La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Taula periòdica dels elements - Explicada -.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Taula periòdica dels elements - Explicada -."— Transcripción de la presentación:

1 taula periòdica dels elements - Explicada -

2 ¿Què es la taula periòdica dels elements?
La taula periòdica és una representació esquemàtica mitjançant la disposició en una graella o taula dels elements químics, ordenats per nombre atòmic creixent i de forma que s'hi reflecteix la llei periòdica. La llei periòdica va ser formulada per Dmitri Mendeléiev, això és, la semblança dels elements químics cada cert nombre de nombres atòmics.

3 ¿com s’agrupen els elements?
Els elements s'agrupen així: 4 blocs segons les seves configuracions electròniques (bloc s, bloc p, bloc d i bloc f), 7 períodes, (fileres), 18 grups o famílies, (columnes), amb propietats físiques i químiques molt similars (per exemple grup dels halògens, grup dels gasos nobles,...). 10 sèries o grups d'elements amb propietats semblants però més generals que les famílies. La primera taula periòdica fou concebuda el Posteriorment aquesta taula original va ser modificada per incloure grups d'elements que no havien estar predits, com per exemple: gasos nobles, lantànids..., o que se sintetitzarien a laboratoris (actínids).

4 estructura A la taula periòdica els elements s'ordenen per ordre creixent de nombre atòmic i en files (en horitzontal), de manera que els elements que tenen propietats químiques i físiques semblants queden situats en les mateixes columnes (en vertical). A les files d'elements les anomenen períodes i n'hi ha 7, numerats de l'1 al 7 començant per la part superior. No tots tenen el mateix nombre d'elements: el període 1 en té 2, l'hidrogen i l'heli; els períodes 2 i 3 en tenen 8 cadascun; els períodes 4 i 5 en tenen 18 cadascun; i els períodes 6 i 7 en tenen 32 cadascun.

5 Taula periòdica d’elements
Aquesta finalment es la moderna i oficial de la IUPAC*, amb els elements químics coneguts. *IUPAC és La Unió Internacional de Química Pura i Aplicada.

6 CODIFICACIÓ DELS NOMBRES ÀTOMICS
En blau són líquids a temperatura i pressió estàndard (TPE).

7 CODIFICACIÓ DELS NOMBRES ÀTOMICS
En verd, són gasos a TPE.

8 CODIFICACIÓ DELS NOMBRES ÀTOMICS
En gris/negre, són sòlids a TPE.

9 CODIFICACIÓ DELS NOMBRES ÀTOMICS
En vermell, són sintètics (tots són sòlids a TPE).

10 ¿més? Informació ampliada (jo l’he resumida) a la Viquipèdia.
Col·laboradors de Viquipèdia, "Taula periòdica," Viquipèdia, l'Enciclopèdia Lliure, //ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Taula_peri%C3%B2dica&oldid= (descarregat 5 de maig de 2015).


Descargar ppt "Taula periòdica dels elements - Explicada -."

Presentaciones similares


Anuncios Google