La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

GRANOLLERS Superfície: 14,89 m2 Comarca: Vallès Oriental

Presentaciones similares


Presentación del tema: "GRANOLLERS Superfície: 14,89 m2 Comarca: Vallès Oriental"— Transcripción de la presentación:

1 GRANOLLERS Superfície: 14,89 m2 Comarca: Vallès Oriental
Població: hab. Immigració: 13,7% Creixement: només pot créixer per dos punts:Palou i Sector X (Barri Lledoner) fins a aprox hab.

2 GRANOLLERS COMERCIAL 1.569 establiments comercials detallistes (sup m2) 406 activitats comercials majoristes 388 establiments de restauració i bars 75 oficines bancàries

3 GRANOLLERS COMERCIAL Característiques:
Alt grau de circularització de les activitats comercials i serveis en determinades zones (extrems nord i sud de la ciutat). Al centre hi ha més estabilitat en el comerç. Associació forta existent: Gran Centre. Centre comercial Polígon Ramassar Nord: concentració de tot tipus d’oferta comercial i lúdica. La immigració provoca la nombrosa sol·licitud de llicències per obrir establiments comercials especialitzats i locutoris (extrems nor i sud de Granollers).

4 GRANOLLERS COMERCIAL Característiques:
Concentració comercial dividida en tres grans zones: Nord, Centre i Sud. Baix grau d’associacionisme comercial al nord i al sud. Alt grau d’associacionisme comercial al centre i a la perifèria (Ramassar Nord). Tendència a haver-hi petites associacions dins de l’àrea d’influència del centre: Carrer Barcelona, del Rec al Roc, Alfons IV, però amb poca activitat dinamitzadora. La majoria dels associats formen part de Gran Centre.

5 GRANOLLERS COMERCIAL Concentració comercial per zones:
Establiments comercials: Nord: ,30% Centre: ,37% Sud: ,00% Perifèria: Polígon Ramassar Nord: 3,93% Altres: ,40%

6 GRANOLLERS COMERCIAL Associacionisme comercial per barris:
Nord: Associació Comerç de Dalt: GRANOLLERS NORD, CAN MONIC, L'HOSTAL, JOAN PRIM CENTRE, LLEDONER, PONENT Centre: Associacions de Gran Centre, Del Rec al Roc, Alfons IV, Barcelona: GRANOLLERS CENTRE, INSTITUTS Sud: Comerç Sud (en fase d’associacionisme): CAN BASSA, SANT MIQUEL, TRES TORRES, SOTA EL CAMI RAL Altres barris amb poca concentració comercial: CAN GILI, CONGOST, FONT VERDA, PALOU, RAMASSAR

7 Comerç de Dalt Gran Centre Del Rec al Roc Comerç Sud

8 Consideracions generals de la regidoria de comerç:
Regidoria de Comerç, Turisme i Fires creada l’any 2002 POEC aprovat l’any 2003 Plans dinamització nord i sud: 2004 Fòrum de Comerç i Turisme: 2004 Reforma mercat municipal: (2005) fase de projecte executiu Projecte Pilot: Suport a l’activitat Comercial 2005 Creació de Granollers Mercat: juny 2005

9 Suport a l’activitat comercial:
Punts dèbils: No hi ha consciència de la inspecció en matèria de comerç. Àrees de Medi Ambient, Consum i Activitats controlen aspectes més concrets. No poden assumir la gestió global de l’inspector comercial. Taxes i tributs elevats. Falta coordinació entre les diferents àrees implicades. El comerç no està informat de la normativa vigent. Fins ara no era un aspecte considerat per part dels inspectors municipals.

10 Suport a l’activitat comercial:
Punts forts: Ja es fan inspeccions en matèria de medi ambient, activitats, salut, condicions laborals, etc. Bona imatge del servei de comerç de l’Ajuntament de Granollers i de proximitat al comerciant. Disposició del recurs per fer assessorament en relació a la normativa vigent d’establiments comercials.

11 Suport a l’activitat comercial:
Conclusions: Primer pas: Coordinació amb medi ambient, activitats i salut i consum: - Actualitat de les inspeccions: Qui inspecciona què? Circuits i reunions de coordinació per no duplicar informació Traspàs d’informació Segon pas: Informar bé al comerç abans d’iniciar cap acció: A través de les associacions ja existents. A través del porta a porta pels no associats.

12 Suport a l’activitat comercial:
-Tercer pas: Inici de la inspecció-comprovació: - Inspecció territorial. Les visites es realitzen per barris. - Actualització del comerç per carrers, barris i associacions. S’aprofita l’avinentesa per actualitzar els comerços i serveis atenent a la implementació del SIG. - Implementació d’una base de dades que reculli tota la informació, alhora que el comerç es pugui connectar i modificar les seves dades.

13 Suport a l’activitat comercial:
Protocol de comprovació: Primera fase informativa: aspectes a inspeccionar: -L’horari comercial: Exhibir l’horari comercial i que sigui visible encara que l’establiment estigui tancat. -Fulls de reclamació / denúncia Tenir els fulls a la botiga. Cartell anunciador de la disponibilitat dels fulls. -Extensió de factura o comprovant de compra. L’establiment està en condicions de lliurar-lo. Hi consta la identificació de l’establiment, el concepte, la data i l’import.

14 Suport a l’activitat comercial:
Protocol de comprovació: - Indicació dels preus A l’aparador A l’interior Mitjançant llistats Porten implícites les sigles P.V.P. Inclouen tot tipus d’impostos relacionats - Drets lingüístics del consumidor Atenció en català Rètols fixes almenys en català Documents d’ofertes de serveis almenys en català Rètol de l’establiment és almenys en català?

15 Suport a l’activitat comercial:
Protocol de comprovació: - Activitats de promoció de vendes Ofertes i promocions Rebaixes Liquidacions - Formats de pagament acceptats per l’establiment. Visibles des de fora de l’establiment

16 Suport a l’activitat comercial:
Protocol de comprovació: Aspectes inspeccionables pels inspectors de medi ambient, activitats i consum: - Llicències ambientals - Vigilància de productes - Condicions d'higiene, sanitat i seguretat dels productes - Control d’aliments i begudes - Condicions laborals - Aspectes relacionats amb la matèria específica de les activitats.

17 Suport a l’activitat comercial:
Protocol de comprovació: Segona fase: Aspectes inspeccionats: - Creuament de la informació entre els inspectors. - Proposta de visites posteriors entre inspectors. - Proposta d’acció o accions sancionadores.

18 Suport a l’activitat comercial:
Conclusions: Alt grau de dificultat alhora d’explicar la normativa en matèria de comerç als comerços i serveis ja existents. Incloure en el protocol inicial de sol·licitud de llicències la part referent a comerç, que fins ara no hi era. La regidoria de comerç ha d’ésser l’última a donar el vist-i-plau a l’obertura d’un establiment comercial i de serveis. Coordinar molt bé els diferents inspectors de cada servei implicat.


Descargar ppt "GRANOLLERS Superfície: 14,89 m2 Comarca: Vallès Oriental"

Presentaciones similares


Anuncios Google