La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

COMPLAU SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK

Presentaciones similares


Presentación del tema: "COMPLAU SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK"— Transcripción de la presentación:

1 COMPLAU SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK
És millor està bé amb els altres y, per tant, mostrar-se entregat, amable, gentil amb ells. COMPORTAMENT La persona es dedica a satisfer als altres, deixa de fer coses que no li convenen deixar. Per no decebre, arriba a frustrar-se a ell mateix. No s’atreveix a refusar, a dir “no”. CREENÇA ERRÒNIA Hi ha mitjans per agradar a tothom. VALOR OK Solidaritat EFECTE PERVERS Estrès motivat per el intent de fer que tothom estigui content. El temps s’escapa i deixo de fer el que em toca

2 SIGUES PERFECTE SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK
És possible fer les coses de manera perfecta COMPORTAMENT La persona viu amb l’ansietat de no oblidar res, torna a començar les coses moltes vegades, està tens, busca controlar tot el que passa. És molt exigent amb ell mateix i amb els altres CREENÇA ERRÒNIA Un ser humà pot fer les coses a la perfecció. VALOR OK Eficiència EFECTE PERVERS Estrès motivat per la rigidesa i el perfeccionisme. El intent de fer les coses a la perfecció porta a que no puguis acabar les coses

3 DONA’T PRESSA SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK
Val més anar de pressa que agafar-se el temps necessari. COMPORTAMENT La persona constantment corre, s’agita, desitja posar als altres en el seu ritme d’activitat, camina a gambades, parla de pressa... CREENÇA ERRÒNIA Les coses es fan bé quan es fan de pressa. VALOR OK Eficàcia EFECTE PERVERS L’estrès arriba per la necessitat de córrer. No s’caben les coses o s’acaben malament. Es fan molts errors.

4 SIGUES FORT SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK
És preferible ser desconfiat amb els altres i no mostrar el que sents. COMPORTAMENT La persona es mostra molt reservada, no mostra rés del que sent i inclús del que pensa. Ensenya una façana, inclòs quan està alegre. CREENÇA ERRÒNIA És important donar a entendre que un és fort. Si ets mostres autèntic perds poder VALOR OK Seguretat EFECTE PERVERS La persona es pot quedar aïllada socialment i es reclou en sí mateix

5 ESFORÇA’T SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK
Es preferible fer moltes coses i demostrar que has intentat fer-les. COMPORTAMENT La persona inicia molts projectes a l’hora, s’esforça en fer moltes coses però li és molt difícil concretar i acabar-les. Farà èmfasi en l’esforç que suposa fer les coses. CREENÇA ERRÒNIA El realment important és fer moltes coses per triomfar. Si mes no, haver-ho intentat VALOR OK Pol·livalència EFECTE PERVERS L’estrès ve representada per la frustracíó. La persona es dispersa, vol abarcar molt i arriba a poc. No toca de peus a terra.

6 REMEIS PELS IMPULSORS: COMPLAU
Compta les vegades que dius no diàriament a demandes de col·laboradors. 2. Augmenta el nombre de “no” progressivament fins que notis que això reverteix en la teva eficàcia. 3. Quan vegis que algú s’enfada davant d’un “no”, fes aparèixer en el teu cap la frase “ja se li passarà”. 4. Si no estàs segur de l’adequació del no o et sents culpable, cerca formules per donar alternatives a les negacions. Apaga, desconnecta, desvia el mòbil, telèfon... durant una estona cada dia. 6. Delega 1 de cada 3 tasques que fas habitualment tu. 7. Dona tres ordres concretes diàriament. 8. No ofereixis la teva ajuda durant un temps. Fins que vegis que has guanyat temps i eficàcia. Si algú vol alguna cosa, que la demani. 9. Acaricia’t o premiat psicològica i materialment de forma periòdica els teus assoliments

