La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

IES-SEP Esteve Terradas Departament d’arts gràfiques

Presentaciones similares


Presentación del tema: "IES-SEP Esteve Terradas Departament d’arts gràfiques"— Transcripción de la presentación:

1 IES-SEP Esteve Terradas Departament d’arts gràfiques
Trobada informativa de pares i mares d’alumnes /as 16 de octubre de 2008

2 Què i com ho fem

3 Quina és la nostra característica?
Som una escola oberta i adaptable als canvis i necessitats tecnològiques. Com és la formació que donem? Òptima que faciliti al professional adaptar-se a les necessitats del lloc de treball.

4 Quin és el nostre objectiu?
Per quí treballem? Per les famílies i el sector gràfic. Quin és el nostre objectiu? Formar els nostres alumnes/as en les vessants aptitudinals i actitudinals.

5 El sector gràfic

6 Característiques del sector gràfic
Entre els serveis i l’indústria. La Indústria Gràfica engloba el conjunt d’empreses especialitzades en els diferents processos de la producció d’un producte gràfic. Innovador i creatiu. Vinculat al món de la comunicació i la cultura. En constant evolució tecnològica. Amb aparició de noves professions.

7 Subsectors Segons el Conveni Col·lectiu Nacional
d’Arts Gràfiques i Manipulats de Paper i Cartró i Editorials i Indústries Auxiliars, el sector s’estructura de la següent forma: Preimpressió Impressió Postimpressió Manipulats de paper i cartró Editorials

8 Dades econòmiques del sector
És el segon sector industrial espanyol en contractació de mà d’obra. Nombre de treballadors 2 vegades més que la indústria del plàstic, 2’5 vegades més que la del ciment, guix i formigó, 3 vegades més que la del calçat. Facturació Igual que la indústria del ciment, guix i formigó, 678 milions d’euros més que la de la confecció, Mig milió d’euros més que la làctia. Dades FEIGRAF.

9 Evolució de l’ocupació i del nombre d’empreses
Dades FEIGRAF.

10 Distribució d’empreses per Comunitats Autònomes
Dades INE.

11 Ocupació per Comunitats Autònomes
Dades INE.

12 Ocupació per nivell de formació
Dades INE.

13 Els Cicles Formatius

14 Esquema bàsic del nostre Sistema Educatiu
Ó N L A B O R N5 Llicenciatures Universitàries N4 Diplomatures Universitàries Cicles Formatius de grau superior N3 Batxillerats PA Cicles Formatius de grau mitjà N2 N1 ESO N1 Nivell de Qualificació Professional PA Prova d’accés

15 Els Cicles Formatius a l’Esteve Terradas
Cicle Formatiu de Grau Mitjà Preimpressió en Arts Gràfiques (2 anys) Cicle Formatiu de Grau Superior Disseny i producció editorial (2 anys)

16 Crèdits al CFGM Preimpressió
(1er. Curs) Sistemes informàtics en la preimpressió, 90 h. Composició i compaginació de textos, 225 h. Preparació i digitalització d’imatges, 96 h. Reproducció i tractament d’imatges, 270 h. Processos d’arts gràfiques, 140 h. Relacions en l’equip de treball, 70 h. Formació i orientació laboral, 70 h.

17 Crèdits al CFGM Preimpressió
(2on. Curs) Integració i filmació de textos i imatges, 270 h. Muntatge i obtenció de la forma impressora, 120 h. Primeres matèries en arts gràfiques, 120 h. Administració, gestió i comer. pymes, 60 h. Sintesi, 95 h. Formació en centres de treball, 380 h.

18 Implantació del CFGM Preimpressió
Dades MEC.

19 Crèdits al CFGS Disseny i Producció editorial
(1er. Curs) Creació gràfica, 210 h. Organització de la producció editorial, 175 h. Preimpressió, 210 h. Organització de la producció gràfica, 132 h. Costos de producció, 78 h. Materials de producció en arts gràfiques, 140 h. Formació i orientació laboral, 70 h.

20 Crèdits al CFGS Disseny i Producció editorial
(2on. Curs) Realització de maquetes i arts finals, 145 h. Administració editorial, 116 h. Control de procés de preimpressió, 116 h. Gestió de la qualitat, 120 h. Relacions en l’àmbit de trabell, 60 h. Sintesi, 108 h. Formació en centres de treball, 380 h.

21 Implantació del CFGS Disseny i Producció editorial
Dades MEC.

22 Professors/es d’arts gràfiques
CFGM Preimpressió CFGS Disseny i Producció Càrrec 1er. Curs 2on. Curs Barnadas, Merce X Serigrafia Blasco, Laia Departament Cacho, Emiliano Tutor AGM1 Formentí, Josep Cap depart. Hermosín, Manuel Audiovisuals Jiménez, Francesc Tutor AGS2 Mora, Jordi Coord. Ext. Reverte, Sergi Coord. FCT Tost, Pepi Tutora AGS1 Tria, Núria Tutora AGM2

23 Promoció de primer curs
Si es superen un 75% del total d’hores del Curs. Assistència obligatòria Més del 10% de faltes = pèrdua avaluació contínua. En cas que quedi quelcom pendent... Com recuperar? Convocatòria ordinària durant el crèdit. Una convocatòria extraordinària al juny. Fins un màxim de 4 convocatòries.

24 Vostés fa anys que es preocupen pel
seu fill/a, nosaltres ens hi posem ara. Junts som l’equip que fara d’ell/a una bona persona i un excelent tècnic. Treballem per ell/a, val la pena!

25 Fi de la presentació Torn obert de paraules


Descargar ppt "IES-SEP Esteve Terradas Departament d’arts gràfiques"

Presentaciones similares


Anuncios Google