La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’hoquei.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’hoquei."— Transcripción de la presentación:

1 L’hoquei

2 L'hoquei és un esport d’equip, que consisteix en colpejar pilota amb l'estic cap a la porteria que està defensada per l'equip contrari, l'objectiu del joc consisteix en marcar gols. Les Modalitats que es practiquen són: Hoquei sobre herba Hoquei sobre patins Hoquei sobre patins de linia Hoquei sobre gel Hoquei subaquàtic Hoquei sala (que és en el que nosaltres ens centrarem per la facilitat de poder-lo practicar a les nostres classes, però sempre adaptant regles segons les nostres necessitats) En totes les modalitats és necessari uns estics ( instrument de`plàstic, fusta o fibre de vidre), una porteria (de mides bastants reduïdes) i una pilota petita

3 L’hoquei sala Suposa dominar el cos i una pilota fent servir un estic, és a dir tenir un gran domini de la coordinació dinàmica especial L’ Hoquei sala és un esport que es disputa entre dos equips de sis jugadors (cinc jugadors de pista i un porter), amb dues porteries (una a cada costat del camp) i en el qual els jugadors utilitzen un estic o pal de fusta, plàstic o fibre de vidre amb forma corba per conduir una pilota de cautxú, amb la finalitat d'introduir-la en la porteria del rival. La durada d'un partit serà de dos períodes de 20 minuts cadascú, amb un descans de 5 minuts, durant el qual els equips canviaran de camp i de banqueta. Les dimensions d’un camp són de 40x20 metres amb bandes d’1 m. d’alçada. Les porteries seran de 3x 2m.

4 REGLES PRINCIPALS: Tret que es jugui amb consideració envers els altres, l'hoquei pot resultar perillós. Aquestes regles prohibeixen les accions que afectin a la seguretat de tots els jugadors. La intervenció dels jugadors en el joc és regulada mitjançant regles bàsiques. Hi ha gestos tècnics que poden realitzar-se i una altra accions de joc que no estan permeses, per les quals hi ha previstes determinades sancions. Les pricipals són El contacte amb la pilota només es pot fer amb l’estic, llevat del porter, que ho pot fer amb les mans dins dels límits de l’àrea de porteria, però sense retenir-la No es pot elevar la pilota, excepte en el xut a porteria Per fer gol cal llançar la pilota des de dins de l’àrea No es pot llençar l’estic L’estic no es pot aixecar per sobre del maluc Les faltes voluntàries comeses fora de l’àrea pròpia se sancionen amb un penalty còrner (servei des de el còrner) Les faltes voluntàries comeses dins de l’àrea pròpia se sancionen amb un penalty stroke (xut des de el punt de càstig)

5 TÈCNICA Presa de l’estic: La mà menys hàbil es col.loca a l’extrem , i la més hàbil per sota uns 20 cm. Aquesta és la que relment controla l’estic. Conducció de la pilota: s’agafa l’estic amb les dues mans sempre que es pugui. La pilota es pot portar amb la dreta o esquerra de l’estic, tot i que normalment es fa amb la dreta i el revés s’utilitza en trams breus o amb l’intenció d’amagar la pilota al contrari Rebre la pilota o aturar-la: s’ha d’ntentar amortiguar la pilota, i per això col.loquem l’estic inclinat cap a la direcció d’on ve la bola Empènyer i colpejar: s’ha de practicar molts aquests gestos per dominar la passada i el xut. Encertar l apotència apropiada i la direcció serà el que pretenem. El PUSH és l’empenta més utilitzada: s’executa amb les cames una mica separades i la bola davant a l’altura del peu esquerra, i donant un fort impuls amb la mà hàbil en la direcció que volem, acompanyant el cos amb un semigir en aquesta direcció Entrada: El Tarckle és l’acció què el defensor llança el seu pal cap a la bola per intentar treure-li al contrari

6 En resum S'ha de colpejar la pilota amb la part plana de l'estic (push)                                       Es pot córrer amb la pilota controlada en la part plana de l'estic.                                       Es pot rebre la pilota amb l'estic.                                       S'ha d'agafar l'estic amb les dos mans.                                       Pots llevar la pilota al jugador/a contrari/a amb l'estic, sense tocar l'estic del contrari (tackle)                                        També cal saber que no està permés: Llançar l'estic per a intentar tocar la pilota, per a aconseguir-la o robar-se-la a un contrari/a.                                        Espentar, colpejar o agafar un jugador/a de l'equip contrari, tant a amb li estic, com amb el cos.                                         Els jugadors de camp, no poden utilitzar els peus. La pilota ha d'anar pel sòl quan es colpeja.

7 Desenvolupament del Joc
Ofensiu El teu equip ataca, quan té la possessió de la pilota. Els objectius de l'equip atacant són: Mantindre la possessió de la pilota. Intentar al cercle de l'equip contrari. Intentar desmarcar-nos per a aconseguir que ens passen i poder llançar a porteria. Intentar ficar un gol Joc Defensiu El teu equip està defenent quan no té la possessió de la pilota. El que ha de fer l'equip és: Intentar recuperar la pilota. Intentar que l'equip contrari, no arribe a la zona de tir. Pressionar perquè l'equip contrari no tire a porteria. Defendre la porteria.


Descargar ppt "L’hoquei."

Presentaciones similares


Anuncios Google