La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Un recorregut per la Península Ibèrica durant la dominació musulmana

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Un recorregut per la Península Ibèrica durant la dominació musulmana"— Transcripción de la presentación:

1 Un recorregut per la Península Ibèrica durant la dominació musulmana
Tema 6. L’Al-Àndalus Un recorregut per la Península Ibèrica durant la dominació musulmana ( )

2 L’Àndalus: és el nom que els musulmans van posar als territoris de la Península Ibèrica sota el seu domini. Per tant varia amb el temps:

3 ORGANITZACIÓ POLÍTICA DE L’ÀNDALUS: ETAPES
EMIRAT DEPENDENT DE DAMASC ( ) EMIRAT INDEPENDENT DE DAMASC ( ) CALIFAT DE CÒRDOVA ( ) REGNES DE TAIFES ( ) REGNE DELS ALMORÀVITS I ALMOHADES ( ) EL REGNE NASSARITA DE GRANADA ( )

4 La Societat ÀRABS: eren els que governaven i tenien més riqueses.
També eren els propietaris de les millors terres. BERBERS: eren els més nombrosos, però amb menys poder. Conqueridors: Musulmans Alguns es van convertir a la religió, la llengua i les costums de l’Islam per tenir els mateixos drets que els musulmans i eren coneguts com a MULADINS Altres van mantenir la religió cristiana i rebien el nom de MOSSÀRABS. La Societat Cristians Eren una minoria dins de la societat de l’Al-Àndalus Residien en barris separats de la resta dels habitants i eren molt actius en el terreny econòmic (comerç) Jueus

5 Art - Abundant decoració (motius vegetals, geomètrics
Sobretot en arquitectura. Característiques: - Abundant decoració (motius vegetals, geomètrics o cal·ligràfics). - Materials pobres i poc duradors (guix, maons). - Jocs de llum i ombres (vidrieres, reflexos…). - Gust per l’aigua (fonts, piscines, banys…). Arcs de ferradura, apuntats, lobulats i polilobulats. Ús de l’arrabà (motlura que emmarca l’arc). - Sostres plans i de fusta, cúpules… - Edificis públics (mesquites) i privats (palaus, castells, banys…)

6 arrabà Arc polilobulat Arc de ferradura

7 Decoració abundant i bella L’Islam prohibeix representar animals i persones
Cal·ligràfic Geomètrica Vegetal 7

8 Mesquita de Córdova Patio de los Arrayanes. Alhambra de Granada


Descargar ppt "Un recorregut per la Península Ibèrica durant la dominació musulmana"

Presentaciones similares


Anuncios Google