7 REMEIS PELS IMPULSORS: SIGUES PERFECTE
Davant d’una decisió o acció, pren-la amb immediatesa. Si t’equivoques pensa “tinc dret a equivocar-me”. Delega 1 de cada 3 coses que facis tu normalment. Marca’t temps per fer les coses. Quan rebis una crítica constructiva, verbalitza la teva acceptació. Davant dels errors aliens, digues: “tranquil, torna-ho a fer, la propera vegada et sortirà millor...” Davant opinions alienes, pensa i verbalitza “es possible que tingui raó”. Reconeix als col·laboradors els assoliments. Quan corregeixis una acció dels col·laboradors, acompanya la crítica amb una carícia. Explica només les coses una vegada i després pregunta si t’han entès.

8 REMEIS PELS IMPULSORS: DONA’T PRESSA
Quan parlis, para a pensar cada 5 minuts “estaré parlant molt de pressa”. Quan parlis, observa els signes no verbals de la gent. Quan parlis, observa la teva respiració i executa-la correctament. Quan escoltis a algú, deixa que acabi de parlar abans de parlar tu, o fixa-t’hi en els instants en que la persona agafa aire per començar tu a parlar. Planifica les feines que has de fer al llarg del dia en un llistat diari. Utilitza una agenda per apuntar totes les coses concretes que has de fer. Revisa a l’inici i final de cada dia l’assoliment d’accions i la previsió per l’endemà. - Quan acabis una tasca d’importància, pren 5 minuts per avaluar-la. Abans d’una reunió, fes un ordre del dia. Durant o al final d’una reunió, entrevista, etc., pren notes i llegeixes al final durant 5 minuts. Compta fins a 10 abans de prendre una decisió, respondre a una provocació... Fes-te preguntes analítiques després d’una situació conflictiva, compromesa, d’un problema... Perque? Quan? On? Com? Qui? Quines conseqüències pot aportar...? - Posa’t a tu mateix límits de velocitat en els llocs per on passes habitualment.

9 REMEIS PELS IMPULSORS: SIGUES FORT
Parla de tu als col·laboradors. Interessa’t per assumptes extra-laborals dels col·laboradors. Assumeix i verbalitza els teus errors. Disculpa’t quan t’equivoquis. Demana ajuda quan la necessitis. Delega 1 de cada 3 coses que facis normalment. Davant dels errors aliens, digues: “tranquil, torna-ho a fer, la propera vegada et sortira millor...” Si no ho fas, fes tres descansos de 5 minuts al llarg de la jornada laboral. Somriu, “pica l’ullet”, “toca l’espatlla”... dels teus col·laboradors 1 cop a la setmana. Fes exercicis de relaxament 1 cop al dia.

10 REMEIS PELS IMPULSORS: ESFORÇA’T
Acaba totes les frases que comencis. . En una situació de comunicació (diàleg, reunió, entrevista...) pregunta’t cada 5 minuts: “El que parlem ara respon concretament a l’objectiu inicial?” En una situació de comunicació (diàleg, reunió, entrevista...) pensa cada 5 minuts que els altres també tenen coses que dir. Fins que no acabis una tasca, no en comencis una altra. En la mesura del possible, prioritza les tasques mes curtes i fàcils per l’inici del dia i les mes llargues pel final. No assumeixis mes tasques que les que pots fer (no et passis de “voluntariós”). Cada vegada que acabis una feina, acaricia’t psicològicament. Fes un registre d’accions planificades i temporalitzades i comptabilitza les que acabes. Periòdicament, acaricia’t materialment els assoliments.

11 EXERCICI: ATACANT ELS IMPULSORS
IMPULSOR LIMITANT PROBLEMA CONCRET OBJECTIU DE CANVI ACCIONS CONCRETES


Descargar ppt "COMPLAU SIGNIFICAT COMPORTAMENT CREENÇA ERRÒNIA VALOR OK"

Presentaciones similares


Anuncios Google