La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MESOPOTÀMIA país o regió entre rius 3.200 aC - 320 aC.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MESOPOTÀMIA país o regió entre rius 3.200 aC - 320 aC."— Transcripción de la presentación:

1 MESOPOTÀMIA país o regió entre rius 3.200 aC aC

2

3 SUMER, BABILONIA I ASSÍRIA
Primeres civilitzacions arrelades a les valls dels rius Tigris i Eufrates Ciutats - estat i imperis més antics coneguts en la història Reis - sacerdots deïficats que hi viuen en grans palaus.

4 Estan situades en zones planes sense defenses naturals per això neix la necessitat de defensar-se amb muralles dels pobles nòmades i protegir les collites. No hi ha un poble dominant, els estats dominants comencen amb els sumeris al delta (actual Kuwait), acadis, babilonis, assiris i perses, entre els més importants.

5 Sumer és un poble agrícola, pacífic, religiós.
Accad és un poble guerrer Babilònia es va originar a partir dels territoris combinats d'Accad i Sumer

6 Escriptura cuneïforme

7 ARQUITECTURA A la vall del Tigris i Eufrates no hi havia pedra ni fusta, per això es feia servir l’argila. El seu sistema de cobertes es l’ús de l’arc i la volta. L’arquitectura mesopotàmica creava espais de penombra, i utilitzaven colors vius.

8 ZIGGURAT

9 Un nucli de maons assecats al sol i recobert de maons cuits.
Emplaçat sobre una gran plataforma, s'aixecava en forma de pisos, el superior sempre més petit que l'inferior. Al cim, al qual s'accedia per tres escales, hi havia el gigunu, sala destinada al descans del déu en la seva davallada cap a la terra. Els angles del ziggurat s’orientaven cap els punts cardinals

10

11 PALAUS

12 Ocupen un sector del recinte protegit de la ciutat.
El pati era l’element que ordenava tot l’espai. Els palaus sempre estan construïts sobre una plataforma. Tenen sales diferents i les murades son molt gruixades. Les portes d’entrada es decoraven amb bous alats.

13 MURALLES

14

15 Els relleus, han estat d’una importància fonamental per comprendre la historia, d’iconografia religiosa i el cerimonial dels pobles mesopotàmics. Existien diversos tipus: els esculpits en la pedra els realitzats sobre maons esmaltats "Porta dels déus" ( significa Babilònia) els d’ argila.

16

17

18 Estela de NARAM SIM esteles Codi d'HAMMURABI


Descargar ppt "MESOPOTÀMIA país o regió entre rius 3.200 aC - 320 aC."

Presentaciones similares


Anuncios Google