La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Títol: Una proposta d'utilització de la plataforma educativa Moodle en circuits i dispositiu electrònics Autor(s): Raúl Fernández-García, Ignacio Gil Centre,

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Títol: Una proposta d'utilització de la plataforma educativa Moodle en circuits i dispositiu electrònics Autor(s): Raúl Fernández-García, Ignacio Gil Centre,"— Transcripción de la presentación:

1 Títol: Una proposta d'utilització de la plataforma educativa Moodle en circuits i dispositiu electrònics Autor(s): Raúl Fernández-García, Ignacio Gil Centre, departament: EET, Departament d’Enginyeria Electrònica Resum (màxim 100 paraules): Es presenta una proposta que utilitza la plataforma Moodle com a eina addicional per a l'ensenyament de circuits i dispositius electrònics. L'ús dels recursos disponibles a Moodle permet una avaluació i un seguiment continu dels alumnes al llarg del curs independentment de la mida del grup. La proposta s'ha implementat en la titulació de Grau d'Enginyeria de Sistemes Audiovisuals de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa. Els resultats confirmen que amb aquesta proposta la dedicació dels alumnes a l'assignatura augmenta respecte a una metodologia tradicional. Aquesta major dedicació dels alumnes es veu reflectida en un increment significatiu del rendiment acadèmic. Paraules clau: Moodle, e-learning, enginyeria, electrònica, circuits, dispositius.

2 Índex Descripció de la assignatura Entorn Virtual Recursos utilitzats
Resultats Conclusions

3 Pla d’estudis Grau en Enginyeria de Sistemes Audiovisuals.
Ordre CIN/352/2009: Q1 Càlcul Àlgebra Fonaments d’Informàtica Física Tecnologies mediambientals i sostenibilitat Q2 Anàlisi de Fourier i equacions diferencials Circuits i dispositius electrònics Estructura de dades i orientació a objectes Electrònica digital Q3 Probabilitat i processos estocàstics Economia i gestió d’empresa Bases de dades Electrònica analògica Senyals i sistemes Q4 Implementació de Sistemes Audiovisuals Comunicacions analògiques i digitals Fonaments de xarxes telemàtiques Processadors digitals Acústica Q5 Gestió i distribució del senyal audiovisual Equips de so Serveis i aplicacions telemàtiques Processament digital d’imatge Processament digital d'àudio Q6 Codificació multimèdia Emissors i receptors Equips de vídeo Algorísmica i programació audiovisual Acústica II Q7 Continguts Multimèdia Projectes d’enginyeria Optativa Q8 Projecte fi de grau

4 Estructura Metodologia Expositiva-Participtiva
Resolució de problemes en grup Treball experimental Grups X Número de alumnes 1 x 60 2 x 30 3 x 20 Distribució horària (6 ECTS = 150h) 30h Grup Gran 15h Grup Mitja 15h Grup Lab.

5 Continguts i activitats
Tema Hores presencials 1 Conceptes bàsics 9h 2 Tècniques de resolució de circuits lineals 12h 3 Anàlisis de circuits de primer ordre 4 Díodes 5 Transistors d’unió bipolar 6 Transistors d’efecte de camp Activitat #Califi. Recursos de Moodle Observacions Exercicis avaluables 6 Qüestionari Pregunta calculada 1 qüestionari per tema Qüestionari previ de pràctica 1 qüestionari per pràctica Informe de pràctica Tasca Lliurament fitxer 1 informe per pràctica Controls 2

6 Nombre d’activitats a corregir Nombre d’activitats a corregir
Requeriments Assignatura amb baix rendiment acadèmic. Necessitat d’avaluació continuada. Elevat nombre d'activitats per corregir. Utilització de Moodle per a realitzar l’avaluació continuada Activitat #Califi. Alumnes o Grups Nombre d’activitats a corregir Exercicis avaluables 6 60 360 Pre-lab Informe Lab. 30 180 Controles 2  60 120  TOTAL 1020 Activitat #Califi. Alumnes o Grups Utilització Moodle Nombre d’activitats a corregir Exercicis avaluables 6 60 Pre-Lab. Informe Lab. 30 No 180 Controles 2  60 120  TOTAL 300

7 Entorn Virtual

8 Transparències i problemes
Per cada tema es lliuren les transparències de classe i es proposa una col·lecció de problemes.

9 Qüestionari solució de problemes
Qüestionaris d’emparellament. Consulta per verificar els resultat obtinguts. No avaluable. Permet monitoritzar el treball dels alumnes.

10 Exercicis avaluables Preguntes calculades
Activitat formativa individual -> tres intents Qualificació mitja dels tres intents. Els exercicis s’han de proposar, preferiblement, de forma que no es puguin realitzar amb simulador de circuits.

11 Activitats Pre-Lab Preguntes calculades
Activitat formativa individual -> tres intents Qualificació mitjana dels tres intents. Els exercicis han de tractar aspectes bàsics de la sessió de pràctica.

12 Treball experimental A ATENEA desponen de les activitats a realitzar en la sessió de laboratori. Durant la sessió es realitza un caracterització en una PCB dissenyada específicament. Finalitzada la sessió lliuren mitjançant ATENEA un informe amb las mesures realitzades. S’estableix un límit de temps per lliurar la tasca.

13 Rendiment acadèmic

14 Valoració dels estudiants

15 Conclusions Proposta d'utilització de la plataforma Moodle per treballar en una assignatura de circuits i dispositius electrònics, EET-UPC. La proposta facilita l’avaluació continuada al llarg del curs, independentment de la mida del grup. Els resultats mostren: Augment de la càrrega de treball i el ritme de treball per part dels estudiants. Augment del rendiment acadèmic en un 14%. Augment del percentatge d'abandonament de l’assignatura en un 8%.


Descargar ppt "Títol: Una proposta d'utilització de la plataforma educativa Moodle en circuits i dispositiu electrònics Autor(s): Raúl Fernández-García, Ignacio Gil Centre,"

Presentaciones similares


Anuncios Google