La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"— Transcripción de la presentación:

1 Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
El certificat

2 El certificat. Definició
Document administratiu mitjançant el qual un funcionari públic o una persona autoritzada dóna fe d’un fet, del contingut d’un document, de les circumstàncies que consten en arxius, registres, llibres d’actes, etc. Poden expedir certificats, per exemple, secretaris, gerents, vicerectors, directors tècnics, caps de secció, etc.

3 El certificat. Característiques
Tractament personal de l’emissor: primera persona del singular (jo) o, de vegades, tercera (ell/ella). Com que el certificat no té un destinatari explícit, la redacció ha de ser impersonal i les referències al destinatari han de ser en tercera persona. El certificat ha d’identificar clarament la persona a la qual fa referència el contingut.

4 El certificat. Estructura (I)
Capçalera. Identificació de qui signa el certificat (nom, cognoms i càrrec). Poden usar-se les locucions explicatives en qualitat de o com a. Cos del certificat: CERTIFIQUE: Que... A continuació, cal escriure la identificació de la persona de qui parla el certificat i, després, allò que es reconeix oficialment mitjançant el certificat. Identificació de la persona a la qual fa referència el certificat: nom i cognoms, núm. del document d’identitat, relació d’aquesta amb la institució que expedeix el certificat. Quan s’ha de certificar més d’un fet és preferible numerar els diversos apartats i separar-los per paràgrafs. És convenient deixar una sagnia entre la fórmula CERTIFIQUE: i el cos del certificat.

5 El certificat. Estructura (II)
Fórmula de certificació: I, perquè conste, signe aquest certificat. I, perquè així conste, a petició de la persona interessada, signe aquest certificat. I perquè conste i tinga els efectes que corresponguen, signe aquest certificat. Signatura. En els casos que el certificat necessita el vistiplau d’una altra persona, cal situar-lo a la dreta, un poc més avall de l’altra signatura, amb l’estructura següent: vistiplau / càrrec / signatura / nom i cognoms. Datació.

6 El certificat. Fraseologia
Introducció al cos: Que, d’acord amb la documentació que tenim en aquest Servei, el senyor... Que, dels antecedents que hi ha en els nostres arxius, resulta que... Que el senyor (...) està matriculat dels cursos... Que, segons la documentació de què disposem,... Fórmula final: I, perquè conste, signe aquest certificat amb el vistiplau de... I, perquè així conste, i a l’efecte de (...), expedisc aquest certificat.

7 El certificat. Remarques (I)
No s’ha d’escriure en la mateixa frase la fórmula final i la datació: * I, perquè conste, signe aquest certificat a Elx, a vint-i-u de març de 2004. És innecessari destacar amb majúscules o negreta el nom de l’emissor o de la persona a qui es refereix el certificat. Cal evitar qualsevol fórmula de tractament protocol·lari.

8 El certificat. Remarques (II)
Quan amb el certificat volem donar fe de la participació d’una persona en una activitat determinada (un curs, un projecte, etc.), podem incloure totes les dades relatives a aquesta activitat en un paràgraf a banda, limitat per dues línies horitzontals i situat entre el cos del certificat i la fórmula final: Característiques del projecte: Codi: AE5-04 Títol: “Estudi de la fauna autòctona en els ecosistemes valencians” Durada: de l’1 de gener al 31 de desembre de Subvenció: €

9 El certificat. Esquema visual
Capçalera Identificació de qui signa el certificat CERTIFIQUE: Que, d’acord... Fórmula final Signatura Vist i plau Càrrec (Signatura) Nom i cognoms Datació


Descargar ppt "Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós"

Presentaciones similares


Anuncios Google