La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest."— Transcripción de la presentación:

1

2 En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest fet ha passat desapercebut i, en canvi, a vegades darrera d’ell s’ha produït un gran rebombori mediàtic. En ambdós casos es poden cercar les variables que han portat a viure-ho d’una o altra manera (moment en que es fa la declaració, valor mediàtic de la persona que se sincera, valors de la societat a la que ho comunica,...), però darrera d’aquesta anàlisi gairebé sempre s’hi pot percebre el rebuig social “visceral” que la gran majoria de les cultures van arrossegant des de fa anys i panys. Per aquest motiu és necessari valorar com a molt valentes les persones que han estat capaces de sincerar-se públicament perquè cal tenir molt present que, a nivell personal, dir veu alta: “sóc homosexual” o “sóc lesbiana” ha de ser un pas difícil de donar, encara que no tingui cap repercussió mediàtica. Introducció:

3 En les properes diapositives aniràs veient imatges d’esportistes. Van acompanyades d’un breu resum de la seva trajectòria professional i també d’un nombre d’ordre que t’ha d’ajudar a ordenar les teves respostes. Has d’anar fent un cop d’ull a la galeria d’imatges dient quins i quines dels esportistes han fet pública la seva homosexualitat o el seu lesbianisme responent, sí (si et sembla que ho ha fet), o no si et sembla que no és homosexual ni lesbiana. Prepara’t un quadre com aquest i ves anotant les teves respostes per comparar-les amb la solució que apareixerà després de veure-les totes: Activitat: Numeració 12345678910 Resposta

4 Billy Bean : jugador professional de beisbol. La seva carrera esportiva va transcórrer entre els anys 1987 i 1995. Va militar als Tigres, Dodgers i els Padres. 1.

5 2. Robert Dover: Capità de l’equip olímpic americà d’equitació des del 1984 al 2000, va aconseguir tres medalles de bronze.

6 3. Esera Tuaolo: jugador de futbol americà. Va ser un jugador important en les seves nou temporades a la NFL. Va arribar a disputar la Super Bowl amb Atlanta l’any 1999.

7 4. Patty Sheehan: jugadora de golf. Va ser nomenada millor jugadora del circuit femení l’any 1983. Entre els seus títols principals, podem destacar tres campionats del circuit femení (1983, 1984 i 1993), a més de dos U.S. Open (al 1992 i 1994).

8 5. Brian Roser: patinador canadenc. En el seu gran palmarès podem destacar: dues medalles de plata olímpiques, sis vegades campió de Canadà, a més de sis medalles mundials (una d’or, quatre de plata i una de bronze).

9 6. Amélie Mauresmo: una de les tenistes més destacades de la WTA amb més de 20 títols. Guanyadora del l’open d’Austràlia al 2006. Millor jugadora del ranking mundial durant el mes de setembre del 2004.

10 7. Justin Fashanu: considerat un gran jugador de futbol, va militar entre d’altres equips, al Southampton, Manchester City, West Ham o Nottingham Forest, club que el 1981 va pagar per ell un milió de lliures, tot un rècord en aquella època.

11 8. Greg Louganis: saltador de trampolí americà, va guanyar una medalla de plata als Jocs Olímpics del 1976 amb només 16 anys. Posteriorment, va guanyar 4 medalles d’or olímpiques més (1984 i 1988). A més, va ser campió del món de la seva especialitat en sis ocasions.

12 9. Martina Navratilova: probablement la millor jugadora de la història. Té un palmarès increïble : 9 vegades campiona de Wimbledon, 4 del U.S. Open, 2 a Roland Garros i 3 a l’Open d’Austràlia. A més hem d’afegir 32 títols en la categoria de dobles i 7 títols mixtes en diversos torneigs de Grand Slam.

13 10. Ian Roberts: peça fonamental de l’equip Australia de rugbi a la dècada dels 90

14 Segurament t’has deixat portar per diferents criteris i estereotips a l’hora de decidir les teves respostes. Socialment hi ha esports que es consideren més masculins i en aquest fet hi té molt a veure l’origen de l’esport; l’època en que s’hi incorpora la dona; si existeixen modalitats mixtes; les característiques de la societat on s’ha implantat aquesta pràctica; etc. En canvi, pels mateixos motius, d’altres esports es consideren més “femenins”; tot això fa que es creïn tota una sèrie d’estereotips que influeixen en la nostra manera de pensar i això es fa encara més evident quan es tracta de valorar-ho en relació a l’homosexualitat. L’índex de persones amb orientació sexual homosexual es calcula que es troba entre el 10 i el 15% de la població. En aquesta activitat no hem respectat aquesta proporció, hem de reconèixer que hem fet “trampes”.En la diapositiva següent tens la solució de l’activitat, compara les teves respostes i reflexiona.

15 Numeració12345678910 RespostesSí Com pots veure tots aquests esportistes a banda de tenir un gran palmarès també han estat capaços de fer un altre gran esforç: “sortir de l’armari”. Tots i totes nosaltres estem una mica tancats i tancades en el nostre armari particular que moltes vegades no ens deixa veure les coses des de d’altres punts de vista. Cal que anem aprenent a escoltar i comprendre altres maneres de fer defugint dels estereotips i millorant la nostra empatia.

16 L’homosexualitat és legal a 109 països del món, però encara està prohibida a 86. D’aquests, en 8 es castiga amb la pena de mort. 2006


Descargar ppt "En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest."

Presentaciones similares


Anuncios Google