La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015"— Transcripción de la presentación:

1 Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015
Informacions diverses: Canvi en el decret d’homologacions RD967/2014 Canvi en els documents de títols: sol·licitud i CST Posada en marxa de l’e-certificat per als estudis de Grau Publicació del nou RD 22/2015 d’expedició de SETS Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015

2 Canvi en el decret homologacions (I)
Reial Decret 967/2014, de 21 de novembre, pel qual s'estableixen els requisits i el procediment per a l'homologació i declaració d'equivalència a titulació a nivell acadèmic universitari oficial i per a la convalidació d'estudis estrangers d'educació superior, i el procediment per determinar la correspondència als nivells del marc espanyol de qualificacions (MECES) per a l'educació superior dels títols oficials d'Arquitecte, Enginyer, llicenciat, arquitecte tècnic, enginyer tècnic i diplomat.

3 Canvi en el decret homologacions (I)
En aquest decret es regula: -L'homologació de títols estrangers pels corresponents títols de grau i de màster que donin accés a una professió regulada a Espanya. -S'encarrega d'aquest procediment el Ministeri i atorga la corresponent credencial d'homologació la Subdirecció General de Títols i Reconeixement de Qualificacions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. S’inscriuen en la Secció Especial del Registre Nacional de titulats. -Es pot detectar la necessitat de cursar requisits formatius complementaris només per a les homologacions de Graus i màster que donin accés a una professió regulada a Espanya i ho comunica el Ministeri a l'estudiant. Aleshores aquests requisits formatius els estudiants els poden sol·licitar de cursar a la universitat de la seva elecció. -La UAB ha derogat la Normativa d’homologacions de Màster en el darrer canvi normatiu realitzat en els textos refosos.

4 Canvi en el decret homologacions (II)
En aquest decret es regula: Per la resta de títols estrangers (els que no donen accés a una professió regulada a Espanya) només els dóna la possibilitat d'obtenir la declaració d'equivalència a un nivell acadèmic i a la titulació corresponent a una àrea i camp específic. S'encarrega d'aquest procediment el Ministeri i atorga una certificació la Subdirecció General de Títols i Reconeixement de Qualificacions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport. S'inscriuen en la Secció especial del Registre Nacional de titulats. No hi ha la possibilitat de cursar requisits formatius complementaris. S’estableix la declaració d'equivalència de doctor enlloc d’homologació de doctors. S'encarrega la universitat. S'ha d'expedir un certificat d'equivalència per part de la universitat, prèviament però s'ha d'inscriure-hi en la secció especial del RNT. S’ha recollit les modificacions a la normativa de la UAB i està publicat en els textos refosos.

5 Canvi en el decret homologacions (III)
En aquest decret es regula: -Estableix que la convalidació d'estudis estrangers per estudis universitaris espanyols parcials correspon a la universitat on l'interessat sol·liciti la convalidació. Els criteris de convalidació els fixa el Consell d'universitats. Només si el títol estranger dona accés a una professió regulada es pot optar entre homologació o convalidació d'estudis, però no simultàniament. Si es denega l'homologació es pot sol·licitar convalidació parcial.

6 Canvis en els documents de títols: Sol·licitud i CST
S'ha modificat el certificat substitutori del títol arrel de la publicació del RD22/2015, on s'estableix que el document té data de caducitat d'un any des de la seva emissió. S'ha demanat al proveïdor que inclogui com a data del document, la data de la seva impressió. De manera que cada vegada que s'imprimeixi el document es recollirà la nova data, i així es comptarà un any des de la seva impressió. S'ha inclòs en la sol·licitud del títol una nova frase per la qual l'estudiant manifesta que ha incorporat totes les assignatures en el seu expedient abans de sol·licitar el títol. Aquesta declaració de l'estudiant està orientada a què una vegada hagi sol·licitat el títol no pugui reclamar la incorporació d'unes pràctiques extra-curriculars al seu expedient.

