La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Energia Eòlica  Grup a favor: Anna Bachs Herrera Eva Ortiz de Pinedo Salas Maria Quesada Bruna Raquel Ledesma Moraga Joel Fabregat Palau Fco. Jesús Cazorla.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Energia Eòlica  Grup a favor: Anna Bachs Herrera Eva Ortiz de Pinedo Salas Maria Quesada Bruna Raquel Ledesma Moraga Joel Fabregat Palau Fco. Jesús Cazorla."— Transcripción de la presentación:

1 Energia Eòlica  Grup a favor: Anna Bachs Herrera Eva Ortiz de Pinedo Salas Maria Quesada Bruna Raquel Ledesma Moraga Joel Fabregat Palau Fco. Jesús Cazorla Luzón

2 Índex  Què són les energies renovables?  Què és l’energia eòlica?  Com funciona i com genera electricitat?  Què són els parc eòlics?  Manteniment dels aerogeneradors.  Avantatges.

3  són les energies que provenen de fonts inesgotables (vent, Sol, aigua, matèria).  aquestes fonts aporten una gran quantitat d’energia en si mateixes i, es poden regenerar (sempre n’hi ha). Què són les energies renovables ?

4 Què és l’energia eòlica?  L’ésser humà l’ha utilitzat des de sempre.  Aprofita la força del vent per generar electricitat.  El vent és l’aire en moviment; aquest es produeix pels corrents de convecció.  Corrent de convecció: l’aire fred puja i el calent baixa, té forma de cicle, alhora provoca una força.  Durant el dia, l’aire del continent està calent i el de l’oceà està fred, durant la nit és al revés.  L’electricitat es genera quan es mouen les aspes dels aerogeneradors gràcies al vent.

5  Tipus de turbines dels aerogeneradors:  HORiTZONTAL: La més utilitzada. Fa una alçada de 20 pisos i les aspes fan 60,96 m.  VERTiCAL: Les seves aspes van des de sota fins a la part superior de l’estructura. La més comuna és la Darrerius. Fa 30,48 m d’alçada i 15,24 d’amplada.

6 Com funciona i com genera electricitat?  Quan el vent mou les hèlixs de l’aerogenerador, s’activa un mecanisme d’engranatges, que transforma la baixa velocitat de l’eix del rotor en alta velocitat de rotació del generador elèctric.  Existeixen 2 tecnologies de generadors elèctric: multi-pols i d’imants permanents. Les segones no requereixen una caixa multiplicadora (qui transforma la baixa en alta velocitat).  La “jaula de ardilla” juntament amb el moviment del rotor indueix el corrent elèctric altern, gràcies a uns imants que hi ha.

7 Què són els parcs eòlics?  Són un conjunt de turbines o aerogeneradors eòlics utilitzats per poder produir energia elèctrica a partir de la força del vent.  Cadascun d’ells acostumen a tenir dotzenes de turbines esteses en una gran àrea.  Es construeixen en zones on hi h prou vent com per a que es pugui produir electricitat.

8 Manteniment dels aerogeneradors.  Objectiu: avançar-se en el temps a les averies i vetllar per l’estat òptim de les instal·lacions.  Protocol de treball:  Revisar i ajustar tots els cargols.  Comprovar l’estat dels cables.  Inspecció visual de les hèlixs.  Les parts de l’aerogenerador a l’hora de realitzar les inspeccions del manteniment són:  Rodaments.  Tots els cargols.  Cablejat.  Hèlixs.  Esmorteïdor.  Greixatge.

9 Avantatges:  “[…] El mejor ejemplo del éxito es que, a día de hoy, España es el primer país de Europa y el segundo en el mundo en potencia solar termoeléctrica instalada; el segundo de Europa y el cuarto en el mundo en eólica ; el segundo en fotovoltaica, tanto en Europa como en el mundo, y el tercer país de Europa en energía minihidráulica. […]” Miguel Sebastián Gascón (Ministerio de Industria, Turismo y Comercio)  “[…]IBERDROLA RENOVABLES, líder mundial en energía eólica[…]”  “[…]Por países, España representa el 50,4% del beneficio bruto de explotación de la Compañía, Estados Unidos el 25,7%, Reino Unido el 7,7% y el resto del mundo (ROW) el 10,8%, mientras que el área de gas contribuye con un 5,4% del total.[…]” Sala de prensa de IBERDROLA  “[…]Sólo en el 2007 el crecimiento de esta fuente renovable fue del 27% y España, junto a China y Estados Unidos, fue uno de los que lideraron este incremento.[…]” www.solitu.eswww.solitu.es patrocinado por GAS NATURAL  “[…] La indústria eòlica Europea és avui en dia capdevantera a escala mundial, tant pel que fa el seu nivell de desenvolupamen tecnològic com el seu volum de producció, que representa el 50% del mercat internacional.[…]” Institut Catala d’Energia (INCAEN)

