERARIS A TERRASSA. SINGULARITATS
Respecte a la gestió: Gestió directa del conjunt dels serveis funeraris per part de l’Ajuntament de Terrassa, a través d’una societat mercantil: La Societat Municipal de Serveis Funeraris de Terrassa. Respecte als serveis: Idea de complex funerari integrat amb els serveis de: Tanatori. Crematori. Cementiri.

3 INTRODUCCIÓ Població de Terrassa: 220.000 habitants.
Empreses prestadores de Serveis Funeraris: 1 – la SMSFT Fins l’any 1964 amb sistema de concessió. 1965: empresa mixta públic / privat. 1996: reversió a l'Ajuntament i creació de la Societat actual. Cementiris terme municipal: 1.

4 LA GESTIÓ

5 La SMSFT (1) Titularitat: Objecte social:
Societat mercantil de capital íntegrament municipal. Objecte social: Prestar els serveis funeraris en la seva més amplia accepció. Gestionar el servei municipal de cementiri de Terrassa. Qualsevol altres annexes, necessaris o conseqüents per la prestació dels anteriors. Àmbit territorial d’actuació: Terrassa i municipis limítrofes (Matadepera i Viladecavalls). Òrgans de la Societat: Junta General (1 membre de cada grup polític municipal amb vot ponderat). Consell d’administració, nomenat per la Junta General. Gerència.

6 La SMSFT (II) Facultats dels òrgans de la SMSFT: Junta General:
Nomenar, renovar, ratificar, separar membres del Consell d’Administració. Nomenar gerent. Referits als estatuts. Censurar gestió social i aprovar comptes. Consell d’administració nomenat per la Junta General (entre 3 i 9): Adquirir, disposar, alienar, gravar bens mobles i immobles. Atorgar actes, contractes i negocis jurídics. Prendre part en concursos. Concertar préstecs, crèdits amb les limitacions de la programació pressupostaria i financera establerta per l’Ajuntament. El Consell d’Administració pot delegar en un o més consellers.

7 La SMSFT (III) Facultats dels òrgans de la SMSFT: Gerència:
Executar els acords del Consell d'Administració. Direcció i inspecció dels serveis i activitats de l’empresa. Comandament del personal. Assistència tècnica als altres òrgans de govern. Aquells altres que es puguin determinar en l’acord de nomenament.

8 La SMSFT (IV) Perquè aquest model de gestió? Implicacions:
Pes important de l’activitat econòmica en els serveis funeraris, però també en els de cementiri. Implicacions: Combinar requeriments de gestió pública amb els de gestió privada: Nivell baix dels requeriments , adequant-se als principis d’actuació que inspiren les normes administratives en: Àmbit de contractació de persones. Àmbit de contractació de bens i serveis: Poder adjudicatari no administració pública. Instruccions de contractació adequada a la LLCSP i la voluntat municipal. Actualment repensant les II.CC per veure l'aplicabilitat de l’article 4.1.g de la Llei 30/2007 LLCSP: negocis exclosos. Aplicabilitat dels principis: publicitat, concurrència, transparència, confidencialitat, igualtat i no-discriminació i d’elecció de l’oferta econòmicament més avantatjosa.

9 LA prestació dels serveis

10 EL COMPLEX FUNERARI Serveis:
Cementiri (1932). Crematori (1992). Tanatori (2002). Avantatges del model integrat – orientació a les famílies: Interlocutor únic. Tot concentrat en un mateix espai. Faciliten les gestions.

11 EL COMPLEX FUNERARI – Recursos humans

12 EL COMPLEX FUNERARI

13 TANATORI

14 TANATORI Dades de gestió 2011: 2.457 difunts atesos.
1.780 usos de sala de vetlla. 1.653 cerimònies.

15 TANATORI

16 EL TANATORI

17 TANATORI

18 TANATORI

19 CREMATORI Dades de gestió 2011: 1.160 cremacions.
518 amb domicili a Terrassa. % cremacions / defuncions : 34,44%

20 CREMATORI

21 CEMENTIRI Dades de gestió 2011: Nombre de sepultures: 30.921.
Inhumacions realitzades: Exhumacions realitzades: 169.

22 CEMENTIRI

23 CEMENTIRI

24 CEMENTIRI - Eines per a la seva gestió
Reglament del cementiri municipal: Els drets funeraris: Concessions. Modificacions. Transmissions. Finalització. Administració del cementiri: Llibres de registre. Funcionament: Horaris. Simbolisme. Obtenció d’imatges. De les construccions funeràries. Dels serveis. Règim sancionador.

25 CEMENTIRI - Eines per a la seva gestió
Ordenança fiscal: Concessions de drets funeraris. Drets d’inhumació, exhumació. Conservació i manteniment del cementiri. .... Drets de cremació.

26 CEMENTIRI - Eines per a la seva gestió
Recursos materials adequats. Atenció a la prevenció de riscos laborals. Sistema d’informació adequat: SIF. Aplicació informàtica. Pàgina web. Oficina d’atenció al visitant.

27 Moltes gràcies Francesc Frisach francesc.frisach@terrassa.cat

28 LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS
Perspectives de futur Experiències municipals Terrassa: exemple de gestió municipal


Descargar ppt "LA GESTIÓ DELS CEMENTIRIS MUNICIPALS"

Presentaciones similares


Anuncios Google