La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Societats d’Interès Social:

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Societats d’Interès Social:"— Transcripción de la presentación:

1 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa SOCIETATS D’INTERÉS SOCIAL.- tenen l’objectiu de satisfer les necessitats comunes dels seus socis. dintre d’aquestes destaca la SOCIETAT COOPERATIVA SOCIETAT COOPERATIVA.- és una associació de persones físiques o jurídiques amb interessos i necessitats comunes, que desenvolupen una activitat empresarial. Els resultats econòmics (excedents, no beneficis) es donen als socis, una vegada atesos els fons comunitaris. Creen un patrimoni comú que no es pot repartir, i no tenen afany de lucre.

2 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa CONSTITUCIÓ: Per adquirir personalitat jurídica, ha de complir els requisits formals següents: Redacció d’escriptura de constitució i dels estatuts Atorgament davant de notari de l’escriptura Inscripció al Registre General de Cooperatives.

3 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa CARACTERÍSTIQUES GENERALS: Les cooperatives poden ser: Primer grau, tenen 3 socis, que normalment son persones físiques. Segon grau o ulterior grau, estan integrades per 2 socis, aquests socis acostumen a ser cooperatives que normalment són persones jurídiques. En les societats cooperatives la incorporació i baixa dels socis és voluntària i lliure. També poden tenir associats –persones físiques o jurídiques- que aporten capital, cobren interessos per la seva aportació i no responen personalment dels deutes.

4 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa RESPONSABILITAT DELS SOCIS: La responsabilitat dels socis pels deutes de la cooperativa queda limitada a l’import nominal de les respectives aportacions socials. Els estatuts de la societat poden determinar una altra responsabilitat, que pot ser il·limitada. CAPITAL SOCIAL El capital mínim de cada cooperativa es fixa en els estatuts i es variable segons el nombre de socis. Cap soci no pot posseir més del 25 % del capital – EN LES COOPERATIVES DE 1ER GRAU Cap soci no pot posseir més del 45% del capital – EN LES COOPERATIVES DE 2N GRAU Ha d’estar totalment subscrit en el moment de la constitució i desemborsat almenys en un 25%.

5 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa RAÓ SOCIAL: Nom de la cooperativa + “societat cooperativa” o l’abreviatura “s. Coop.”, segons la comunitat autònoma “s. Coop.C” EXCEDENTS: El 30 % dels excedents obtinguts s’ha de destinar al fons de reserva obligatori i al fons d’educació i promoció.

6 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa ORGANS ASSAMBLEA GENERAL: Es la reunió dels socis i si s’escau dels associats, per deliberar i prendre acords com a òrgan suprem de decisió. Té per objecte: Examinar la gestió social Aprovar els comptes anuals Aprovar la imputació de l’excedent...

7 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa ORGANS: CONSELL RECTOR: És l’òrgan de govern, gestió i representació. Ha de tenir 3 membres com a mínim que siguin socis, i es pot nomenar un director o directora. INTERVENTOR: La seva funció es la censura dels comptes anuals. Han de ser entre 1 i 3 socis, persones físiques.

8 Societats d’Interès Social:
Societat cooperativa SOCIS: Socis tenen una sèrie de drets: Participar en les activitats de la cooperativa Rebre informació necessària sobre l’exercici dels seus drets i el compliment de les seves obligacions. Al retorn cooperatiu (repartir l’excedent)

9

10


Descargar ppt "Societats d’Interès Social:"

Presentaciones similares


Anuncios Google