7 Publicació de RD 22/2015 per a l’expedició del SET corresponent als estudis de Grau i Màster regulats per al RD 1393/2007 (I) Publicació del nou RD22/2015 el 7 de febrer de 2015 que regula l'expedició de SET dels estudis estructurats pel RD1393 de Grau i de Màster. La UAB no ha expedit cap SET d'aquests col·lectius perquè estàvem esperant a la publicació d'aquest decret. Hem realitzat diverses reunions, amb les àrees implicades de la UAB, així com amb altres universitats i també amb el proveïdor informàtic per a consensuar els continguts del SET. L'objectiu és comença a treballar en els nous continguts de cara al proper curs acadèmic i a mesura que l’OQD li sigui possible ens enviarà les dades que es necessiten per a poder confeccionar el SET aquest curs acadèmic. Tan aviat com el proveïdor informàtic ens habiliti els nous camps ja es podrà començar a incloure la informació.

8 Publicació de RD 22/2015 per a l’expedició del SET corresponent als estudis de Grau i Màster regulats per al RD 1393/2007 (II) Els principals canvis que s'han recollit en el decret són: - el document inclourà el NRN del títol imprès a totes les pàgines del SET, així com, la inclusió d'aquesta numeració en el numero d'identificació del SET de l'estudiant - s'amplia la informació de titulació, incloent informació referent a: objectius, competències, resultats d'aprenentatge. Aquesta informació s'haurà de facilitar des de l'àmbit responsable de la titulació i de manera sintètica i entenedora per a l'estudiant. es detallarà informació sobre les mencions de qualitat, tant la denominació com la seva vigència: a nivell d'universitat, centre i titulació. Les mencions de qualitat que podem incloure són: campus Excel·lència, segell Erasmus Mundus, segell EUR-ACE, segell ABET. S'arbitrarà un circuit per a facilitar aquesta informació.

9 Publicació de RD 22/2015 per a l’expedició del SET corresponent als estudis de Grau i Màster regulats per al RD 1393/2007 (III) -en referència a les titulacions conjuntes estrangeres: es demanarà nova informació com ara, el nom de la titulació conjunta en les universitats participants, la descripció del sistema de educatiu de les universitats del consorci, descripció de taula d'equivalències de les qualificacions de les diferents universitats participants del consorci. en el cas que es realitzi la docència de la titulació en una institució/centre diferent del que atorga el títol s'haurà de detallar el seu nom. S’inclourà en el SET com un organisme que imparteix docència. s'inclourà informació genèrica de la titulació, com ara el nivell corresponent: MECES i MECU/EQF.

10 Publicació de RD 22/2015 per a l’expedició del SET corresponent als estudis de Grau i Màster regulats per al RD 1393/2007 (IV) El nivell MECES es correspon al Marc Espanyol de Qualificaciones per a l’Educació Superior. Existeixen 4 nivells: Tècnic Superior, Grau, Màster i Doctor. El nivell MECU es correspon al Marc Europeu de Qualificacions. Existeixen 8 nivells que es troben detallats en la disposició final segona del RD22/2015. també s'ha detallat a nivell de l'expedient les classes d'assignatura: treball fi d'estudis i pràctiques. Aquest fet ens obligarà a realitzar canvis a nivell del pla d'estudis per a poder identificar aquestes assignatures dins de cada pla d'estudis i dins de cada expedient. Ens posarem en contacte amb vosaltres per a comunicar-vos com haurem d'actuar

11 Posada en marxa E-certificat de Grau
Es posarà en marxa el proper 4 de maig l’emissió d’e-certificats per als estudiants de grau. Està encara pendent d'entrega per part del proveïdor informàtic la inclusió del camp d'observacions en el e-certificat emès des de secretaria. De moment es seguirà sense incloure les dades d'accés en el e-certificat fins que no es resolguin algunes incidències ja reportades. Una vegada posat en marxa aquest nou col·lectiu, es continuarà amb l’emissió de l’e-certificat del col·lectiu de doctors anteriors a l'EEES.

12 Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015
Gràcies per la vostra atenció Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015


Descargar ppt "Àrea d’Afers Acadèmics 21 d’abril de 2015"

Presentaciones similares


Anuncios Google