10 FÀCIL MANTENIMENT DELS CAMPS EOLICS  Optimització de la producció  Com aconseguir-ho? “[…] (Mantenimiento preventivo) + solución de averías (mantenimiento correctivo) + correcto análisis e interpretación de los datos obtenidos para preveer problemas. “[…] “[…] M antenimiento predictivo = operación ágil y correcta de los parques eólicos. “[…] MAECO (Montaje y Mantenimiento de Parques eólicos) Té una sèrie de controls:  Operacions.  Manteniment preventiu.  Manteniment correctiu.  Manteniment predictiu. ¿SABIES QUÈ?...Els molins tenen 98% de disponibilitat, només estan fora de servei 8 cops l’any. Cada 4, es fan servir manteniment i la reparació i la resta el temps que tardar detectar una anomalia, arribada del equip manteniment.

11 Primeres matèries El ventPetroliGas natural Nitrogen, Urani, Plutoni Importació i exportació No es necessari Origen països subdesenvolupats, costos alts Extracció Molins de ventPous de petroliPous perforació Mines

12 NNo emet CO 2 : NNo fa falta cremar materials per produir electricitat. NNo cal transportar les matèries primeres ni extraure-les, el fum de la maquinària que ho fa emet CO 2. EEl CO 2 emès per les màquines augmenta l’efecte hivernacle. LLa fauna, la vegetació, el sòl i els éssers humans surten beneficiats. RRendibilitat vers les altres energies: EEs poden construir parcs eòlics en qualsevol tipus de sòl. NNo empitjora l’efecte hivernacle. EEvita la pluja àcida. CCom les altres energies renovables, la font d’energia és gairebé infinita. LLa construcció de parcs eòlics no és gaire costós vers les altres instal·lacions per produir energia. EEs compensen molt ràpid els diners invertit amb la producció d’electricitat.

13 Bibliografia  http://www.infoeolica.com/ambiente.html http://www.infoeolica.com/ambiente.html  http://www.coac.net/mediambient/renovables/energia_eolica/co ncep_aplic.htm http://www.coac.net/mediambient/renovables/energia_eolica/co ncep_aplic.htm  http://www.atinachile.cl/content/view/65484/Ventajas-y- desventajas-de-la-energia-Eolica.html http://www.atinachile.cl/content/view/65484/Ventajas-y- desventajas-de-la-energia-Eolica.html  http://www.revistafuturos.info/futuros14/energia_eolica.htm http://www.revistafuturos.info/futuros14/energia_eolica.htm  http://www.wwindea.org/technology/ch01/estructura-en.htm http://www.wwindea.org/technology/ch01/estructura-en.htm  http://www.wwindea.org/technology/ch03/estructura-en.htm http://www.wwindea.org/technology/ch03/estructura-en.htm  http://www.eia.doe.gov/kids/energy.cfm?page=wind_home- basics http://www.eia.doe.gov/kids/energy.cfm?page=wind_home- basics  http://www.aeeolica.es/contenidos.php?c_pub=9 http://www.aeeolica.es/contenidos.php?c_pub=9  http://www.energias- renovables.com/energias/renovables/index/pag/eolica/botid/3/c olright/eolica/tip/articulo/title/Ir%20a%20E%C3%B3lica/pagid/14364 / http://www.energias- renovables.com/energias/renovables/index/pag/eolica/botid/3/c olright/eolica/tip/articulo/title/Ir%20a%20E%C3%B3lica/pagid/14364 /  http://www.energias- renovables.com/energias/renovables/index/pag/eolica/botid/3/c olright/eolica/tip/articulo/title/Ir%20a%20E%C3%B3lica/pagid/14250 / http://www.energias- renovables.com/energias/renovables/index/pag/eolica/botid/3/c olright/eolica/tip/articulo/title/Ir%20a%20E%C3%B3lica/pagid/14250 /  www.solitu.es www.solitu.es  http://www.nature.com/news/2010/101201/full/468624a.html http://www.nature.com/news/2010/101201/full/468624a.html  http://www.nature.com/scientificamerican/journal/v302/n6/full/sci entificamerican0610-23.html http://www.nature.com/scientificamerican/journal/v302/n6/full/sci entificamerican0610-23.html  http://www.electrotecnia.net/profesionales/docs/mans/mimi1500. pdf http://www.electrotecnia.net/profesionales/docs/mans/mimi1500. pdf


Descargar ppt "Energia Eòlica  Grup a favor: Anna Bachs Herrera Eva Ortiz de Pinedo Salas Maria Quesada Bruna Raquel Ledesma Moraga Joel Fabregat Palau Fco. Jesús Cazorla."

Presentaciones similares


Anuncios Google