La descarga está en progreso. Por favor, espere

Presentaciones similares

Presentación del tema: "Octubre de 2003 BREU ESTUDI DE LES QUATRE PRIMERES REGLES DE JOC Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana."— Transcripción de la presentación:

1 Octubre de 2003 BREU ESTUDI DE LES QUATRE PRIMERES REGLES DE JOC Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol

2 Octubre de 2003 Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol OBJETIU REPÀS DE LES REGLES DE JOC 1-4, DESTACANT ELS PUNTS MÉS SIGNIFICATIUS D’ELLES ÍNDEX Regla 1. El terreny de joc Regla 2. La duració del partit, senyal final i time-out Regla 3. La Pilota Regla 4. L’equip, substitucions, equipacions Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

3 Regla 1. El terreny de joc Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 - Rectange de 20m x 40 m - LÍnies de banda - LÍnies de porteria - Línies de gol - Línies de 7 m - Línies de cop franc - Linia central - Linia de canvi 8 cm ample 5 cm ample Línies de canvi a 4,5 m de la linia central Totes formen part de la superfície que delimiten Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

4 Regla 1. El terreny de joc Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 LA PORTERÍA Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

5 Regla 2. Duració de partit Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 Jugadors > 16 anysDos temps de 30 minuts (10 de descans) Pròrroges de 5 minuts amb 1 minut de descans Infraccions i c. antiesportiva que tinguin lloc abans, o simultáneament amb senyal final HAN DE SANCIONAR-SE ÀRBITRES SÓN ELS RESPONSABLES DEL TEMPS DE JOC Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

6 Regla 2. Duració del partit Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 HA DE SENYALAR-SE TIME-OUT QUAN: 1) Es sanciona amb 2 minuts d’exclusió, desqualificació o expulsió 2) Llançament de 7 metres 3) Quan es concedeix un Time-Out d’equip 4) Substitucions antirreglamentares o un jugador “adicional” entra al terreny de joc 5) Sona el senyal del cronometrador o del Delegat Técnic 6) Quan és necessari que els àrbitres consultin Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

7 Regla 3. La Pilota Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 - Material de cuir o sintètic - No brillant. No lliscant - 2 pilotes a cada partit - Els àrbitres decideixen quan utilizar una pilota reserva HOMESDONES > 16 anys 58 - 60 cm 425 - 475 g 54 - 56 cm 325 - 375 g ----- 12 – 16 anys> 14 anys 8 - 12 anys8 - 14 anys 50 - 52 cm 290 - 330 g Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

8 Regla 4. L’equip, substitucions, equipacions Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 PER EQUIP MÀXIM JUGADORS INSCRITS A L’ ACTA.14(*) MÁXIM JUGADORS A PISTA7 MÍNIMO JUGADORES PARA INICIAR PARTIDO5 JUGADORS MÍNIMS PER SUSPENDRE EL PARTIT(**) MÀXIM OFICIALS (INCLOSOS RESPONSABLE)4 (*) ES POT COMPLETAR L’EQUIP EN QUALSEVOL MOMENT INCÓS A LA PRORROGA. (**) DECISIONS DELS ÀRBITRES. - Un jugador o oficial Present abans de l’inici POT JUGAR/PARTICIPAR No present abans de l’inici INCLÓS A L’ACTA DEMANAR PERMIS Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

9 Regla 4. L’equip, substitucions, equipacions Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana de Handbol Octubre de 2003 Jugadors del mateix equip han de vestir - uniformes idéntics - porter que es distingeixi - no està permès objectes que puguin ser perillosos Un jugador ha d’abandonar el terreny de joc si està sangnant/sang a l’uniforme En cas de jugador lesionat Només dos dels oficials poden entrar al Terreny de joc a ajudar al jugador Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla

Descargar ppt "Octubre de 2003 BREU ESTUDI DE LES QUATRE PRIMERES REGLES DE JOC Andreu Marín Lorente & Ignacio García Serradilla Comité d’Àrbitres de la Federació Catalana."